Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem rád, že jsem některé hry měl možnost vidět/hrát v době jejich vydání. Zpětně bych se k nim už asi nevracel. Grafika je sice zastarala, jak jinak, ale pořád mi tyhle hry připadají po letech hezčí než pozdější plně 3D hry. Tady je sice vše kostičkované, ale neoškliví se to tak rychle jako pradávné 3D modely postav ap.
    Strife je poněkud zapomenutá hra, ani ve své době to nebyl žádný všeobecně hraný hit jako třeba Doom. Ale hodně se mi líbila. Jestli si dobře pamatuju, chvíli trvalo, než se hra rozjela a na začátku jsem tam zmateně pobíhal, aniž bych tušil, kde co mám udělat.
    • Jednoznačně . 3D grafika musela teprve dospět , aby se čistě 2D spritům vyrovnala co do detailnosti .Dá se říct , že dnes se už konečně dá na 3D koukat tak , že rozdíl vůči detailnímu 2D není patrný (viz obrázky z Blitzkrieg 3)
  • XorxoxTalarius
    Ja bych chtel Cy-Clone ... to byla super strilecka :)
  • pamatuje nekdo CyberMage - Darklight Awakening ? to byla taky neco jako rpg strilecka
    • IMHO více RPG střílečka než Strife. Ve Strife se nevyvíjí postava, v Cybermage bylo možné zvedat maximum zdraví a many.

      Cybermage byl ve své době poměrně málo známý, své udělaly i vysoké HW nároky (holt Origin). Jinak to byla originalita par excellence, snad první střílečka s řiditelnými vozidly nebo kódy v hlasových zprávách. A předposlední level měl neskutečnou atmosféru. Hned mám chuť si to zahrát znovu.
  • Nevím jak vám, ale mě tam chybí černý pruhy.
  • a ja mel strašne rád strilecku z roku 97, jmenovala se Chasm: The Rift, ta taky zapadla prachem
    • Hej bola dost super aj ked z hladiska map to bolo nieco medzi Doomom a Wolfensteinom. Ziadne mimourovnove mapy vsetko bola jedna rovina. Ale autory sa vyburili na 3d modeloch a uz vtedy fungovali rozne zasahove miesta.A trochu rarita ze hra bola napisana v Turbo Pascale ( v tej dobe sa pre Dos pisalo takmer vsetko vo Watcom C/C++). Inak Action Forms potom vydali este zopar zaujimavych hier a aj celkom pozitivne hodnoteny Cryostasis.
      • cože v turbo pascale se dali delat 3D hry? to jsem ani netušil :D
        • Tak Turbo Pascal bol hodne popularny hlavne v demoscene ale aj par komercnych hier bolo v nom spachanych ale vecsinou vychodnej (vychodoeuropskej produkcie).V Cechach aj na Slovensku bol Pascal dost popularny u zacinajucich teamov, hlave tunajsie adventurne prvotiny boli v tom zosmolene. Potom aj par Windows hier bolo napisanych v Pascale, lepsie povedane v Delphi. Napriklad Fish Filets od Altaru ale aj Codename:Outbreake co bol ideovy predchodca Stalkeru od GSC. Ono ale konkretne pri Turbo Pascale , pojdeme trochu tehcnicky hlbsie, je skor zaujimavecze standardne kompiloval real mode exace, takze standardne dostupnych Dosackych 640kb RAM a zvysok bud cez XMS alebo EMM, co ale znamenalo sachovanie s pametou pomocou bufferu/strankovania. Ziaden pekny flat pristup. Toto pod dozom umoznoval protected mod (32bit od 386 vyssie) a na to sa pouzival extender dos4gw ktory bol prave vo Watcom c/c++ kompilery (zname to dos4gw.exe skoro pri kazdej dosackej hre). V Turbo Pascale neexistovala nativna podpora 32bit protected modu a demogrupy si pisali napriklad svoje vlastne extendery (Triton grupa znama Fastrackerom alebo demom Crystal Dream. Inak casom z nich vzniklo Starbreeze studio). Standardne mal Turbopascal podporu iba pre zmrseny 16bit protected mod z 286tiek cez dpmi extender.A pokial viem tak prave Chasm je jedna z mala, ak nie jedina hra ktora ho pouziva.
  • Zajimave, o tomhle slysim prvne v zivote :-).
  • Odulin
    Tak ještě Blood pls.
    • kubi-wan
      Ten vylepšenou verzi nepotřebuje, už je geniální v základu *5*
      • Ano ale strasna skoda ze GT Interactive alebo niekto kto vlastni ich prava, nevydal zdrojaky pri vydani zdrojakov enginu DukeNukema. Blood mal najviac modifikovany Build Engine. Hodila by sa nativna windows verzia. Bola aj peticia za vydanie zdrojakov ale nakoniec to nejak zapadlo. Moholith uz zdrojaky nema a neni jasne kto je ich vlastnikom dnes. Ale Blood s tym ciernym humorom nebol prekonany.
  • jak je možne že jsem to nikdy nehral tvl vždyt jsem v te dobe hral a znal snad všechno proč jsem o tom nikdy neslyšel
  • Hej jsem rád, že tu zmiňujete Jedi Outcast 2. Byla to skvělá atmosférická hra, bohužel dnes si ji už na svém PC nezahraju, nejde mi spustit ani stáhnutá verze z torrentu. Měla super multiplayer, strávili jsme tam spousty hodin, měli jsme vlastní klan s hodnostmi jako padawan, jedi, jedi council, jedi master a tak, škoda, že Academy, která byla ještě lepší (ale měla příšerný multiplayer), nemá pokračování.
    • zcela jiste ta hra funguje,hral jsem ji nedavno, v podstate jsem nenarazil na hru,kterou bych nerozchodil na win7 a je uplne jedno,jestli byla z dosu nebo amigy,staci pouzit google pri instalaci
    • hrál jsem to loni na Win7 64-bit. Jasněže to jde spustit. U těchto her většinou stačí vyzkoušet pár triků a člověk to rozběhá.

      Zkus třeba kliknout na spustitelný .exe soubor a z nabídky vybrat nastavení kompatibility. Vyber kompatibilitu pro Win98 nebo WinXP a většinou to poběží.
      Častokrát taky pomůže změna grafické karty.
      V drtivé většině případů když prohledáš web, tak najdeš řešení, jak tu hru spustit.
      Ještě se mi nestalo, že bych nějakou starou hru nedokázal spustit na win7 64-bit. Většina dosových her funguje parádně s D-Fend Reloaded (rozšíření Dosboxu)
      • tou změnou grafické karty nemám na mysli výměnu kartu, ale stačí pravým tlačítkem myši vyvolat nabídku, pak X64, spustit s grafickým procesorem a vybrat. Některé hry třeba neběží na moderní grafické kartě, ale běží na integrované grafické kartě v čipu atd.
        • Bohužel ne, JK II mi tady spustit nelze. Mám widescreen ntb, zkoušel jsem to snad podle všech rad, ale jde mi to spustit jen v hnusném malém okýnku, který se mi nepodařilo nijak zvětšit. A takhle to není ono. Fallout 2 a Star Wars racer, se kterým má problémy každý jsem ale rozběhal, SWR dokonce v původně nepodporovaném rozlišení pozměněním samotného exe souboru. ale JK II prostě nejde *9*
          • tady má řešení
            https://www.youtube.com/watch?v=EfufDc2xlFw
            odkaz na alternativní .exe hned pod videem
            • pardon, já jsem trouba, to není Outcast *11*
  • Jack1947
    Těch her které zapadli prachem herní minulosti, no bude jich asi více... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit