Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vyborna hra !! uz nemam dovolenou a nemuzu to prestat hrat *11* *11* *11*
  • urcite je to super a nejspis si to i koupim, ale ten trailer...ten je jednoduse ubohy *7*
    • tu hru zeru, ale mas pravdu taky to neni moje gusto
  • vsude na netu dostava tato hra hodnoceni horsi nez SWTOR, sice jen trochu, ale i tak.. to byl swtor o tolik lepsi?
    • walltar
      Podle mě to bude spíš tím, že SWTOR bylo klasické MMO s líp propracovaným příběhem ... a když dáš potom člověku, který recenzuje takové MMO a dám mu vysokou známku tak je z GW2 celkem překvapený. GW2 není až tak klasické MMO kde člověk stojí na místě a řeže do moba který na něho útočí. Někomu může vadit málo skillů, nebo že se používá hlavně autoatack, někdy prostě s tím jak se snažíš uhýbat, uskakovat a utíkat na skilly už nemáš ani čas. Gw2 není pro každého a imho není moc pro lidi, kteří jsou spokojení s klasickým MMO, ale spíš pro lidi které baví SP souboje a chtěli je přenést do MMO.
      • Dle mého v GW2 rozhodně není málo skillů. Výběr zbraní (a s tím spojených skillů) je docela velký a pool utility skillů je vzhledem k počtu utility slotů také poměrně velký + další úpravy v Traitech, bych řekl že nabízí už slušnou variablilitu postav v rámci jednoho povolání.
        Nemyslím si, že by se GW2 až tak zásadně lišily od ostatních MMO (sám se počítám mezi ty "kteří jsou spokojeni s klasickými MMO"), jen bych řekl je jejich pojetí questů a "buildingu" postavy pojato hezky ve svém vlastním duchu a přináší svěží vánek do tohoto žánru který trošku zkostnatěl a zuby nehty se většinou drží toho co nalinkovalo "populární" WoWko, bohužel (často se zapomíná na velikány kterými ve své době byli Ultima Online, Dark Age of Camelot, Everquest atp.). Ale NC softu se nedá upřít, že jejich hry jsou vždy alespoň trochu "své". Za sebe musím říct, že dlouho mne žádná onlinovka tak nebavila, jako právě GW2, už kvůli tomu jak je hra hezky svižná, hráče nenutí do nudných činností a PvP je pojato na kompetitivní úrovni (srovnání účastníků na stejnou úroveň/výbavu), stejně tak tím jak je pojato navštěvování zón pro menší level (downscaling levelu hráče), díky čemuž není problém jít hrát s kamarádem který právě začal. Mám ze hry dojem celistvosti, že vše do sebe krásně zapadá a vše je do detailu promyšlené. *14*
    • Dle mě rozhodně není horší, spíš naopak, SWTOR mě přestal bavit po pár dnech co jsem si ho zaplatil, protože to pro mě prostě byla další z řady her s úplně stejným konceptem a možnostma jako WoW či Lineage 2 a všechny ty další po nich (AioN, Rift, Warhammer např, hrál jsem vše, Aion mimo offi servery). GW2 mě zatím stále drží a jejich pojetí questování a vůbec celé hry, kdy tě to nenutí hrát x hodin v kuse jen proto, že se jinak pořádně nikam nepohneš a hlavně neseženeš výbavu na raidy (a částečně tě to nutí hrát i proto, že si to platíš každej měsíc), tak to se mi tu hodně líbí a baví mě, velice dobré je tu i PvP (turnajové), bohužel zatím autoři do hry nedali observer mod a ranking systém, takže na to s klukama ještě čekáme a rozjedem to trochu na úrovni :)

Nejsem žádnej velkej fanboy, většinou se považuju spíš za realistu, ale výše vyjmenované hry mě od dob kdy jsem hrál Ultimu Online, Lineage 2 a chvíli též WoW nijak moc nezaujaly, až teď konečně v GW2 mám pocit nečeho nového a dobrého, hodně za to může i aktivní soubojový systém :)
      Já osobně bych hře dal tak 95%, 5% navíc dám až budou funkční všechny PvP featury :) Pro mě je toto nej MMORPG za posledních X let..
      • Vidim to naprosti stejně. Souhlas. Hrál jsem spoustu MMO ale tohle je zatim nejvíc
      • Ještě bych dodal, že u SWTOR mě hodně, ale hodně zklamalo PvP a jeho nevyváženost + síla CC skillů, kdy svoji postavu nemůžete ovládat a jen koukáte jak vás někdo kuchá.. v GW2 je pvp aktivní, o pohybu, uhýbání útokům(máte hromadu skillů na zrušení CC), klíčová, ale fakt klíčová je tu komunikace kdy všech 5 lidí v týmu musí hlásit co se kde děje, kam běží nepřátelé které třeba i jen zahlédl z dálky atd, myslím, že tahle hra má fakt potenciál dostat se někam jako e-sport..
        Líbilo se mi třeba, když mi to ještě nešlo, tak mě chytl elementalista nějakým CCčkem, vyhodil na mě svoje burst dmg spelly který mi sežrali téměř komplet zdraví a pak už mě jen v pohodě dorazil, teď kdy už jsem se to naučil, dostanu CC, hodím si skill co mi sundá CC a já kotoulem uskočím před jeho burst dmg a následně si ho pěkně podám :)
  • škoda že už se to zase prodáva, podle me hracu je tam ted tak akorat a vic netreba
  • Máte zde pravdu. Trošku se zda být asura jak gnom, človek je človek atd atd možna že to je s jinym kabatem ale děláte jak kdy by na tomto bodě záleželo nejvíce. Když člověk vejde do PvP 7v7 a nebo WvW a bráníš svou fortresku ve 40 a nabehne na vas z jineho serveru banda 80 lidi tak preci jen je to boj, to že ted udelaj možnost si koupi ty gemy je vcelku dobre mam lvl75 a ted mam u sebe momentalne asi 1gold 20 silvers a kdyz jdu do toho shopu a zkusim to vymenit za ty gemy tak mi to za muj tezce vydelany a setreny gold da jen 350 gemu +/- a abych mel tendenci si kupovat v tom shop GW2 Digital Delux Edition (DDE) za 2000 Gemu abych mel možnost se naučit jeden skill navic kterej nemužu když nemam GW2 DDE tak to je trosku nefer ale to ze si gemy muzu poridit za in-game prachy je dobre :), Sytel levelovaní je boží, Dungy naproste šileně težke ale o to jde musi to byt vyzva. a ne že tam prijdu a hned jsem venku s novim EQ. Eventy je taky parada a farmeni na LEGENDARY Zbrane je až prehnané farmeni :D a to že je max lvl 80 je pekne ale to ze i po max lvl expiš dále a po kazdem dosazenem lvlu nad 80+ dostanes 1 Skill point a na Lege. Zbran potrebujes 200 Skill pointu drahe recepty celkove za 60g a 250 surek od skoro kazde je dost slune :D Hodně štěstí tahle hra je na hodne dlouho

Hraji za Človeka necra 75lvl (server : Piken Square) (kdo by chtěl zahrat tak whisp muj nick (Wolf Wafle)
    • no hlavne ze rikali ze chteji udelat hru bez grindu
      • Tak ono to v podstatě ani nepotřebuješ. Je to jen otázka vzhledu a nějakých vychytávek, že se střídá den a noc, či co, ale jinak, pokud se pro to svobodně nerozhodneš, tak ty suroviny a peníze grindovat nemusíš.
        Celkem rozdíl oproti jiným mmo, kde jsi opravdu musel grindit s eq, aby ses vůbec pohnul dál.
        • tomu bych spíš rikal progres a to je neco co ti dava motivaci hrát dlouhodobe. Grindem bych spíš nazval když ti treba questy nebo eventy nedaji dostatek expu na to abys dosahl urcity level a mohl postoupit do dalsi oblasti. No a s timhle se setkavam v gw2 docela často (že musím spamovat nejaky event abych mohl postoupit dal).
          • Tak to máš opravdu nejaký problem ja když dodelam lokaci na 100% a jdu dal tak mam dost dobrou rezervu levelu ( musite delat i hlavni questy davaj mordor expu) vcera vecer jsem zacal v lokaci 70-75 Straits of Devastation a sel jsem tam na lvlu 74 nemam ani pulku hotove lokace a sel jsem se podivat parkrat do WvW ( kde za jednu fortresku dostanu 22k expu 1,1k karmy 0g 8s 21c coz je dobra odmena a ted jsem 77 a mam v te lokaci pro 70-75 jeste hromadu co delat a to tam uz ani nejsou questy :) :-P
            • tak muj problem možna je ze nedelam craft ani ty vedlejsi veci na mape, stejne uz mi zustava jen 5 levelu a pak začnu spamovat dungeony.
            • walltar
              Semtam mám taky takový problém ... Dodělal sem Gendarran Fields na 100% což je 25-30 zóna a byl sem lvl 30 ... je to hodně o štěstí kolik potkáš DE.
          • Já třeba progressu říkal plnění misí v GW1. Tam se to povedlo dokončit a byl jsem o krok výše. Z pohledu EQ třeba ve WoW, kdy se musel pořád dokola chodit heroic dung kvůli těm žetonům, abych splnil nějaký limit, tak tomu už progress neříkám, to už je grind.
            S levelem v GW2 není problém, lokace jsou k dispozici, možností získání expů hned několik. Když ten vzhledově přitažlivější armor nechci, tak ty suroviny opravdu grindit nemusím a vystačím si se základem. Ale záleží na úhlu pohledu, kdo tomu říká progress a komu to prostě připadá jako grind.
            • Jenomže gear z low-raid bossů byl horší než ten za emblémy :) a s nízkým gear score tě pak nikdo nechtěl brát na vyšší raidy.
            • 2KO23L
              pokud si to dobre pamatuju tak emblemy padali i z raid bossu a taky gear takže sis to nemusel kupovat.
            • reakce na cody:

já bych tedy end game content ve WoWku směle označil za Grind :). Mne osobně to tedy vůbec ale vůbec nebavilo, alespoň na WotLK, chodit pořát dokola Pit of Saron na Emblémy na průměrnej gear abych mohl začít chodit Weekly na Frosty kterýho se dalo dát 3 druhy jeden krát za týden + 1 Frost za daily RDF přičemž jedna část gearu stála 75-90 Frostů, tomu říkám těžkej opruz.
            • Cody rozumis tomu naprosto spravne to tady jen pan Milop33 vubec netusi co slovo grind znamena
            • s tim jsem se ješte nesetkal aby nekdo end game contentu ve wow rikal grind, slovo grind ma pokud vim spíš pejorativni smysl a end game content maji lidi ve wowku radi.
              grind se myslim použiva na označení když nemas dostatek exp a musíš dokola zabijet moby abys mohl postoupit dal, čím pry trpí hlavne vychodni rpg. Ale je mozny se tomu rozumim špatne :)
          • Nevím, ale většinou jsou na levelování ty oblasti dvě (jedna třeba 55-60 a druhá 50-60 atd.), takže spamovat event v jedné a té samé oblasti rozhodně není potřeba. Na druhou stranu, spamovat je určitě budeš, pokud si na 80. levelu budeš chtít koupit exotic sety, které se prodávají za karmu a jedna část stojí 42k.
            • Prosimtě rád bych se tě zeptal kde se ty sety za tu karmu kupují jsem nováček a nikde sem nic nenašel tak kdyžtak sem napyš lokaci nebo tak. diky předem.
            • to vím ale ty jine oblasti jsou možná určené pro nový zážitek s jinou postavou, alespon ja si to nechávam "do rezervy" kdybych chtel rozjet novou postavu.
              ale me osobne až tak tenhle grind nevadi, ty eventy jsou docela fajn
    • Na 80lvl se goldy jen sypou už jsem si koupil všechny sloty na bágly jeden mě vyšel na přibližně 1g musíš si hlídat dobrý kurz :)
      • To by mě zajímalo z čeho se ti ty goldy sypou, pokud nevyděláváš na craftu nebo si nehraješ se zbožím u BLC, tak ti na 80. levelu zbývá už jen PvP a pak dělání eventů a kompletování mapy a z toho se goldy rozhodně nesypou.
        • dělám dungeony dneska jsem třeba vydělal 10g jen chozením exploration.
          • Tak to pak jo, já žádnej ještě nebyl, snad se k tomu někdy dokopu. Nějak mi nevoní ten jejich systém, kde každý umí všechno, raději bych klasiku dps, tank, heal. Uvidíme.
      • Dá se ti ted lognout me to piše že je server timeout
      • walltar
        Já už sem koupil dva charakter sloty a dvě rozšíření banky a to mám teprve tři charakterý kolem levelu 35.
        • Tak ja mel taky nejake goldy navic ale na Grandmaster Traint pointy me to stalo asi 5g a taky mam na 400 jaweling a to taky stalo neco malo :D
  • No o GW serii jsem toho moc nevedel, nicemene vcera jsem koukal na gameplay videjka a musim rici, ze ten system delani eventu a vse co se v navaznosti na vase skutky ve svete stane je opravu paradni, zadne vyheldavani Q, zadne hledani party, proste se jen pripojite na probihajici udalost a je to a take medostala tadiabilita postav, uz zadny tank, dps, healer proste parada, myslim si ze vyvojari se tentokrat opravdu trefili a pres moji prvotni opatrnost coze to je zase za dalsi MMO v poradi si tuhle hru opravdu koupim.
    • tak odstranit system, kerej je zajimavej a dela z hry i trochu sachy a ne tak casual zabavu, jako kdyz vsichni umi vsechno (a hraje se to samo) bych zrovna nevyzdvihoval. Diky jasnymu rozdeleni roli a v dobrym rpg to neni jen heal , tank a dps ale i debuff, cc, support atd..muzes mit nejakou radost ze spolecnyho progresu, kazdej muze byt specializovany a tim padem trochu vyjimecny... kdyz vsichni umi vsechno, je kazdy hned nahraditelny (obecne , gw2 jsem zatim nehral)
      • Spíš bych řekl že v GW2 je to tak trochu na hráči. Když trochu postudujete svoje skilly a traity tak zjistíte čeho je které povolání schopné. Můžete si samozřejmě udělat postavu co bude umět všechno ale tak nějak na průměrné/podprůměrné úrovni, nebo si můžete postavu udělat více specializovanou. Hra vám dává volnou ruku. Já třebas se držím toho, že můj Guardian bude spíše "Tank" jedu jednoruční meč + štít a v tratech pojedu +HP a + Toughness.
        Můj necro bude zase CC/DPS oblíbil jsem si Sekerku a Válečný roh které mají slušná kouzla co způsobují přímý dmg a má i pár solidních plošňáků a v Traitech se zaměřím na + Power a + Critical dmg.
      • walltar
        Proto se hodně říká o GW2, že to není MMO pro každého. Mě třeba tohle na klasichých MMO vadilo a sem rád, že GW2 jde tou cestou kterou jde. A je to podle mě potřeby vyzdvihnout, protože jinak by sme měli další stejné MMO kterých je myslím už dost.
        • Není to špatnej nápad, ale někteří by nemuseli dělat, jakože je to nejgeniálnější věc na světě, která hru dělá 100x objektivně lepší než ostatní MMO.
          • walltar
            Tak někteří GW2 fanoušci mě příjdou jako svatá inkvizice. *1*
    • Holy Trinity ve hře v podstatě není, ale to neznamená, že to dokázali eliminovat. Když chodíme Ascalonian Catacombs, tak je to velmi znát. V PvE, PvP a WvW H. Trinity není třeba, ale v dungeonech už ano. Je to velmi vidět na necelých partách, které velmi často hledají Warriora nebo Guardiana. Jsou to většinou 4x "Glass Cannon" a ten někdo kdo bude dostávat rány (a nesloží se po druhém zásahu) jim chybí.

Takže ve zkratce: Tank a DPS ve hře stále je. Jen healera odstranili, protože každé povolání je schopno se nějak healovat samo. Jen Elementalista (pouze co zatím vím) je schopen podporovat postavy lehkým healem.
      • Necro má ve výběru také pár skillů na plošný heal :) a myslím že kdyby se hráč soustředil na +healing na vecech + správné traity tak by z něj šel vykřesat čirý healer. stejně jako ze zmíněného Guardiana.
      • walltar
        + je tam ještě support ... Takový ten celoteamový buffer ale nejde hrát jako pure support protože by člověk nedostal ani loot ani expy.
      • Guardian taky může healovat.
        • Tak za toho ani s ním jsem ještě nehrál. Nicméně díky za upřesnění.
    • Přiznám se, že v tomhle mi spíše vyhovuje zajetá klasika tank/dps/heal.
    • Ano, taková je teorie. Jenže teorie říká, že každá hra je super.

Kup si to a přesvědč se o praxi.
    • samo ze variabilita postav ne tadiabilita
      Omlouvam se za chyby a preklepy, ale pisi to ve spechu :)
      • tak to nepiš ve spěchu .-)
  • Enclaw
    Nevíte kde koupit Guild Wars 2 a dostat ho co nejrychleji? (nejlépe do konce týdne) Jasně, můžu si ho koupit přes ofic. stránky, ale já chci krabičku :)
    • Enclaw
      Tak jsem se na to vykašlal, venku hnusně a prší, vytáhl jsem kreditku a koupil si digital edition... hru už mám staženou, čekám jen na update.. Krabičku si hold vytisknu a vyrobím :D :D Nick: Xarxes.5048 See you in game ;)
    • Záleží odkud jsi. Jestli Praha, tak si zajeť do Tesca na Zličín. Tam by ho měli stále mít. Jinde v Tescu ho neměli. Pokud jsi odjinud, tak bohužel neporadím. Ale Alza je jedním z obchodů, který čeká už delší dobu na dodávku a cena tam je nižší než v jiných obchodech.
      • Mno tak v Ostrave ani v Brne to nemaji bohuzel vubec nikde... tak holt dal cekat...
  • Vegen
    Tvůrci řekli až na konci pro jakou hru to dělá :D. A mám dojem, že ArenaNet nakonec zastavil v jednu chvíli i dodávku krabicových verzí, podle toho co se psalo na některých webech a odpovídalo by tomu i absurdní zvednutí cen od key4u, g2play atp.
  • Trol.diskuzni
    Guild Wars 2: The WoWKiller's Rising?
    • ani náhodou...

GW2: Další dobré MMORPG - to by snad sedělo lépe.
  • Trailer je švandózní. Pod mým tukatým břichem zvlhly kalhotky. Chicht. *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit