Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čas aby se přejmenovali na Bad Old Games.
    • Irisis
      Mediocre old games *2*
      • Jo to bych schválil :-D Ale good už ne.
  • Vitekb
    Rychle, běžte tam nakupovat! Jinak budu smutný!
  • Tak ja si kupoval Score s G3 a datacem za 200 mel jsem nejnovejsi fan patch,ale bez bugu jsem se neobesel hlavne ve meste
    Skoncil jsem s 81 levlem a asi 8 nedodelanyma q ,ktery nesly ani podle Fagu, fora ,rad dodelat
    A krom demoniho luku kterej mel byt nekde na severu v horach jsem mel temer 80% veci z truhel
    Nikomu to necpu jen se delim :)
    G3 me desne bavil ,ale nebavilo me to dlouhy nacitani a ukladani aspon u me ..
    G3:Fa me bavil asi 6 hodin nez jsem to smazal .. G3 fa byl sice vtipnejsi,ale ten svet byl totalne o prdu .. Nachazel jsem truhlach neskutecne dobry veci na zacatku jsem mel asi 20 000 behem dvou hodin cca .. Proste me to nebavilo :( docela jsem se i tesil a nic nechytl me
  • Nevím proč máš problém o gothicu 3. Vyhrál jsem ho bez patche a bugy sem nejak minul asi jsem mel stesti no
  • Pche, 50% sleva? Vždyť na Steamu to budou mít zase levnější jako každej rok.
    Nicméně ten Empire Eatrh zadarmo je bomba, fakt klasika, dost stará ale naprosto luxusní RTS nejen v multiplayeru.
    • fixcz
      Ne všechny hry jsou na Steamu *3* A hry na GOG jsou už tak levné.
      • Ne, všechny tam opravdu nejsou, ale článek speciálně vypichuje zrovna Gothicy a Zaklínače, proto zmiňuju Steam.

        No a že jsou na GOGu levné? Jak co, některý ceny jsou přiměřený jiný ne!

        Alespoň mě nepřipadá úplně normální požadovat za dvanáct let starou hru v digitální podobě (kdyby to byla origo krabice tak to je jiná) deset dolarů byť to byla ve svý době pecka. Extrémem jsou pak opravdu letité vykopávky dost pochybných kvalit jako Litil Divil nebo Blake Stone za šest dolarů, takový věci by měli být pokud ne rovnou zadarmo tak za opravdu symbolickou cenu. Navíc je třeba brát v potaz zvláštní přístup GOGu k hrám na CD s audiostopama (mladší hráči tohle možná neznají, ale tehdy to byla naprosto běžná věc), GOG neuznává nic jako vysokou kvalitu zvuku nebo nedejbože bezztrátový formát, ale jen sprostej OGG 96 kbps.
        • a nezabudni, ze to mas bez fuking DRM ;)
          na gog, nie na steam of korz :)
          • DRM? :D To je dost legrační argument vzhledem k tomu, že 99% tamějších her, nebo možná dokonce všechny, DRM neměly ani nemohly mít, v těch dobách něco jako online aktivace her prostě nebylo.

            Komfort? Stejný komfort je i na Steamu, liší se jen nabídkou her, na GOG převažují hry pro DOS, na Steamu naopak pro vidle.

            Jediná věc ve který má GOG skutečně navrch je fakt, že si můžete nainstalovat hru třebas na 1000 počítačů najednou, což ale pro mě nemá žádnej význam. Takže pro mě při rozhodování jestli koupit na Steamu nebo na GOGu zůstává hlavním kritériem cena.
            • tak to by si sa čudoval ale DRM mal už aj taký ceasar III z 98 a to určite nebol prvý
            • 1.
              6 dalarů za hru je fajn cena, ale moc je to za bezmála dvacet let starou záležitost, která ani v době vydání nebyla nic extra natož teď.
              2.
              Samozřejmě. A ty si snad myslíš že u starších her co jsou na Steamu (dejme tomu takový Beyond Good and Evil je na Steamu i na GOG) se krom hry samotný stahuje i CD nebo DVD aby to jelo se svou původní ochranou? Ne, tak tomu opravdu není. Stahuje se pouze ochrany zbavená hra stejně jako u GOG, opět nevidím rozdíl.
              3.
              Takže jsem se dověděl že, providera máš na dvě věci, a to má být argument? :D Přepínání do offline režimu funguje zcela bezproblémově a ani jsem nikdy o takovým problému neslyšel, opět je to problém jen u tebe.
              4.
              A o tom posledním jsem už psal výše. Viz:
              "Jediná věc ve který má GOG skutečně navrch je fakt, že si můžete nainstalovat hru třebas na 1000 počítačů najednou, což ale pro mě nemá žádnej význam."
            • Vitekb
              Šest dolarů za hru ti přijde moc? To je jen málo přes 100 korun. A pokud ano, tak stačí počkat na promo akci a máš ji za 50 korun. A pokud si myslíš, že je hra vykopávka pochybné kvality, tak nevím, proč by měla být třeba jen za symbolickou cenu, když tě očividně nezajímá.

              Ano, nebyla třeba online aktivace, ale často byl základní CD-check a u novějších i věci jako Starforce nebo SecuROM. A hlavně, pokud je v současnosti hra nabízena i u jiného digitálního distributora, tak by, snad kromě GamersGate, obsahovala DRM.

              Komfort: GOG: Koupit-stáhnout-nainstalovat-hrát-nové zapnutí počítače-hrát znovu, kliknutím na ikonu na ploše nebo podobně.
              Steam: Koupit-stáhnout-hrát-nové zapnutí počítače-spuštění Steamu-zrovna vypadl internet-přejít do offline módu-z nějakého důvodu nelze (ano stává se mi často)-spustit hru z GOG
              A Steam má také tu malou nevýhodu, že je DRM, což pro některé lidi taky hraje roli.
        • Alex81
          Za ten komfort: kliknu - stáhnu - hraju, si rád zaplatím.
  • morik
    Ve svém životě, plného bohatých prožitků, jež mě připravily o prsní bradavku a levé varle, jsem se zásadně vyhýbal slevám. Důvod je ten, že pokud něco koupím se slevou, znamená to, že na tom někdo tratí a já nebudu, jen tak ničit někomu život. Hlavně tím připravím stát o peníze, které pak budou scházet při výstavbě dálnic, výplatě důchodů atd. Proto na vás apeluji NEKUPUJTE TYTO HRY VE SLEVĚ! Někdo jiný je právě teď potřebuje. Počkejte si.
    • hustá filozofie, ale furt mi přijde pro toho někoho tratícího lepší prodat dva kusy za polovic než žádnej za plnou cenu, páč někomu třeba připadala moc vysoka :P
    • Ha... ujetej komentář. Mě je jedno kdo na čem tratí, důležité je jestli to má výhody pro MĚ jako kupující osobu.
      • správně! nakopej těm utilitaristům pr"el!
    • Trol.diskuzni
      Pro výstavbu dálnic v naší malorepublice budou peníze chybět, i kdyby tady ropa tekla proudem... *3*
    • Tak to je ten nejlegracnejsi prispevek, ktery jsem kdy na games cet. :D
    • Hairy_Ass
      *1* +1
  • skoda ze to vsetko uz mam, uz sa tesim na predvianocne zlavy na steame.
    • I tvoje kreditka se těší?
      • To je vždy ten najväčší problém :)
  • Hm... Warcenter je lepší, tam mají slevy 100% a maj je tam celej rok a né jen o Vánocích.
    • sem si říkal jak dlouho bude trvat než se objeví první internetový cikán
      • internetový cikán? *8* Chceš říct, že jsem akorát vyžírka, že? No hele, řeknu to asi takhle: Někdo, kdo ještě neukončil studium a nemá pravidelný příjem financí, peníze potřebuje na důležitější věci než jsou hry. Ale když se dají stáhnout, tak proč ne. Všichni z toho děláte něco špatného, ale jenom proto aby jste vypadali dobře před ostatníma. Sdílení ani stahování není špatné a nikdo by se za to neměl stydět! .Vymlouvat se nebudu, prostě je to můj názor a za ním si stát budu.
        • Vis jak se to rika. Bez penez do hospody nelez. Kdyz nemam prachy, tak nehraju. Ja bych hru nestahl ani omylem, predevsim proto, ze bych rad podporil sve oblibene vyvojare. Ale je jasne ze kazdy clovek ma svuj vlastni moralni kompas, ktery mu rika co je a neni v poradku. Tak si klidne krad, vsak sis to tak hezky omluvil a vysvetlil.
        • To je hezky, ze ma clovek nazor a oduvodneni. Dulezity ale je, ze ze zakona je stahovani (natoz sdileni) warez her nelegalni.
          • K čertu se zákonem, ale přiživovat se (= získávání nových zážitků z hraní) na práci vývojářů, to je nemorální a člověk by se za to měl stydět bez ohledu na důvod (mno, snad ještě pirátění nesehnatelných her by se dalo pochopit, stejně tak suplování dema a obcházení DRM u zakoupených her).
          • Trol.diskuzni
            Samozřejmě, že dokáží... Právě proto hry hraje tak málo lidí a pokud už se najde těch lidí trochu víc, tak to jsou akorát tak facebook ptákoviny nebo komerční trháky, na které jsou miliónové promo akce (Skyrim, COD).

            Jinak to, že lidé všeobecně hry omlouvají, se můžeš doslechnout i v podcastu, kde to například osobně říká i Farid.

            Já kvalitu hledal, našel a dobrovolně za ni platím. V herním průmyslu mne však nic z toho nepotkalo...
          • Trol.diskuzni
            Takže...?
            • To mluvis o sobe ne? Lide, kterym na kvalite zalezi, ty si ji dokazi najit...
            • Trol.diskuzni
              Ano, hra kombinuje vše dohromady... Obsahuje písně, obsahuje kompozice navozující atmosféru, také se můžeme skrze ně ponořit do příběhu, číst si in-game knihy či encyklopedie.

              Problém je v tom, že ani v jednom ze zmíněných aspektů hry neexcelují, ba naopak - jenže lidé to prostě omlouvají a preferují kvantitu nad kvalitou.

              Jo a že hry nejsou dražší? To bych se na to podíval... *3*
            • Staci porovnat neporovnatelne... Hra neni hudebni CD, ani kniha. Hra je software, ktery kombinuje mnoho z toho, co jinak kupujes zvlast. Vetsina her ma hudebni soundtrack, ktery zvlast bys koupil jako samostatne CD, a tady je to jen mala cast z obsahu hry. Stejne tak kniha. Vetsina her obsahuje z vetsi ci mensi casti pribeh, ci psany text jako v knize. Tedy hra je i z casti kniha. A nakonec, hry oproti kniham zas o tolik drazsi nejsou... Ale ty to samozrejme nevis, vzdyt hry nehrajes, nemas na ne cas, nezajimaji te, atd. To uz zname...
            • Trol.diskuzni
              Díky za osvětlení... Mě se to netýká, já hry v podstatě nehraju (a ty, co jo, tak mám půjčené či v dobách minulých ještě kupované), ale i kdybych je hrál nějak víc, rozhodně bych za ty nekřesťanské peníze, co za to chtějí (v poměru k většinou tragické kvalitě a zabugovanosti), nebral ani jednu. *3*

              Stačí porovnat cenu hry s cenou hudebního CD či knihy a myslím, že není nad čím diskutovat.
            • Zrovna u tebe necekam, ze bys pochopil, co to znamena zakon. Abych to napsal v tebou srozumitelne reci: Ty kdyz neco stahovat, hrat bez zakoupeni, tebe nekdo prasknout, ze hry prodavat, a ty treba jen stahovat, tak i kdyz pan policajt prijit, uvidet ze ty stahovat a ty platit pokuta, nebo jit sedet :)
    • Trol.diskuzni
      Warcenter, warforum, uloz.to, share-rapid, filestube, rapidlibrary, rutracker.org... That's all you need to feel the glory! *5*
  • Kr.Pa
    Gothic 1, Gothic 2 + dat., Gothic 3 a navíc Zaklinac a Zaklinac 2 jsou velice lakave nabidky, Jenze uz vse mam ...

    Pro nekoho to budou super RPG vanoce.
    • Ale prd je potreba, ja ho dohral jen s ofiko patchi a naprosto v pohode.
    • Tak a ted si to vypocitej ty jelitko
    • Hlavne je nutnost si ke Gothicku 3 nainstalovat i nejnovejsi community patch v1.74 dále Content Mod 2.3 a QuestPacket v4 update2. Stimmto vsim uz se da hovorit o dobrem rpg co se blizi puvodnim dvoum dílum.
      • Kr.Pa
        Pravda
  • Trol.diskuzni
    Gatik Frí? Fenks bat uí uont Skajrym sou bedly! *5*
    • tak ty si hotovy english boy. jestli mas takovouhle vyslovnost tak to potez
      • Trol.diskuzni
        Libovou, že? *5*
    • Milý Ježíšku, na Vánoce bych chtěl dostat tolik volného času, jako má Trol.diskuzni (abych ho mohl trávit podobně nesmyslně) a jeho celkové uvažování (abych pak nemusel sám sebe litovat).
      Děkuji Ti předem.
      • Ja bych chtel mit tolik volnyho casu co tenhle trouba trol, abych ho mohl stravit produktivne :)
        • Mas vubec ten nick podle historie,nebo jsi jen fanda nejakyho serialu,kde to prska a boucha a je to tam samej ohen a jeste tam je navic naha zena????? a jeste... jeste tam nekdo rekne neco mezigalaktickyho?

          Jsi to ty?
        • Kdysi si mne zaujal,ale jen svym nickem. Ale ted vidim,ze jsi jen hovadko
      • Trol.diskuzni
        Toho dosáhnou jen vyvolení. *3*
    • Hairy_Ass
      Ano, svoji povinnost zmínit Skyrim v každé diskusi jsi splnil, a co máš v repertoáru dalšího? *7*
      • Trol.diskuzni
        Čekám na článek o WOWku. *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit