GTA VI vs. zbytek herního světa. Jak se vydavatelé připravují na nevyhnutelný střet
-
Krásná ukázka všemohoucího hypu.
Osobně je mi GTA už od 4. dílu úplně volný, pětku jsem chytil zdarma na Epic store a k dnešku mám odehrány cca 2 hodiny, možná někdy stáhnu ten last-gen update a dám tomu ještě šanci.
Po šestce zatím ani neštěknu, a k recenzím budu přistupovat maximálně kriticky.
-
"A přitom taková blbost" :-))))))))))))
-
A co takhle proste jen vydavat dobre hry....
-
-
Proti GTA bych nesel i kdybych mel skvelou hru a i pro jine cilove publikum z jednoducheho duvodu - GTA vysaje velkou cast medialni a hracske pozornosti a proste je vyhodnejsi si bud pockat nebo byt driv, zvlast kdyz te to jako vydavatele zase tak moc nestoji.
-
-
Přesně tak. Dobrých her pohřbených kolizí vydání s větším titulem už pár bylo. Však i BG3 se o termín přetahovalo se Starfieldem a to je minimálně o třídu (spíš o dvě až tři) menší kalibr než GTA.
-
-
Ktere dobre hry pohrbilo, ze vysly ve stejnou dobu jako jina dobra hra ?
-
-
1.) Třeba Titanfall 2 byl skoro pohřben, protože vyšel okolo vydání 2 velkých her: Battlefield a CoD.
Ačkoliv TF2 byl hodnocený dobře a někteří hráči na něj nedají dopustit, tak prodeje byly o několik miliónů horší než u prvního dílu Titanfall.
Slovy vydavatele EA : "Nemysleli jsme si, že hráčská základna TF se bude překrývat s hráči BF a CoD". No, co jiného člověk může čekat od EA. 😂
2.) Vzpomněl jsem si ještě na problematiku vydání 2 her: Outer Wilds a The Outer Worlds. Na vydání podobně znějící hry v přibližně stejnou dobu doplatili obě dvě hry.
3.) No a na závěr musíme zmínit vydání velmi očekávané MMORPG hry s názvem Everquest 2. Ta hra vyšla těsně před vydáním WoWka (World of Warcraft) a vývojáři zaplakali. 😱
-
Jen co si pamatuju, tak Beyond Good and Evil nebo Grim Fandango.
-
-
Jak jsem napsal výš: Titanfall 2 vyšel okolo vydání nového Battlefield a CoD. Kvůli tomu se pak TF2 prodával mnohem hůř než jeho první díl.
A nebo vydání velmi očekávaného MMORPG hry Everquest 2. Vyšlo to těsně před vydáním WoW a vývojáři pak zaplakali.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ja nevim, ale treba Titanfall jsem hral, ale vubec jsem nemel chut kupovat druhy dil a BF nebo COD s tim nemelo co delat.
A co se tyka Evq2...tam se spis WoW mel obavat ne ?
Me to proste prijde jako takovy alibismus a samozrejme zneuziti toho, ze v dobe herniho ,,sucha,, hraci koupi i neco, co by normalne nekupovali. Jo a jeste to drze priznavaji...
-
-
Reakce na příspěvek:
Tak Titanfall 2 byl lépe hodnocený než první díl jak hráči tak i v novinářských recenzích. Navíc to bylo pokračování série na kterou se hodně hráčů těšilo. Ale ve výsledků se ho prodalo o několik miliónů kusů méně než u prvního dílu. Což znamená, že někde byl problém. Očividně byl v problém v tom, že mainstream hráči v té době hráli BF a CoD.
Tak nevím, kdo se původně měl obávat mezi Evq2 a WoW, ale výsledek dopadlo tak, že vývojáři Evq2 litovali.
Ale třeba ten příklad s Outer Wilds a Outer Worlds byl příklad toho, že obě hry na tom doplatili. Většina hráčů ani nepostřehla, že vyšly 2 hry. Koukli na jednu a druhá je minula.
A ano, máš pravdu. Lidi jsou schopni koupit i (pod)průměrné hry, když vyjdou během herního sucha. Napadá mě třeba Animal Crossing, která lidi šíleně hráli během Covidu, ať se odreagujou. To fakt vyšlo v tu pravou chvíli.
-
Reakce na příspěvek:
Ono to nemusí nutně úplně propadnout, ale když se sníží prodeje o sto tisíc kusů, klesne zisk o pěkných pár miliónů a to prostě zamrzí i v případě, že je hra úspěšná. Třeba kvůli financování další hry nebo prostě jen kvůli odměnám těch, co na tom pracovali. BG3 radši na sílu vydali dřív a více rozbitou, jen aby se vyhnuli přímé kolizi se Starfieldem. Je jasné, co byla lepší a úspěšnější hra, ale i tak byli autoři opatrní a s vydáním taktizovali.
-
-
-
-
-
-
-