Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na této sérii a mnoha jiných se ukazuje že nejde vyhovět všem fandům a jak se asi snaží vývojaři "dojit co se dá"...Můj názor je, že do RE4 to bylo výborné. Hra měla atmosféru, koule, tradiční puzzly, mechanismy co se osvědčily na mnoho let (i základní zombík nešel dolu úplně snadno). RE 5 to měl ukončit a maximálně nějaké odbočky pro jiné charaktery nebo doplnění příběhu. Biohazard 6 si zahraju abych věděl co vymysleli dále a určitě si tam najdu něco co se mi bude líbit a co ne. Na jednu stranu je člověk rád že série s kterou člověk prožil několik let nekončí ale je tu určitá progrese, kterou ne každý zkousne...Prostě bych řekl že úplně na hov*o to nebude :)
  • Wau, klobouk dolů ke tvým znalostem :)
    • ZvacA
      Jsou větší blázni přes RE univerzum a rozhodně mají kolem série větší přehled i v maličkostech, ale dík. Divil by ses, o čem jsou lidi schopni kecat na fan stránkách, byť to jsou fiktivní věci a chujoviny. :)
      • Izmæl
        Alespoň vím, na koho se obrátit, když budu mít jakoukoliv otázku na RE sérii, na kterou nikde nenajdu odpověď, nebo budu zkrátka línej to hledat. :)
    • To bylo pro ZvacA
  • "Co kdyby mi televizi políbila záď...?" Jinak pořád doufám, že ta hra nebude tak akční jak se prezentuje a aspoň pasáže za Leona nebudou hitparádou hromady mrtvých zombíků. Předpokládám, že vývojáři sledovali jak lidi přijali odpad ORC a nic takovýho v šestce nebude.
  • Nemůžu říct, že bych se na RE6 těšil tak, jak zpočátku. Inventář je příšernej, questová šipka, otřesné UI, health regen... a ani za Leona to není to, co jsem očekával.
    http://www.gametrailers.com/videos/m4iecr/resident-evil-6-sdcc-2012--leon-extended-gameplay--cam-with-direct-audio-
    • ZvacA
      Co je však Capcomu možné přičíst k dobru, že od E3 pracují v některých věcech na základě zpětné vazby - na Comic-conu si lze všimnout změny kamery, která skutečně na E3 byla v prezentaci jako pěst na oko, cílový bod prý bude například možné vypnout a pouze ho vyvolat speciálně zvlášt. Inventář se nejeví tak zle, koneckonců, někteří si zvykali i na kufr v Biohazardu 4. Každopádně, po technické stránce je tam pravda stále plno věcí, které nevoní ani tomu nejzarytěji věrnějšímu fanouškovi značky - ona regenerace, byť není úplně fatální, je stále nevysvětlený krok a obrovská skriptovanost, která v některých pasážích zamezuje hráči se dokonce pohybovat dle své vůle, aby se nezbořil nějaký skript moment, je opravdu na ho*no. Ale nemůžu říct, že by to pro mě nevypadalo zajímavě, alespoň jsem zvědav z hlediska příběhu, co se nového nebo starého objeví , případně uzavře. Některé nové záběry z Comic-conu, jako například Chrisův průběh se zmiňovaným plazem, přičemž je pomalu, ale jistě likvidována jeho jednotka polorozbořeným a potemnělým barákem, vypadal opravdu dobře.
      • Tak příběh byl na RE hrách, alespoň podle mě, vždy zajímavý. To je taky důvod, proč jsem nedávno popvé v životě rozehrál RE1make.
        A to o té zpětné vazbě slyším rád, jen doufám, že se jí Capcom bude držet i nadále a, když už ne uplně zruší, alespoň dá hráčům možnost vypnout/zapnout health regen. Ačkoliv máš pravdu, není to přespříliš, přece jen se ti doregeneruje "špalíček" životů, ale i přesto bych raději hrál bez něj.
        Co se týče inventáře, podle mě ten z RE4 dodával více onoho "survival horror" pocitu. Přece jen, z toho, co jsem nahrál v RE1, mi přišlo, že ten malý intentář, kvuli kterému se neustále musí backtracovat, není to pravé ořechové a postupně se spíše mění na příčinu té největší frustrace, jakou je ve hře možno zažít. Jistě, chápu že to asi bylo míněno, ale myslím si, že tudy cesta nevede. Ačkoliv, RE4 inventář s maximálním rozšířením taktéž nebyl ono.
        Co se scriptu týče, nemyslím si, že to bude zase tak zlé. Přece jen, pro některé události je potřeba scriptováním hodně omezit hráčovy možnosti, aby potom nedocházelo k úbytku napětí. Snad tam toho ovšem nebude přespříliš.
        A mohl by si mi linknout to video s Chrisem?
        • ZvacA
          http://youtu.be/fUcbDQ2Zbpg?t=13m Ale samozřejmě varuju před spoilery! :)
          • Tak jen doufám že z Chrise neudělají drsného, bitvami otesaného, emo blbečka. Protože to tak vážně vypadá a docela mě to děsí.
            Docela by mě zajímalo, co se tomu Chrisovi přihodilo. Že by další boulder, který mu vyvraždil jednotku a je to teď Chrisův uhlavní nepřítel? *1*
      • Ja bejt takovej fanda jako ty, tak mě to asi hodně sele:). Jednička je asi moje nejoblibenejsi hra z psx a 2,3 jsem měl taky rád a to co vidím, že se s tou serií děje a jakým jde směrem se mi vůbec nelíbí. Regenerace života? To už si snad dělaj legraci, ne? Zrovna mechanismus kytek a sprayů mě bavil fakt hodně a na HARD byla hra(1,2.3) už docela výzva. A celkově z adventury(i když akční) udělali hyperdupershhoterskriptakrádu. Jestli rezident, tak si koupim nekde gamecube s remakem:).
        • chci ti dát 8 palců hore ale nejde mi to nějak ... jinak mam wii a už se na ten remake těšim jak tenkrát na dvojku ... *3*
        • ZvacA
          Tak obecně se hernímu vývoji současných Resi her netleská, ani u " tolerantních " fanoušků. Ono asi není člověka, který by si s chutí opět nezahrál modernizovaný, ale právě ten starý survival položený na adventurně-akčním základě s prvky a atmosférou, které dřív dělaly Biohazard Biohazardem. Obecně je se sérií převážně problém ten, že se u ní v Capcomu vystřídalo takové množství nových lidí a to staré vývojářské jádro se časem uvolnilo, že tím nastal i jiný kurz pro celou hru. Těžko říct, co na ní dnes třeba říká její zakladatel Mikami, ale na Residentech se podílí taková sorta různorodých lidí i generačně, že si ji každý vykládá po svým a hlavně se na ní dívají jako moneymaker, šlehnutým principem západního trhu. To se samozřejmě odráží na konceptu, její kvalitě a například takové dějové struktuře. Vždyť plno lidí už vůbec přestalo doufat, že se Biohazard kdy vzpamatuje tak, aby uspokojil všechny.
        • Nebo zkus Cry of Fear. Inventář je podobný tomu z RE1 a neustále tě nutí přemýšlet o tom, co si s sebou vzít a co vyhodit. Ve hře je totiž docela solidní arzenál zbraní, k tomu musíš nosit zdroj světla a semtam klíče/pojistku apod. A to vše musíš narvat do 6 políček.
          Pokud si takový ten autistický typ hráče, co není schopen cokoliv vyhodit, protože "se to může hodit", tak zaručuji dost frustrace.
          Jistě, není to RE, ale horror je to solidní a nespoléhá se jen na lekačky.
  • ZvacA
    Tak ono vystrojení charakterů se odráží od jejich působení v daných organizacích a cílech a taky místě působení. Leon nejspíše pořád spadá pod agenturu s názvem Division of security operations, která své agenty posílá v plné polní jen v případě mimořádně rizikových akcí nebo "vykropíme" úkolů, jako bylo například ukázáno v Resident evil Darkside chronicles během jeho role v jižní Americe. Leon navíc v šestém Biohazardu bude nejspíše doprovázet hlavu Ameriky na jeho očekávánou slavnost, kde se to později pohnojí, jako jeho ochranka a poradce, takže nelze očekávat, že tam naběhne se šedesátkou a nočním viděním. Naproti tomu BSAA, pod kterou spadá Chris, se v sérii za dobu své existence rozrostla z počátečních členů - odborníků na biologické hrozby, v mohutnou síť polovojenské organizace shromažďující lidi ve svém oboru z celého světa do příslušných divizí, navíc financována Federací farmaceutických společností a s možností si obstarat značný vojenský materiál. Jejich primární úlohou je přímý kontakt a spolehlivá eliminace s biorganickými zbraněmi a virovými úniky v nejširší šíři. Je tedy jasnější, že Redfield a jeho jednotka budou o něco lépe vybavěnější.
    • ales.smutny
      Já se nedivím, já to chápu, jen na to poukazuju :) Agent NSA taky nebude mít stejné vybavení jako SEAL :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit