Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947


    No jasně vesele prodělávaj na hrách zdarma. To a exkluzivky nic jiného v rukávu EPIC nemá kdoví třeba za pár let to bude přímo EPICFAJL„#“

    Jinak já si nenechám ty hry zdarma ujít, to neznamená že se tomu nezasměju😉

  • russkij_Bogatyr

    Od doby čo som čítal že steam má v zmluvách že "ak niečo predávate u nás, tak to musí stáť rovnako všade" - tak som silno proti steamu. Kupujem hlavne na GoG a ak dotyčná hra tam nie je, idem na Epic. Prípadne tam kde ma to vyjde lacnejšie, ale na steamu kupujem už len "steam exkluzivity" - napríklad crusader kings 3 tam mám :( .

    • Jack1947

      Rovnako EPIC ten má jedinou cenu a nedá se nijak obejít fuj🤮

      • russkij_Bogatyr

        Hmn? ako... chcel by si kúpiť firmu epic či ako? :D

    • Derp_1337

      "Od doby čo som čítal že steam má v zmluvách že "ak niečo predávate u nás, tak to musí stáť rovnako všade!""

      To jsi čítal špatně.

      Steam nikoho nenutí prodávat nějakou hru za nějakou konkrétní cenu. Jestli se hra prodává na jiné herní platformě, tak se může prodávat za libovolnou cenu. (např. GTA5 Premium Edition teď koupíš na Steamu za 30€  a ne Epic Store ji koupíš cca 18€ )









      On jenom chce, aby se prodávali produktové Steam klíče za stejnou cenu za jakou jsou na Steamě.

      Proč? Protože toho distributoři (a vývojáři her) zneužívali !! Objevila se spousta distributorů, co si myslela, že ochčijou systém a nebudou Steamu dávat 30% z prodeje. Jak to dělali? Na jiných různých serverech prodávali laciné produktové Steam klíče a z těch prodejů dávali Steamu přesně 0%. Jenže Steam musí platit za servery, z kterých hráči stahují hry, ale dostává 0% z těchto tržeb... nemyslíš, že to je trochu nevýhodný systém??? Ty by jsi nechal milióny hráčů stahovat hry z tvých serverů, když dostaneš 0% z tržeb???

      Steam to po celé roky toleroval, ale vývojáři her toho začali čím dál tím více zneužívat až Steamu došla trpělivost a zakázal to.

      • russkij_Bogatyr

        provision contained in the Steam Distribution Agreement whereby the game developers agree that the price of a PC game on the Steam platform will be the same price the game developers sell their PC games on other platforms. (https://steamcommunity.com/discussions/forum/7/3114770913767653746/) tu to riešili celkom pestro. Keď predáš hru za 50€ a z nej dáš 30% steamu tak je to 15€. Keď vezmeš 30% zo 60€ tak je to 18€. Ale to nie je to čo mám na mysli. Mne ide o to že napríklad Ubisoft, vydá hru na svojom store za 40€ a dá to na steam za 60€. - môže to urobiť, zvýhodniť svoj vlastný store. Ale neurobí to, prečo? Lebo ak chce niečo predať aj na steamu, tak to automaticky stojí aj aj u obch 60€ lebo steam to vyžaduje v rámci obchodných zmlúv.

        • Derp_1337

          Ono to není tak jednoduché. Ti velcí distributoři (jako EA, Ubisoft, atd.) mají mezi sebou nasmlouvané privátní smlouvy, do kterých veřejnost vůbec nevidí. Díky těm smlouvám Steamu neplatí těch 30% z tržeb jako malí (indie) vývojáři (Velcí distributoři dávají Steamu podstatně míň, prý to padá až k 10%). Kdyby se jim to nevyplatilo, tak by to nedělali.


          Momentálně koupíš třeba The Sims 4 na Steamu za 40€, na Origin Store to koupíš za 10€.


          Jediný, kdo na politiku Steamu skutečně doplácí, jsou malí (indie) vývojáři.

          Tak proč nedistribují své indie hry exluzivně na jiných platformách? Protože Steam je (prozatím) nejlepší platforma pro malé vývojáře. Nikdo jiný jim neobstará takovou míru marketingu zdarma, např. doporučení her v rámci "tohle by se vás mohlo líbit" nebo "fronty her" nebo "doporučení kurátorů" nebo "doporučení komunity" atd. atd... Těch 30% z tržeb je prostě daň za ty nadstandartní služby.

          • russkij_Bogatyr

            By som rád videl z kadiaľ tie ceny máš. Pretože GTA 5 premium mne píše že defaultná cena je u steamu 29,98€ a na epicu 29,99€ (zľavy majú každá firma ako kedy a u ako ktorých hier pravideľne - týmto by som sa neriadil). A the sims 4 mám na origin za 39,99€ a aj na steamu 39,99€. A o tých cca 10% by som si rád prečítal nejaký článok, máš niečo?

            • Derp_1337

              A proč ignoruješ tu slevu na Epicu?? Ta sleva na tom eshopu je a díky tomu je to levnější než na Steamu.


              A k těm procentům z tržeb, na tohle téma byla napsáno plno článků, že Steam reálně dostává méně než 30% od velkých distributorů. Samozřejmě nikdo přesně neřekne, kolik to je, protože média k těm privátním smlouvám nemají přístup, ale není to zas až tak velké tajemství.

              A i když se nad tím sám zamyslíš, tak ti musí dojít, pokud teda nejseš naivní. To si vážně myslíš, že na kapitalistickém trhu je nějaká komise, která zajišťuje absolutní "férovost" pro všechny? LOL

              Nezáleží na tom, v jakém průmyslovém odvětví se pohybuješ, ale vždycky je to jenom o tom, jaké ceny si nasmlouváš. Např. i ve farmaceutickém průmyslu největší distributoři (Viapharma, Phoenix, atd.) dodávají různým lékarnám za různé ceny (Dr.Max, Moje lékarna, Benu, atd.). Prostě je to úplně běžná součást trhu.

              • russkij_Bogatyr

                Reakce na příspěvek:

                Pretože defaultná cena je cena ktorú "diktuje" steam epicu, originu, ubisoftu a ďaľším. Ale máš pravdu že zľavy sú fajn spôsob ako to legálne obísť a predávať danú hru u seba lacnejšie.

                To mi pripomína situáciu keď na apple store majú na percentá výhodnejšie predaje veľké firmy a malé firmy musia odvádzať viac percent.

                Nespravodlivosť sa deje, ale stále menej a menej. Pred 200 rokmi si mohol beztrestne niekoho zabiť a ani sa nezačalo vyšetrovanie.

                No nič, už nemám čo by som dodal a asi ani čo by som ďalej rozoberal. Díky za pokec :) .

          • Jack1947

            Zas tam profituje odpad ve velkým, prostě kopii bylbostí kopii jinejch už vyšlejch blbostí je to zahlcené no hrůza takový Google play až byl z toho fakt blil 🤮😱

            Takkže ti opravdu kvalitní vyvojáři se lehce ztratí, Epic si zaplatil exkluzivitu a zatím mu drží no, i když jen časová.

    • Tak ty máš dost. A to co dělá epic ti nevadí? Seš definice masivního pokrytce.

      • russkij_Bogatyr

        Radšej si prečítam od Teba čo Tebe vadí na epicu. A ak smiem, čo je na mne pokrytecké? :)

        • Pokrytectví je nepoužívat steam kvůli cenový politice zatímco epic skupuje exkluzivity a blokuje tak možnost zvolit  si tisíckrát lepší platformy jako steam nebo gog,zatímco skupuje projekty na kickstarteru který slíbily klíče na steamu a gogu a neposlední chvíli podvedli lidi co přispěli a chtěli klíče na jednu ze zmiňovaných platforem..

          Plus celkově jejich monopolistický chování a řeči.

          A nezapomeňme na fiaska kolem blm  potom co tvrdily, že hry by měli bejt apolitický.

          Nebo to jak tvrděj jak sou tu pro vývojáře ale v momentě kdy odmítnou exkluzivitu tak jejich hru nechtěj na egs.

          • Je to případ od případu. Některé hry třeba Epic zafinancoval.... Tedy na exkluzivitu by i měli právo. U ostatních to jde na vrub vývojářům/vydavatelům. Epic jen dává nabídku a je na nich, zda ji přijmou...

          • russkij_Bogatyr

            Ďakujem, väčšina ľudí len nadáva na epic a nikdy mi nevedeli vysvetliť prečo. Proste ani ťuk. Vďaka Tebe zrazu vidím žeby som mal začať hľadať si o tom články. Díky :) 

  • A dva z nich si neco koupili :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit