Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Thief je moje srdcovka, ale ... Dlouhotrvající obecný problém všech Thiefů je to, že mají super atmosféru, super hratelnost a herní mechaniky, ale originál hry i mody jsou po vizuální stránce prostě vesměs doslova hnusný (pár hezky sladěných lokací se vždycky najde, ale jsou to vyjímky). I HD mody jsou prostě jen textury ve vyšším rozlišení, ale stále stejně splácané dohromady bez ladu a skladu (nejde o nějakou fotorealističnost, ale o to aby to trochu ladilo k sobě). Tohle hodně slušně napravil reboot Thiefa, bohužel zase příběhem a ne-volností pohybu to byl asi nejhorší z dílů série. Tak třeba někdo z modderů jednou najde zlatou střední cestu.
    • C-BEAM
      některá místa v Thief2 jsou podle mě krásné i dnes, hlavně s poctivými HD texturami které se drží originálu. V exteriérech je to horší ale ta atmosféra to všechno vyvažuje.
      • Celkovo su mapy v dvojke omnoho krajsie ako v jednicke.
  • Ten nadpis je trochu zavádějící, spíš bych řekl "Nová verze HD modu pro Thiefa vyjde velmi brzy".
  • Mě Thief 1 trochu zklamal. Hrál jsem původní vanilla verzi. Ta má asi 12 misí a pouhá třetina z nich je "klasickou" stealth záležitostí, kde se člověk ukrývá před strážemi a krade jako straka. Ostatní mise byly buď moc hektický (kde člověk utíkal před zombie), nebo byly plný nějakých opic a hmyzoidních predátorů :) To dost kazilo atmosféru a požitek ze sbírání pokladů. Není to špatná hra, akorát se člověk musí naladit nato, že se v ní několikrát změní žánr.

    Dvojka to vše napravuje a patří k tomu nejlepšímu, co ve stealth hrách kdy vzniklo. Doporučuju hrát oba díly na nejvyšší obtížnost.
    • Nesouhlasím. Všechny mise lze hrát klasickým stealth stylem a k žádným změnám žánru nedochází. Záleží samozřejmě na schopnostech hráče. Pro plnohodnotný zážitek je dobré hrát na obtížnost expert. Pro mě osobně je první díl Thiefa dodnes nejlepší PC hrou, jaká kdy vznikla.
      • Musím jedině než souhlasit. celý Thief Gold jsem dohral asi tak za 40hodin čistého času na expert. Tasil jsem meč jen jednou a to právě v misi Escape! Je to jen o stylu hraní hráče, kamarád to zase celý vybil ale na normal, já jsem si chtěl vychutnat hru:-)
    • PreidaQ
      A lze v pohodě hrát dvojku bez znalosti jedničky?
      • Určitě ano.

        Druhý díl na jedničku nijak přímo nenavazuje, takže člověk o nic nepřijde. Přesto bych doporučoval si na Youtube pustit veškerý "cutscény" z prvního dílu, abys měl přehled, o co tam šlo. Jedná se o pár minut.

        Ale co jsem četl, tak GOLD verze jedničky (která je dnes všude k dostání v digitální podobě za pakatel) obsahuje navíc tři mise, který jsou vydařený.

        Takže sečteno, podtrženo: Thief 2 > Thief 1 Gold > Thief 1 Vanilla > drtivá většina ostatních stealth her
        • Fan mise>>>>>>>>Thief 2>Thief 1 Gold...
          Zacit treba Broken triad, Seven sisters, Bloodstone prison, Calendras serie.. Pak uz se clovek zamiluje a thief zustane laskou na zbytek zivota.
          • Díky za inspiraci. Fan mise původních her jsem nikdy nezkoušel, takže to napravím. Zkoušel jsem jenom nový Dark Mod, ze kterého se mi dělá fyzicky špatně (motion sickness). Bez kinedrylu ani ránu :)
            • Vyborne, urcite nainstaluj New dark, to je vylepseni thiefa, predelany textury, modely, tusim i vylepsenej mantling atd, nepreberny mnozstvy zlepseni, ktere se promitne i do fan misi (napsriklad pouzite modely budou lepsi nez ty originalni..)
              Na hrani FM je potom program zvanej DarkLoader, celkem jednoduche ovladani, zadas cestu do slozky s nainstalovanou hrou a do slozky s Fan misema a vse zacne automaticky fungovat.
              Jako uplne prvni FM doporucuju Broken triad, vyborna zalezitost (I kdyz do zacatku mozna trochu tezsi? U FM obecne neni zas takova hanba kouknout na forum pro radu jak dal), ma i skvely pokracovani. Jestli Te FM chytnou, dalsi info o vsem spojenym s Thief hrama najdes na ttlg.com
              Thiefu zdar!=)
  • PreidaQ
    Super, to bych velice bral. Původního Thiefa bych si hrozně rád zahrál, abych okusil ten krystalicky čistý stealth, ale ta grafická stránka mě od toho vždy odradila (stejně tak jako od System Shocku 2).
    • System Shock 2 má mód pro detailnější grafiku (Rebirth tuším). Mi ta grafika v opětovném hraní nijak nepřekážela, stejně jako např. u Deus Ex - ten si dávám skoro každý rok znovu. První Thief mě ale neláká, byť druhý díl považuju za jeden ze svých nej videoherních zážitků života...
      • Kinet1c
        Na deus ex tusim, tiez existuje nejaky mod na textury a nevyzera vobec zle, New Vision,moddb, ked ste nahodou prehliadli, treba skusit
      • PreidaQ
        Já Deus Ex hraju taky často a ta mi grafika mi u něj v dnešní době nepřekáží. Ale v Thiefovi a SS2 prostě ty postavy vypadají tak hnusně nerealisticky, že ty jsem nikdy zpětně hrát nedokázal.
        No i když je to také zapříčiněno tím, že Deus Ex jsem už v tehdejší době hrál, zatímco Thief a SS2 mě stačili už těsně minout.

        Hlavně bych byl na toho starého Thiefa zvědavý z toho pohledu, abych se předvědčil, jak dokáže toho nového nakopat víš do čeho. *7*
        • Já mám na pc Dark Mod - doporučuji...
          Thiefy nebyly dokonalé hry, na to pozor, půlku zážitku a gameplaye sis musel tak nějak dodělat sám - s tím ta grafika souvisí, prostě tehdy více pracovala fantazie...
          • Tak tak Dark Mod - dobrá grafika, desiatky misií, super hrateľnosť.
            • Na puvodni Thiefy je ted verze New Dark, vypada to s ni NESKUTECNE lip nez predtim. JInak Dark mod samozrejme vytecna zalezitost, dokonce zaklad modu prelozenej do cestiny, pokud bude zajem cesky komunity,doprelozim mozna i nektere mise..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit