Half-Life 2 je k 20. výročí zdarma. Podívejte se na nový dokument
-
Sedl sem k tomu a 3 hodky pryc jak nic. Porad skvela hra, skvele level desing, hudba, atmosfera. Kult
-
Proč neudělali 3. díl??
-
-
V dokumentu tomu věnují celkem dost času. Tedy hlavně pro nevznikla EP3, ale to jsou v podstatě stejné důvody proč nevzniknul HL3.
- Přišlo jim, že je HL už okoukaný a bylo těžké vymyslet něco čím by tu hru posunuli.
- Team co dělal EP3 přešel na L4D aby to pomohl dokončil, což se protáhlo.
- Když se potom chtěli vrátit zpět k EP3, o pár let později, přišlo jim že už jim jaksi "ujel vlak"
- Ve Valve byla touha dělat multiplayerové hry
- Spekulují, že kdyby bývali dělali na EP3 nevznikly by hry jako L4D, DOTA nebo Portal.
- Zároveň ale i sám Gaben lituje že EP3 nikdy neudělali a považuje to za jedno ze svých selhání
Valve použilo VR jako hlavní mechaniku HL: Alyx a vznikla z toho jednoznačně nejlepší VR hra ever. Ale asi to není tak mainstream aby na to navázali tak velké jméno jako je HL3. - Přišlo jim, že je HL už okoukaný a bylo těžké vymyslet něco čím by tu hru posunuli.
-
-
díky
-
Většina z těch uvedených důvodů je prostě jenom ubohá výmluva. Stačilo napsat, že jim došly nápady a nevěděli jak dál, tak se radši přesunuli k jiné práci. A rozdělaný projekt zůstal ve vývojovém pekle.
No a mezitím doba pokročila a Valve nějaké pokračování single player hry moc nezajímá, ti chcou vydělávat jinak.
-
-
Protože se vývoj 3. dílu dostal do tzv. "vývojářského pekla" a Valve radši zrušil celý vývoj.
Navíc tržby z prodeje jedné hry se nikdy nevyrovnají těm hromadám peněz, které rýžuji z herního klienta Steam. Nemají důvod nic vyvíjet.
-
-
opět jsem rozehrál a ta hra má pořád zcela unikátní flow, člověk jen smočí myš a najednou je o několik hodin později v Ravenholmu. Je spousta jiných skvělých her, složitějších i krásnějších, ale takovýhle vcuc má jen málokterá.
-
Kdyby mi někdo v roce 2004 tvrdil že si v následujících 20 letech nezahraju třetí díl, nevěřil bych. A podívejme se, kde jsme.
Já vím, máme Alyx, ale to je bokovka. Ale teď dokonce jen za dvacku. Měl bych koupit, ale cukám se. Protože až zahraju, můžu VR vyhodit, nic lepšího už na tuhle platformu není :D -
-
"nic lepšího už na tuhle platformu není"
Tak to jsi asi ještě neslyšel o Blade & Sorcery. To je ultra epická VR kompetitivní akce. 😈
Akurát v té hře na sobě musíš trochu zamakat, ať máš nějaký skill level. Tady máš pro inspiraci video hráče, který tu hru "trochu" umí: (video proti jiným lidem) https://www.youtube.com/watch?v=niAhr99S9F8
A nebo takový běžný boss fight v B&S: https://www.youtube.com/watch?v=iQkE3jtFt4I
A jinak se vždycky můžeš vrátit k Beat Saber. Stačí stáhnout nové písničky a jedeš vesele dál. V té hře jsem strávil mnohem mnohem více času než v HL:Alyx. 🙂
-
Ale bude to stát za to! 😀 Mám rozehráno a nemá chybu.
-