Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jevo83

Mne isiel Atreus dost na nervy, neviem ci ho dokazem pretrpiet cely druhy diel 😂

• michaelfoucault

Vážně? Mně šel na nervy právě hlavní protagonista, který se ke svému milému synkovi choval tak strašně chladně. 

• Derp_1337

Tak Kratos nikdy nebyl nějaký kladný hrdina. Vždycky byl dost zahořklý a chladný. Většinu jeho života usiloval o krvavou mstu na řecké božstvo.

Proč? Řecké božstvo ho opakovaně využilo a pak zradilo. Nejhorší zrada byla od Arese, který Kratose vmanipuloval do toho, aby nevědomky zabil svou první manželku a jeho dceru.

Do jisté míry se dá pochopit, že je na syna přísný, protože doufá, že ho to zocelí a tak bude schopný přežít různé machinace bohů.

PS: Moderní adaptace ukazují řecké božstvo většinou v pozitivním světle, ale různá dobová řecká dramata byla dost temná a řecké božstvo bylo vždycky zobrazovaná jako krutá parta. Vývojáři GoW si zaslouží respekt za to, že zobrazují řecké božstvo jako kruté postavy.

• By mě zajímalo, co myslíte moderními adaptacemi. Řecké božstvo/mýty obecně, bylo vždy maximálně kruté, nelítosnté a nespravedlivé.

• Derp_1337

Tak z herních adaptací mě napadá třeba Hades. Pantheon je tam ukázan většinou jako kupa hodných strýčků a tet. Samozřejmě úplně růžové to není a člověk po čase objeví bouřlivé napětí pod zdánlivou fasádou přátelství. Ale to má pořád daleko do krutých a nespravedlivých bohů, tak jak je řeci zobrazovali.

Z filmové adaptace mě napadají třeba Válka Bohů (Immortals). V ní jsou bozi zobrazování jako takové rádcovské figury, které občas poradí hlavní postavě (Thesseus), ale jinak vůbec nezasahují do "záležitostí smrtelníků". (Přitom řečtí bohové byli "známí" tím, že často zasahovali do záležitostí smrtelníků). A až na konci se bohové hrdině obětují v boji proti titánům a většina z nich zahyne (až na Zeuse a Posseidona).

Jak jsem již dříve napsal. V posledních letech je "v módě" idealizace řeckých bohů.

• michaelfoucault

Pravdu díš. Když tak nad tím přemýšlím, tak i v Xeně a seriálovém Herkulovi nebyli zástupci hellasského  panteonu žádní miláčci.

• Derp_1337

Jo, ale Xena a Herkules jsou už dost staré seriály. Výš jsem napsal 2 příklady (Hades a Immortals), kdy v posledních letech dochází k částečné idealizaci řeckého božstva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit