Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    todle je hodně nebezpečné.... bojím se, že to pěkná řada chytrolínů bez morálky bude zneužívat.

    • Ale houby. Opakované vracení uvidí a prostě refund neuznají.

      A ti špekulanti budou ve výslekdu ti, co se budou bát si hned zkraje bloknout možnost vrátit něco nefunkčního v budoucnu. Na to aby se člověk po xté dohadoval z podporou, že chce další hru po dohrání zase vrátit - kolik lidí na to bude mít žaludek to zkusit?

      • TheGGG

        to neznáš lidi, těch chytráků bude spousta. Nebo si budou spamovat nové a nové účty, vždy jednou dvakrát refundnou dohratou hru a pak založí další účet. Nevím, ale lidi mají ve zvyku jakoukoliv dobrotu a ústupek totálně oj***t. Samozřejmě né všichni, ale najde se jich dost.

        • Takový účet bude snadno dohledatelný, nebo to bude pokaždé platit z jiného účtu a lézt tam z jiné IP?

          • TheGGG

            donekonečna to nepujde, ale ono stačí, aby každý takový individuální vyčůránek refundunul 3-4 hry, IP se taky nějak dá měnit a mít víc bankovních účtů taky dnes není problém, ale tak GoG si to asi spočítal.

    • Derp_1337

      Na GOG to není nějaký automatický refund, ale každá žádost je posouzena nějakým člověkem. Když u hráče uvidí časté vracení her, tak mu to prostě odmítnou vrátit s tím, že zneužívá tuhle funkci.

      • TheGGG

        co když si někdo bude zakládat nové účty a vždy koupí tak jednu dvě hry, refundne a pak účet nechá být a založí další. Samozřejmě, do nekonečna to ochcávat nepujde, ale lidi to budou zkoušet, dokud se GoG nena**re... ale zaslouží GoG respekt za odvahu

        • Jackoslav426

          A jak bude platit? Stejnou kartu lehce systém vyhodnotí jako duplicitní účet.

          • TheGGG

            no znám lidi, co mají plnou peněženku platebek (a na každým účtu tak 1000,-), ale jistě, do nekonečna to využívat nepujde. Toto taky asi nebude pro velké podvodníky, ale spíš drobné příživníky, co se z toho pokusí vytřískat maximum, než jim dojdou možnosti.

  • Bohužel prozákaznický přístup, DRM free hry (z větší části alespoň SP), ale reklama se pořád dělá nějakému pochybnému obchodu, který skupuje exkluzivity nebo se předpovídá budoucnost hraní streamováním, které je z pohledu DRM asi to nejhorší co tu je. Always online spojené s tí, že vám klidně zmizí hry, protože prostě můžou.

  • to zneuzije asi hodne lidi xD

  • wxyz

    Rasista nejsem, ale ty automatické překlady...

    Nebuďte taková osoba. Nikdo nemá rád takové osoby. => Nebuďte takoví. Takové lidi nemá nikdo rád.

    Je to opravdu velmi benevolentní přístup k translatům, jejichž
    funkčnost leží v rukách čtenářů.

    • twicer

      To víš že jo, ty transláte XD

    • Poučuješ o překladu a použiješ slovo "translát". :D

      • clovicekO

        Hm hm, řekl bych, že to tak napsal schválně ...

  • Hidden

    Me to prijde jako fajn a zakaznicky privetivy krok. Jiste, riziko zneuziti tu je, ale tim se prave asi jisti onim individualnim posuzovanim pripadu, takze mozna napoprve to nekomu projde, ale postupne bude mit vetsi a vetsi potize. Osobne v tom spise vidim krok, ktery GOGu nazene plusove body u hracu nez neco, co by je melo vyrazne financne zatizit ciny nepoctivcu.

    • Podle mě krok vedle. GOG tohle nepotřebuje, spíš potřebuje přesvědčit, aby vývojáři vydávali své hry DRM-Free a tohle podle mě není krok, který k tomu pomůže :/

      • Hidden

        Tak z pohledu zakaznika, ktery si neni jisty (navzdory recenzim, atd.), je tento krok vitany, protoze si muze bez rizika danou hru nejprve ozkouset a pokud to nebude jeho salek kavy, tak i vratit. A pokud ho hra bude bavit, tak si ji necha. Tedy koupi si na GOGu neco, co by si tam jinak zrejme nekoupil. Samozrejme, presvedcit vyvojare, aby na GOG davali sve DRM-free produkty je take urcite plus, ale tohle nezavisi jen na CDProjektu. A realisticky, mechanismus vraceni her (pokud dovede realne minimalizovat necestne jednani zakazniku) je pro vetsinu vydavatelu z hlediska prodeju mnohem mensi problem nez to, ze je jejich hra DRM-free (a tudiz ji kdokoliv muze prasknout nekam ke stazeni).

        • Já chápu o co jde a přesto jsem naprosto proti. A jasně že to nezavisí na CDProjektu. CDProjekt má jedině přesvědčit vydavatele, aby na GOG hry dávali, nic víc nemůže. Jenže takhle je nepřesvědčí určitě a tvrdit, že tohle vydavateli nebude dělat problém je dost bláhové. Problém by to možná nedělalo na Steamu, ale tohle + kombinace DRM-free platformy, rozhodně vydavatelům problém asi dělat bude. A je to sice pěkný krok vůči zákazníkům, ale naprosto bez hranic, což taky nevidim moc pozitivně. A nakonec na to doplatím já, zákazník. Protože momentálně jediný můj problém s GOG je to, že tam spousty her prostě nemůžu koupit a tohle nevidím jako něco, co by problém mělo vyřešit.

          • clovicekO

            "naprosto bez hranic"


            Podle toho, co jsem četl, to takhle není. Pokud jsme teda oba četli stejný článek a přečetli ho až do konce.

          • Hidden

            Souhlasim, ze tento krok v tomto ohledu nijak nepomuze. Ale, zaroven si nemyslim, ze nejak uskodi v presvedcovani vydavatelu davat sve hry na GOG. Ten problem (pro ne) je proste DRM-free z principu a malokdo si muze dovolit bez obav vydavat nove hry bez ochrany, jako treba CDProjekt, ktery ma takovou reputaci u hracu, ze mu hry (tolik) nepirati.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit