Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ..čtyři miliony - ty miliony - hrady...nahrály.
  • Erien
    Asi hloupá otázka, ale jak se to srovnává s filmem. První den prodeje filmu na DVD?
    • ales.smutny
      Zisky z kin za první den projekce :)
  • heh a pri tom takova sraccka, kterou BF3 zakopava pod zem.
  • HALO4 mno popravdě je to pro mě jen Unreal turnament 3 nic víc ( nechápu tu hysterii )
  • Jde o zisk nebo prijem? Mezi tim je podstatny rozdil.


    Zajimal by me zdroj informace, ze konzole u nas vyrazne zaostavaji za pc. Dle informaci xzone jsou u nas prodeje pc a konzolovych her vyrovnane.
    • Mám dojem že jde o příjmy/tržby, ale zisk bude jitě také výborný. Náklady na hru byly jistě menší než třeba na ty Avengers.. herní průmysl ukazuje Holywoodu jak se vydělávaj prachy :D A vzhledem ktomu že to je jen Xko, dá se to považovat za fenomenální úspěch. Jen doufám že moda FPS jednou opadne a do popředí se dotane zas jiný žánr.
      Jinak PC hráčů je u nás určitě více. Jen třeba nenakupují na xzone.. nebo nenakupují vůbec :)
      • eeeee
        Ja pc hry kupuju u nas a konzolove prevazne v zahranici. Proto by me zajimalo, na zaklade ceho to autor tvrdi. Zlodeji jsou pro herni prumysl nezajimavy, ten se ridi podle trzeb a ja mam zatim duvod si myslet, ze u nas jsou z pc her a z konzolovych vyrovnane.

        Umim si predstavit, ze pc herni prumysl umi vytahnout z pc hracu vic penez zkrz online poplatky, viz wow nebo d3, takze xzone nemusi byt smerodatne. Ale umim si i predstavit, ze autor pouze vydava za fakta sve dojmy. Proto se ptam na zdroj te informace.
        • ales.smutny
          Autor ale o prodejích nic netvrdí, to je ten problém...:) Že je tu ryze PC hráčů víc než těch, kdo mají i konzole je stále viditelné (a odráží se to dle mne i na těch ne/prodejích...ehm).

          A mám pocit, že sis zapomněl přehodit účty, tedy pardon, "skrýt identitu"...;)
          • Zayl
            Ne/prodeje jsou výsledkem mentality, ekonomické situace a trendů v herním průmyslu.

            A musím říct že se mi nezdá, že by si vydavatelé snažili další generaci vychovávat. Všechny se snaží ojebat furt stejně, jen je ten ojeb zabalený do jiného balíčku.
  • Kampaň Halo 4 je po koulervoucím REACH mnohem více "vyklidněná". Všechno se zdá být lepší - noví nepřátelé, nový arzenál, starý arzenál, Cortana *3*, ale dohromady to zdaleka není taková jízda, jakou byl Noble squad a jeho demise. Spartan Ops je prozatím hrozně málo. Včera mi spadla tlama, když jsem zjistil, že jsou na disku - jen se postupně odemykají. 5 misí na launch a dalších 5 po týdnu... ... asi nemá smysl rozebírat to dál. War Games, Forge a Waypoint - na konzolích bez konkurence.
    • risa2000
      Hrál jsem Reach (moje první hra na mojí první konzole :)) a byl jsem dost překvapen, jak se mi to líbilo - příběh, hratelnost, grafika, zvuk, v podstatě všechno :). Jenže pak jsem zkusil Anniversary a skončil někde uprostřed (nebo v první půlce), nějak mě to nechytlo. Jak by se to tedy dalo přirovnat k Halo 4? Má smysl to pro mne zkoušet?
      • No REACH byl "super" v tom, že hráči dopředu věděli, jak celá ta taškařice dopadne. Měl samostatný uzavřený příběh a Bungie do něj mohli beze strachu narvat všechen patos, který je jen napadnul. Jediný koho tam přímo neobachli byl Jun a to tuším jen díky jedné knize (nečetl jsem, takže možná kecám), dle které zemře jinde. To se to pak dělá hra, když nemusí mít holywoodský konec. Halo 4 je trochu jiná káva. Spin-off série, který se nakonec víc motá kolem vztahu Master Chief x Cortana, než kolem záchrany světa - která tam přirozeně JE. Jestli k oboum postavám nemáš už nějaký vztah (odehraný REACH tomu trochu pomůže, protože v něm jde především o Cortanu) a neplánuješ multi, tak se na to klidně vyprdni. Story je nakonec hodně příjemná, ale až když najdeš všechny terminály ve hře (je jich málo - snad jeden v každé misi) a projedeš si na jejich Waypointu videjka, která zápletku překvapivě dobře doplňují. Všechno do sebe hned víc zapadne, ale tenhle pocit by měl přijít už během hraní a ne až po dohrání - z mého pohledu je to trochu škoda. Jak jsem psal výše - velmi příjmeně se to hraje, ale story samotná si zasloužila větší kotel. A opět tam chybí scarab *16*. ales.smutny doporučuje Halo 3 - v zásadě proti tomu nelze nic namýtat, snad jen combat tam má oproti Halo 4 "feeling", jak kdybys vyloupil hračkárnu *4*. Storz problém Halo 3 je zase v tom, že uzavírá předchozí 2 díly. 3x chytrý z toho nebudeš - to ti garantuji. Můj tip by byl: Vtrhni na Halopedii, přečti dostupnou Halo story ke všem dílům, řádně prostuduj historii Master Chiefa, Cortany, Dr Halsey, Covenantu, Floodu, Forerunners a jestli se ti to bude líbit, vrhni se na Halo 4. Teď mne asi skalní fandové ukamenují, ale doporučím i Halo Wars. Spartans v akci, příjemný solitérní příběh s možnostá kampaň coopu, hra za hubičku - Halo univerzu ostudu rozhodně nedělá.
        • risa2000
          Tak dík za radu, toho jsem se bál :). Jenom bych podotkl, že z mého pohledu byl Reach úplně neznámá věc (Halo universum jsem neznal), a po jeho dohrání jsem vůbec netušil, kdo je Master Chief a že existuje nějaká Cortana sice asi jo, ale vzhledem k tomu, jaká byla její role ve hře, vlastně mi uniklo, že to je důležitá postava. Takže jsem byl fakt panic :).
          Možná díky tomu jsem si to užil, aniž bych musel hrát předchozí díly.
      • ales.smutny
        Zkusil bych trojku. Reach byl hodně specifický settingem, vlastně se vymykal konceptem klasickému modelu s Master CHiefem. Čtyřka má mnohem blíž k trojce. A jelikož půjde sehnat za pár stovek (asi doslova za pár), je to slušný test (a dobrá hra).
  • Viktor_H
    Kde je teď ti pánové, co předpovídají umírání AAA titulů?
    • Veskoslav
      No tak umírání to v podstatě je. Za poslední rok z AAA titulů, co se tvářily jako AAA titul mi vyšly dobře a koupil jsem si je pouze Borderlands 2, Dishonored a ME3. K tomu bych připočítal SW ToR a GW 2. A to je všechno. A pak je tu te zbytek, co je spíše zklamáním a na AAA titul to není: MoH, NFS, AC, MP (sice dobrý, ale znovuhratelnost nulová), The Darkness II: zajmavá hra, ale na AAA titul bych to taky neviděl, něco tomu chybělo, Aliens: Colonial Marines: dopadlo více než špatně atd.

      Tudíž možná, že neumírají, ale AAA tituli jsou těžce v obležení titulů, co se tváří a představují se jako AAA hry a nakonec to dopadne tak, jak to dopadne, že jsou maximálně A titul, nikoliv AAA.
      • Viktor_H
        já nemyslel z hlediska kvality, ale tržeb.
      • Dag0
        jen by mě zajímalo jaká kritéria máš pro AAA titul??
        • Veskoslav
          Dlouhá, propracovaná kampaň, grafika na úrovni, zajímavé úkoly+vedlejší úkoly, jednáli se třeba o RPG, něco nového a inovativního v tom směru či zlepšení v dané sérii v daném díle, které by "povýšili" titul výšše než předchozí díl nebo jiné hry stejného žánru:)
          • Zayl
            Bylo by dobré nepoužívat všeobecně chápané termíny pokud je tvůj výklad daných termínů naprosto mimo přijmanou oblast.
      • Aliens: Colonial Marines ještě nevyšlo ne?
        • Veskoslav
          Nevyšlo. Ale podle novinářských ohlasů je to ještě horší jak AvP 3. Nevyvážené. Třeba se pletou, vycházel jsem bohužel jenom z jejich osobních dojmů a zkušeností:) Tudíž to může být zkreslené a nakonec to bude AAA jak se sluší a patří a já se "mu" omluvím, že jsem ho zařadil do sekce titulů, co slibovali AAA titul a nedodali.
          • No nic proti ale jestli kritizovali příběh, sterotyp nebo něco podobnýho, tak v pohodě ale pokud někdo shazuje hru kvuli nevyváženosti 5 měsíců před releasem tak to neni nic jinýho než flame .)))
  • Doteď jsem nepochopil, proč je kolem týhle hry takový halo (oh...). Co jsem měl možnost vyzkoušet předchozí díly, tak hratelnost mi přijde jak u nějaký budgetový střílečky, feeling ze samotnýho střílení hroznej, podivný nepřátelé co se rozprsknou do hromádky slizu, strašně strohý prostředí, všechno divně nablejskaný.
    • Hanzales
      Tuž já připíšu taky svou zkušenost :) Tehdy jsem hrál Halo 1 a Halo 2 na PC a nějak extrémní nadšení z toho nebylo. Když jsem hrál dvojku na PC, myslím jsem to pak v půlce taky přestal hrát, ale pak jsem byl u kámoše a hrál Halo 2 na xboxu a zatímco pak šli už všichni spát, já to mydlil až do rána :) Halo 4 jsem pořídil včera a hrál co čas dovolil (dneska pokračování). Po grafické stránce taky čumím, co z toho Xboxu ještě vytáhli, ale nejvíce bych asi vyzdvihnul právě tu AI a souboje. To mi příjde na celé hře právě že nejzábavnější. Protivníci skutečně využívají prostředí, taktizují, manévrují a často mně dostane nějaký ten malý pidižvík, jenž si nabije to svoje plivátko na maximum, sundá mi štíty a hned na to vykoukne další emzáč, aby mně dorazil :) Zbraně jsou taky variabilní a zábavné. Jsem docela zvědavý na ten mulťák :)
    • Přesně jsi vystihl moje dojmy, měl jsem tedy možnost skusit pouze jeden díl co vyšel kdysi na PC, ale také mi to moc nesedlo a nevydržel jsem to hrát moc dlouho, odehrál jsem asi jen první misi a pak to šlo pryč :). Celkově se mi to univerzum nelíbilo ... ať už obleky vojáků, nebo podivní ufoni :) a celkově hodně pestrá paleta barev na sci-fi akci :).
    • Ja som hrával čisto na PC, ale táto hra sa mi príbehovo páčila. Hráč má pocit že bojuje za dobrú vec. Je to taký Half-Life na XBOXe. Samozrejme, je to prispôsobené konzolovému trhu a možnostiam zariadenia.
      Škoda toho jednoduchého (prázdneho) prostredia a tunelu. Keby táto hra vznikala primárne na PC s jeho výkonom by to bola iná káva.
  • Chcel by som vediet aky zarobok by to malo, keby k tomu nebol ziadny marketing, ziadne reklamy, ziadny hype, nic. Proste potichu vydat novy diel po par rokoch. A vobec preco taky experiment nikto neskusi, vsak ked sa to predavat nebude tak o tyzden po vydani spusti mega PR a vsetko je po starom. Bud za a) mega zarobok s 0 nakladmi na reklamu alebo za b) masirovanie mozgov o trochu neskor.

    Pozeral som gameplay prvych par misii, a nijak oslniva mi ta hra nepride, proste konzolovka, bez rovne, vyzabijaj, nastup sem, bez tam, cut scena, pokracuj v zabijani. Ale asi je prave to co majtel Xkrabice pozaduje.
    • :-D :-D Ty jsi id_ot. Ale pobavils.
    • HALO je skvělé, ne jen jako hra, ale i jako univerzum. Se zajímavým příběhem a sympatickýma postavama. K tomu zajímavě vyvedené zbraně a technologie a knihy který děj skvěle doplňují. Pro mě je to spolu s killzone serii na PS3 nejlepší FPS na konzolích
      • Přesně tak! Hlavně u jedničky jsem si snad jako u jediný hry v options zvýšil hudbu na maximum, protože mě ten soundtrack vždycky strašně nakopnul. Je pravda, že Halo je taková bezhlavější řežba, ale na poli konzolových stříleček podle mě nemá konkurenci právě kvůli tomu jak se vymyká svym unikátním světem a příběhem.
      • eeeee
        Tak me treba killzone singleplayer vubec neoslovil, ale zato multiplayer me dostal, ten je hodne podareny a zabavny. Skrz multiplayer killzone 3 jsem prestal hrat multiplayer na pc, ktery jsem hral nekolik let.
      • Asi ano, zaujimavy pribeh a dobre vykresleny svet moze prevazit nad generickym gameplayom.
      • Tak s tímto bych souhlasil, příběh a celkově universum je dobré, ale jako střílečka je to stěží průměr.
      • no, univerzum je právě to, co mě k tý hře hrozně táhne, ale pak mě otráví ta hratelnost (u Gears of War to mám třeba přesně naopak)
        • GoW no nic proti té hře, ale když někde píšou jak všichni majitelé xka očekávají nový díl jen nechápavě kroutím hlavou (hrál jsem na xboxu první díl a bylo to takové průměrné). Já ty TPS zas tak nemusím. Na PS3 jsem nikdy nehrál uncharted a to je to prý na PS3 nej. hra.
    • Veskoslav
      Ale za to FPS na pc jsou jedna báseň, že?:) A rozhodně Halo je vysoký nadprůměr i v rámci pc;)
      • Nikde nic nehovorim o kvalite fps na PC dneska. V porovnami s MoHami, Codami, BFkami a pod je kazda hra vysoky nadpriemer. Jednooky medzi slepymi.

        Pride mi ale zaujimave ze najcennejsia frančajza na konzole je prave FPS, zaner ktory sa tam hodi najmenej.
        • Proč nejmíň kvůli ovládání?
        • eeeee
          Proc by se tam hodila nejmene? Naopak, strileckam se na konzolich dari lepe nez na pc.
      • V rámci PC? Tak ten byl dobrej *3*
        • Veskoslav
          Tak mi za poslední rok řekni nějakou FPS, která by na pc za něco stála. Kromě pro mě osobně skvělého Dishonored nevyšlo nic, co by mi stálo za koupi. A nepočítej TPS jako FPS;)
          • možná tak Borderlands 2 :) ... jinak je to pořád samý recyklát ala CoD ...
          • Odpověď je snad úplně nasnadě, rozhodně Borderlands 2. *3*
            • Veskoslav
              Správně:) Ale to je jiný druh FPS nž je Halo 4, oboje ale mám a oboje je skvělé. Ale děkuji. Odpoveď za 1:)
          • COD MW 3, duh?
            • Veskoslav
              Děkuji, že se můžu takto po ránu zasmát:) Vážně děkuji, zlepšilo mi to náladu než budu muset do práce:)
  • Veskoslav
    Již hraji:) Hra ale je spíše určená hráčům, co se pohybují ve světě Halo:) Je to spíše takové poděkování fanouškům, protože člověk, který "naskočí" až Halo 4 do tohoto světa, bude totiž docela "zmatený". Nic se mu nevysvětluje atd. Ale hra jako taková je skvělá. Graficky to vidím na nadprůměr, kdy se z XBoxu dostalo maximum, co se dát dostalo:)
    • škoda že už xko nemám hneď bych zapařil jak oteklej *14* skvěle ai velice dobrá grafika(na konzolové poměry), hodně zbraní kde si opravdu vybere každý, na střílečku slušný příběh... sice linearní průběh hry ale pak je vždy nějaká větší arena kde se člověk může vyblbnout prostě nářez. Halo 3 jsem dohrál snad 8x a v coopu to byly moje nejlepší herní zážitky.
      asi se vyhecuju a nějaké to xko za pár šupů si pořídím už jen kvuli odst ktere jsem neměl možnost dohrát a reach mě také uteklo
    • jj graficky sli fakt vazne dadoraz moznosti xka... to se musi nechat. I kdyz to neni zrovna muj salek coop bude urcite nejlepsi, graficky by se mohlo X vyvojaru ucit namisto tech AAA zvratku na ktere uz maji hotove dlc jeste nez samotna hra vyjde. Halo bych dal jako priklad kvalitni konzolove hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit