Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vonTossis

    Ok, ale ne. 

    • iSpirit

      ale ano, je to nejvíce oceňovaná hra historie s velkým náskokem navíc s brutální dominancí v rámci roku(73%), jedna z nejlépe hodnocených her historie. Game Awards sleduje několikanásobně více lidí než Oscara, hry generují čím dál větší zisky. Elden Ring je ultimátní úspěch, který nikdo nemůže popřít, protože na to nemá reálné argumenty. 

      • vonTossis

        Tenhle text není o Elden Ringu. Takže moc nerozumím té argumentaci. 

        • Tanatonaut

          Doslova celý článek je o Mijazakim a jeho soulsborne hrách. Doslova celý. 😯

          A proto ( zejména Elden Ring ) získal podle Timesů tu pozici.


          • vonTossis

            Však ano, je o Mijazakim a jeho umístění v top 100 magazínu, přičemž se poukazuje na jeho přínos. Rozhodně to není text o Elden Ringu. Ta reakce iSpririta "ale ano, je to nejvíce oceňováná hra..." je trošku mimo kontext. Když reaguji na podstatu článku "Ok,  ale ne", asi nereaguji na Elden Ring.

            • iSpirit

              Takže ty píšeš v prvním příspěvku. Ne, protože nesouhlasíš? 

              Takže se zeptám, proč nesouhlasíš?

              Já s tím souhlasím, protože jeho dlouholetá snaha vyústila v Elden Ring a ten se stal tak virálním, že přesáhl svět videoher,   ten úspěch a přesah hry byl tak významný, že tvůrce hry se stal jednou z osobností roku. Bez Elden Ringu by tam vůbec nebyl. 

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                uff celé mi to spadlo takže ještě jednou ve zkratce - Miyazaki je zařazený jako most influential innovator, tam imho nemá co dělat, jeho hry jsou krásné ale jediná inovace kterou kdy udělal je souls mechanika, target lock on měla první Ocarina of Time a Eiji Aonuma taky nikdy nebyl jmenovaný a první souls hra bez souls mechanik Severance Blade of Darkness je o 8 let mladší. Jinými slovy nemám nic proti tomu, že je na seznamu, ale v které kategorii, pokud by ho dali do most influential artists ani nepípnu, innovator ani omylem.

                • Reakce na příspěvek:

                  Ta klíčová mechanika(inovativní), o který mluvíš a nepřiznáš, je podle mě systém smrti/duší (jestli se nepletu, bylo to někde?). Přitom taková blbost. To všechno okolo Pure ručičky japonský....Ale systém duší"" je to co definuje i soulslike genre. GoW uz neni Soulslike ale jenom Just like Dark souls.

                  that's influence

                  Dark souls is the game of the decade.

                • uher

                  Reakce na příspěvek:

                  Řek bych, že jsi ještě zapomněl zmínit promyšlený level desing, kterej na dnešní dobu není zrovna běžný (hlavně Bloodborne a jeho neskutečně košatá mapa a o Elden Ring nemluvě, tam když člověk zjistí kam až vede králičí nora, tak sbírá čelist).

                  Ještě bych zmínil příběh vyprávěný prostředím bez polopatických cutscén, kdy se hráč může povrchně bavit a nebo naopak začít bořit nos do celkového světa, který se dá interpretovat mnoha způsoby. 

                  Není to jen o soubojových mechanikách.

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    Environmentální způsob vyprávění ani promyšlený level design nejsou inovace, ale art direction. Nemám problém s jeho umístěním v seznamu, ale v kategorii a pokud by měli například trendsetter, tak ta by byla pro něj jak šitá. Nebo nemít kategorie vůbec, ale na list rozhodně patří, protože jeho vliv na herní průmysl je nezpochybnitelný.

                    • uher

                      Reakce na příspěvek:

                      No já s tebou vlastně i souhlasím. Akorát mi přišlo trochu nefér mu připisovat "jen" ty souls mechaniky, to je vše 🙂

  • Tanatonaut

    Vzhledem k tomu, kolik lidí se kvůli němu chtělo zabít ( bossové, lokace, proklipování texturou apod. ) tak asi nakonec jo. Tenhle pán mě podrobil takovému testu sebeovládání, že by na všelijakých placených kurzech zírali. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit