Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hladova nvidia koupila celou physx a proto to bohuzel neni standard u vsech her... skoda ze to nedali k dispozici i ati. takhle je to vlastne jen okrajova reklamni zalezitost u par spriznenejch hernich firem a tudiz ne moc rozsirena graficka lahudka. kdyz je nvidia tak super, jak to ze tu vec nevyvinula sama? nedelam si iluze ze by se ati nezachovalo stejne.. holt korporace brzdi vyvoj diky patentum. skoda. btw stoji ten hawken za install?
  • Autor at de hrat textovky...
  • Ty vole autor Petr Poláček no toto dopadlo náhodou je to cool!!! nesouhlasím s tebou. *16* *16* *16*
  • Cool particles.
  • ringmancz
    ale hlavně že je to cool
  • Suhlasim ze Physix ma svoje vyhody a urcite by sa dal vyuzit potencial v hrach, napr RTS aj RPG, najviac by s toho asi mali FPS...ale proste..akakolvek hra by s toho len ziskala vyhody a lepsie spracovanie.

    Napr v RPG by clovek tym padom mohol vyuzivat prostredie na takticke manevre, napr odpalit strom medzi priserami - triesky a rozptylene drevo by dalo AoE damage, pripadne podpalit cast okolia...na AoE damage again...etc....v niektorych hrach to je...ale mizerne slabe a fakt len na efekt (dragon Age mal ice kuzla + fire/earth kuzla mohli byt instant death alebo voda + elektrika = AoE).

    Silent Storm je asi jedna z mala hier, kde semi-realne mohol clovek vyuzit prostredie vo svoj prospech.....alebo SW Unuleashed malo dobre vypracovany HAVOK na fyziku.

    Viem ze by to bolo komplikovanejsie na vyroby a programing..ale ak by sa spravil dobry engine....tak by to uz take tazke nebolo, keby vsetky objekty mali hmotnost a boli by tam urcite zakony fyziky...tak by si to hra uz sama preratala..a nemuselo by sa vsetko programovat...robit extra animacie etc....bo by to bolo zalozene na fixnych pravidlach....holt...je to smutne...mozna o 20 rokov im to dojde
  • KIMCID
    hawken jsem včera přestal hrát,ta hra ztratila náboj
    • Ta hra ho podle mě nikdy neměla
  • chytrolini vybrakovani. Rakovina na vas vsechny hlupaci
  • To jsou komedianti v tý Nvidii s tím "fyxem" *1*
  • Nejhorší, co se PhysX mohlo stát, bylo odkoupení Nvidií. Takhle sice můžou říkat, že jejich grafiky tohle umí a AMD ne, ale k čemu to je, když to je vidět v každé desáté hře a člověk by to často radši vypnul, protože jako tady v Hawken nebo v Arkham Asylum jako by to pořád řvalo "Všimni si mě! Tady jsem!". Kdyby podporovali na obě karty, mohly by na tom založit hratelnost her, možná by se to dostalo i na novou generaci konzolí. Ale takhle to už navždy zůstane jen kýčovitým efektem bez většího smyslu.
    • závist je sviňa, co? Kdyby to bylo i na Amd, tak je to cool, ale když to běží jen na nV, tak je to kýč. Nutí snad někdo majitele nV grafik ty efekty používat? Jeden výrobce nabídne pro svoje zákazníky fičuřinku navíc a český stádo si hned musí odplivnout...
      • Spades
        Ty tupé h()vado... To se nedá ani nijak říct...
        Přečti si znova co napsal, protože si vůbec nepochopil co myslel.
        Sice nesouhlásím, že kdyby PhysX neodkoupila nVidia, tak by jsme to měli ale i tak.
        Kdyby PhysX podporovali ATI karty, tak by to ve hře nemuselo být VOLITELNÉ nastavení, čili mohlo by se to stát součástí gameplay, jenže vývojář si nemůže dovolit udělat hru, která jede čistě a pouze na nVidia kartě. TO je ta chyba nVidie.

        Až to bude mít i AMD, která stále tvoří značnou část trhu, pak se to bude skutečně objevovat ve všech hrách jako hlavní prvek.

        Vem si jako příklad Battlefield 3. Kdyby měla ATI PhysX, tak by veškéré destrukce mohli být dělané pomocí něj, ale jelikož ho nemají, musí DICE dělat vlastní destrukční engine, kterej musí podporovat i ATI. Jelikož ta má značně slabší fyzikální jádro, nejsou ty destrukce tak hezky propracované jak by byly na PhysX.
        • čekal jsem že se nějakej tragéd ozve :) PhysX je majetkem nVidie, tudíž si s ním může dělat co chce, když se rozhodli ho nechat jako VOLITELNÝ bonus pro svoje karty, tak je to jen jejich věc. Jen v komunismu je všechno všech, pochop to ty trdlo.

          ps kdyby bylo všechno takhle pravdoláskařský, tak neni Zeman prezidentem .)
          • Spades
            Ty jsi opravdu tupý |diot... Jaký jsem zas tragéd?

            To že nVidia to s PhysX posrala je fakt. A to že je to jejich věc je úplně jedno. Byl to prostě špatný krok ze strany nVidie.

            Představ si, že by AMD neprodalo technologii amdx64 Intelu. Víš co by se stalo? Nikdy by sme nepřešli na 64bit architekturu ty hňupe. A to samé se děje s nvidií a PhysX. Kdyby to za normálních podmínek licencovali, tak tu máme super PhysX využívající hry, ale takhle tu máme jen omezené nesmysly, které gampelay vůbec neprospívají a ani moc dobře nevypadají.)

            To že je něco něčím majetkem neznamená, že s ním nebude špatně nakládat. Ať si s tím nakládají jak chcou, to je jejich věc a já s tím nic neudělám, stejně jako s tím, že ty si blbeček. Ale to neznamená, že to dělají správně. To není tupý AMD fanboy hate. To je hate gamera, který by si přál lepší fyziku ve hrách.
            • Jak to vysvětlit někomu jako seš ty.... PhysX není standard, pochop to lolku, nejde to srovnávat s x64 architekturou bez který by se nemohl trh dál vyvíjet. Jsou tu jiny fyzikální možnosti jako havok a nástroje jako openCL ... kdokoliv si klidně může vyvinout něco svýho.

              Když bude mít Pišta Hufnágl vlastní značku okurek a vymyslí zajímavej obal, kterej narozdíl od běžný zavařovačky otevře každá dorotka, tak má něco navíc oproti konkurenci. Takovej patent asi těžko bude brzdit vývoj, když podobnou věc může vyvinout i konkurence a i bez něj tu zavařovačku stejně každej nějak otevře. To se vůbec nedá srovnávat s věcí, která zastaví vývoj, protože se jiný řešení vymyslet nedá (viz procesory). Naopak tim, že se jeden snaží mít něco lepšího, tak se i konkurent musí snažit a tim se trh vyvíjí.

              Ten zbytek ani nemá cenu komentovat.... v prvním příspěvku autor jasně nadává na tyhle fyzikální efekty, jakej je to kýč, jak to v každý hře otravuje a přitom mu vadí, že to nemá i konkurence... takže zase jen nenávistnej výblitek. Chápu, že tobě to podle tvejch nadávek asi imponuje, ale mě nebaví všude číst tyhle český haterský kecy ať už je to o čemkoliv.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit