Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako tomu VR moc nevěřím. Ta hra pro to není úplně přizpůsobené (počítá se tam s takovým tím, že koukáte kamerou za roh apod) a myslím, že se to bude hrát dost blbě.

    Ale rozhodně mě potěšilo, že VR se týká všech tří dílů. Svědčí to o tom, že zase v rámci jedné hry bude k dispozici komplet obsah a jednička a dvojka využije nového enginu. S chutí si v tom dám celou trilogii znovu.

  • Hidden

    Proc by to takhle plynule nemelo fungovat? Prepinani ze treti do prvni osoby a naopak je tu uz nejaky ten patek v rade her a video tez vypada jako primo ze hry. Vzhledem k tomu, ze tezko asi nekdo bude hrat ve treti osobe a behem hrani pri prepinani do/z pohledu prvni osoby bude nasazovat a sundavat VR headset, nevidim v tom zadny problem.

    • vaclav.pechacek

      Já bych spíš fakt čekal, že to bude nějaký do jisté míry samostatný, omezenější mód, kde bude hratelnost aspoň trochu uzpůsobená VR. Jinak si neumím představit, že by to bylo dobře hratelné, nejen z důvodů kinetózy, ale i ovládání a přehledu o situaci. I když je samozřejmě možné, že se pletu a bude to fakt jedna ku jedné.

      • Ta kinetóza mi už přijde jako smyšlená legenda. Nevím, jak u psvr, ale u Valve index zmizela po chvilce hraní a už se nevrátila. Ve VR dnes vydržím hrát hodiny. Stejně tak asi cca 16 kamarádů, kterým sem dal možnost to vyzkoušet. U všech buď problém nebyl nebo časem odezněl .... Přijde mi, že spousta lidí to VR odsuzuje zbytečně a většina takových lidí ho ani pořádně nevyzkousela a papouškují jen názory dalších takových jedinců 

        • vaclav.pechacek

          Já jsem ho zkoušel mnohokrát, vždycky mi bylo špatně. Ale jsem jeden z těch lidí, kterým se dělá blbě i v autě, takže tam bude možná ten rozdíl.

          • Tak takový lidé asi mají problém, to věřím. Stejně tak jako některým vadí i klasické hraní. Kdo ovšem není tak přecitlivělý, tak problémy prostě nemá, opravdu tomu nevěřím.

      • Hidden

        Obavam se, ze to prave bude bude vicemene jen klasicky first person z toho co odprezentovali. Jasne, uzpusobene ovladani, nejake veci na potlaceni nevolnosti a dalsi drobnosti tam asi budou, ale jinak to zatim vypada, ze to bude vicemene 1:1 s ne-VR verzi a maximalne jen povoli nejake interakce s drobnymi predmety (jako ze budes muset nalit jed do sklenicky s pitim, udelat gesto pri skrceni strunou ci tak). Coz je neco, na co netreba zasadne menit hru, pouze to nebude akce na pouhy stisk tlacitka. Druha Alyx to spise nebude, ale i tak by to mohlo byt zajimave. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit