Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo má zájem o hraní Elite ve wingu a podnikat něco víc než obchod a průzkum, mrkněte na http://forum.mwo.cz/index.php/board,41.0.html

    Momentálně se soustředíme převážně na PowerPlay u A Lavigny-Duval (tedy Impérium, jediné správné).
    Momentálně a přiznávám se bez mučení, grindujeme merity na Rank 5 v PowerPlay (50M týdně, 100% bonus na bounty a war vouchery). Ale věnujeme se i jiným kratochvílím, při kterých stále objevujeme, jak všechno to politikaření v Elite funguje. Podrýváme nepřátelské frakce, vyvoláváme války, zajišťujeme prosazování správné vlády (té naší Patronage) v systémech. Některé námi podporované frakce se i již rozrůstají do jiných systémů.
    • Imperial scum! *1*
  • Dnesny Sneakpeak :)
    https://youtu.be/AaV3FP5HJ48
  • Musím se přiznat, že ačkoli jsem na druhé straně barikády - tedy se řadím k fanouškům SC, tak je vidět, že Elite za dobu od spuštění opravdu udělal solidní pokrok. Na druhou stranu se pořád nemůžu zbavit jakéhosi dojmu pustosti v této hře (přiznávám, že jsem ji zatím neměl možnost vyzkoušet) ačkoli SC v aktuálním stavu na tom není o moc lépe. Řadím se k lidem, kteří ve prospěch hratelnosti ustoupí simulaci a z Elite mám zatím pocit, že se ještě nerozhodlo co přesně vlastně chce být? Vzhledem k tomu, že hru spíše sběžně sleduji na základě novinek vypuštěných do světa rád bych se Vás ostatních zeptal jaký máte názor na směr Elite a co Vás na této hře tak fascinuje?
    • Teším se na SC, ale mám už nějakou dobu Elite. Rozhodně nemůžu říct, že bych v té hře strávil nějaký enormní čas, spíš se tam jednou za čas ukážu. Ale pro představu mám Pythona, což je jedná z větších bojových lodí a stojí 60M, největší loď v základu stojí 150M.
      Hra je sice svým způsobem pustá, ale je v ní vidět právě ta velikost galaxie. A jen část je obyvatelná a postupně se rozšiřuje dle budování nových stanic. Takže svým způsobem žije a vyvíjí se.
      Oproti tomu SC, bude menši množství planet a systémů, ale o to více propracovaných.

      Elite se rozhodlo už na začátku rozhodlo, že bude po vzoru svého předchůdce pouze sandbox, který bude mít postupně více možností a nástaveb.

      Každopádně mě na tom fascinuje volnost, opravdu podle nálady se zaměřit zda chci zrovna bojovat, obchodovat, prozkoumávat, těžit. A nebo zda se účastnit větších akci, ať už ovlivňováním politiky, rozšiřováním systému se základnami. Nemusí mě trápit to, že se tam třeba půl roku neukážu a že mě třeba někteří utečou s nějakým progressém. I hraní solo, když nechci aby mě otravovali hráči je možné. Já nevím, ale tento typ sandboxu mě vyhovuje.

      Oproti tomu od SC očekávám větší důraz na příběh a propracovanost v menším universu, kde bude větší interakce s ostatními hráči a tam mě to i více táhne k tomu si zahrát SC s přáteli. Elite je pro mě více solová hra, ale je to asi způsobeno tím, že nemám tolik znamých, co by hráli aktivně Elite.
    • Pro mě je to absolutní svoboda, data podložena skutečným vesmírem, skvělý letový model, celková uvěřitelnost a provedení prostředí. Je to hra dost náročná na čas, ale mluvím z pozice člověka co se zabývá čistě jen průzkumem a nebojuje a nepohybuje se v osídlených částech galaxie. Kamarád hrál bounty huntera (třída určovaná pouze výběrem lodě a chováním se ve hře) a docela hned se vždycky dostal do boje. Dogfighty vypadali skvělě a to řikám z pozice člověka co má hodně odlítano na starších simulátorech normálních letadel(Il2;Falcon4;Lockon). Prostě hodně zaleží jak člověk umí ovládat lod a jaký má vlastnosti. Obecně technokratismus je v elite přítomen na hodně místech. Proto jednotlivé lodě, základny a rozhraní pusobí hmotně a uvěřitelně. Pokud má člověk chut a fantazii, aby se do Elite zažil a zvládne to, že je vlastně jen jeden z pilotů ve fungujícím vesmíru a ne hypermezihvězdnej hrdina, tak si může užít prostředí s obrovskou hloubkou a činností se dá najít taky docela dost. Jinak SC jsem nehrál, ale řek bych, že tyhle dvě hry se skvěle doplní. Wingcommanderovkej pohled SC nebude taky špatný. Osobně mi přijde, že Elite je star trek a SC je Battlestar Galactica.
    • Otevrenost, svoboda delat si co chces a kde chces (v ramci moznosti hry) a otevrene dvere pro fantazii, byt uznavam, ze rada veci by mohla byt udelana lepe a zajimaveji. Horizons alespon pro me tyto moznosti dale rozsiruje. Verim tomu, ze az bude Star Citizen hotov, nabidne vizualne zajimavejsi, rucne delane lokace plus pribehovou kampan, ktera protahne casti hry, coz jsou veci ktere v Elite nejsou. Na druhou stranu, vesmir v Elite je oproti tomu v SC skutecne obrovsky, planety jsou/budou v realne velikosti a podobne (a pokud se nepletu, i SC chce cele planety a proceduralnimu "nudnemu" generovani se tak nevyhne). Kazda hra ma svoje a byt jsou si tematicky podobne, v mnohem se dost lisi a nekonkuruji si. Kazdy si muze vybrat, co mu sedi lepe. Ac fanda Elite, i na SC jsem zvedav a pokud splni vse co slibuji, rad ho zkusim. Otazka samozrejme je, kde tou dobou bude rozsahem a provedenim Elite, nez bude SC hotov. :)
  • stejna blbost jako SC. *11*
  • Docela by mě zajímalo, v čem spočívá "zábava" v této hře. Létat lodí po sice obrovské, ale procedurálně generované a tím pádem nudné, galaxii, přístávat na asteroidech, těžit, obchodovat, bojovat atd. Příběh to nemá, ten vesmír je prázdný. Tak v čem je zábava?

    Kdysi dávno v 80. letech, když se rodily herní žánry, tak krom her jako Elite, což bylo letecké simulátory ve vesmíru, existovaly hry typu vesmírných oper - viz. Starfligt, Star Control, Star Command. Mass Effect je taky vesmírná opera, která byla silně inspirovaná Starflightem. Star Control II je dodnes legenda. Proč musel do dnešních dob přežít ten horší žánr typu Elite a další subžánry typu bojové simultáry X-Wing a TIE Figther atd, a vesmírné opery prakticky vymřely?
    V čem se liší ty vesmírné opery od simulátorů? V simulátorech jsou vesměs lodě a prázdný vesmír, v operách je důraz na lidi, mimozemské rasy a příběh.
    • Tilwaen
      Je to sandbox. Byť tam "příběh" v nepatrné míře je, z větší části si ho musíš vytvořit sám. Já jsem třeba nevěřila, že by mě hra tohoto typu mohla bavit, a to přesně z důvodů, které popisuješ. Pak jsem ji zkusila a byla jsem sama překvapená, jak mě začala bavit. Nedokážu Ti asi vysvětlit proč - prostě mě bavilo prozkoumávat, bojovat, obchodovat a - co je nejdůležitější - létat. Jen k tomu nesmíš přistupovat jako k jiným hrám, které mají jasně nalinkovaný postup a cíl.
    • to je vzdycky tak, kdyz hra vyjde o 2 roky driv nez by mela
    • příběh to má, ukoly ovlivnují galaxii a její síly. s tvou pomoci muže tvá frakce obsazovat soustavy jiných atd.... já už to hraju od ledna a pořád mě to nepřestalo bavit
      • Jj a ze to ma grady... napinavy to je asi jako internetova anketa.
  • Blondyr
    Já mám podle steamu dobu ve hře 420 hodin. Hra mě baví. Když si rozpočítám hodiny na prachy, zaplatila se mi do poslední koruny. dám je rád zase. Pro někoho je 1400 kč hodně a já je chápu. Ale pochopte i vy nás, který ta hra neuvěřitelně pohlcuje. Vícečlená posádka, boj na povrchu měsíců, těžení na skalách, záchrany vraků... To bude jednoduše pecka. Uplně si umím představit, až se nad nějakou těžařskou oblastí strhne bitva, kde budou bojovat vozidla a nad nima ještě lodě. To bude masakr! *14*
    • uz to zacina :)
      https://youtu.be/AaV3FP5HJ48
    • "zaplatila se mi do poslední koruny"

      ty sis za těch 420 hodin něco vydělal? *8*
      • Blondyr
        U nás se tomu tak říká. Když něco využiješ na maximum apd. Není mi jasné, co na tom nechápeš... *3*
  • Dostal jsem to jako dárek na Steamu, asi Standard Edition. Takže Horizons si musím dokoupit?
    • Samozřejmě. V této hře se updaty platí. Jedna z nejdražších her na světě.
      • Zatím asi zůstanu u základní hry, zrovna jsem si pořídil Diamondback Scout vybaven dvěma Beam lasery a dvěma Fragment cannony a ničím vše co mi přijde do cesty, samozřejmě jen kriminálníky *5*
        • To je zrovna Loď docela na nic. Já mam Fer-De-lance, pythona a imperial eagla a žádnej diamondback scout nemá šanci
          • Mám nahráno 31 hodin
      • Protože datadisky a DLC jsou běžně zdarma *7*
  • To co zatím předvedli a ukázali splňuje moje očekávání. Rozhodně se těším až si to vyzkouším a prozkoumám pár planet. Prostě se drží ve svém způsobu přidávání obsahu a udžují integritu hry pohromadě. Jako vesmírofil jsem nadšený z toho v jakým rozsahu můžu prozkoumávat virtuálně naší galaxii.Bavilo by mě to i jako virtuální planetárium, což Elite obsahem rozhodně přesahuje. Už aby to bylo venku.
    • Bohužel Elite jako planetárium neobstojí, Space Engine ano.
    • Bohuzel se obavam spis ze jako virtualni planetarium absolutne nedostacuje... Nase slunecni soustava je mohem slabsi nez bych cekal a planety mimo slunecni soustavu jsou zase skoro vsechny stejny. Pruzkum je zatim navic opravdu k uzoufani nudnej.
      • Tak asi jde o to co od takové hry očekáváš. Mě příjdě skvělý, že se člověk může proletět po naší galaxii, která je matematicky generovaná podle dostupných dat a hvězdy,planety,planetoidy jsou na místech kde můžou být i ve skutečnosti. Co se týče slunečný soustavy, tak na tom není tak zle. Vcelku obstála i pod okem odborníka a skeptika. Spíš jde o to, že člověk může získat hrubou představu o vzdálenostech, o různých kombinacích vesmírných těles a zároveň si užít scifi akční leteckou hru než o zkoumání každého grafického detailu na jednotlivých planetách. Navíc i ty generický planety budou generovaný v takových detailech, že na nich budeš moct přistát a jezdit pomocí vozítka a prozkoumávat je přímo na povrchu. A průzkum mi přijde zábavný už teď. Rozličnost jednotlivých sektorů, mlhoviny, černý díry, pulsary, earth-like planety....
        • Byl jsem taky takhle moc nadsenej kdyz jsem zacal elite hrat... pak se ale dostavilo prozreni, grind a nuda.
          • No zřejmě nejsi uplně cílový publikum pro sandboxovy vesmírný simulátor. Mě třeba bavilo i x3 kde taky nebyl příběh uplně servírovaný a čitelný a spíš si tam jen tak fungoval jako jeden článek soukolí..ač významnější než v Elite. Podle toho co si psal, tak by ti spíš sednul SC. Každýmu co jeho jest.
  • Teda to poslanie lode preč a jej zavolanie na konci, mňam, mňam.
    PS: Ja už to mám predobjednané, takže sa teším.
  • na muj vkus priliš malo detailu a genericke, když si to srovnate s ručne delanym Kingdoms come

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit