Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevěřím prostě tomu, že se dá spíchnout dobré "epické" RPG za rok a půl.
  • Vypadá to věru skvěl a pro mne po hoooodně dlouhé době jasný kandidát na koupi.
  • Neskutocne.

    Ani som neveril ze take nieco este uvidim...

    Len nechapem jednu vec. Ako taky herny klenot ako Baldurs gate mohol jednoducho skoncit.
    Uz len ten pompezny soundtrack akym hra disponovala mohol strcit do kapsy aj hocijaky fantasy film.

    Baldurs gate to je cista kvalitna rucna praca, nieco ako zlatou nitou pretkavany thajsky hodvab.
    Skoda ze ta znacka nepokracuje. Vsak ak si teraz zahram hru ako Dota 2. Graficky je to uzasne spracovane, hrdinovia vyzeraju nadherne, prostredie je malebne, plus dynamicke efekty ako hmla apod.
    Presne tak by mohol vyzerat aj novy Baldurs gate. Ani pribeh by nemusel byt novy. Cisto stary Baldurs gate od Candle keepu po Throne of Bhaal.
    • Asi jako proč skončilo Looking Glass Studios, New World Computing, Black Isle... protože včas nezareagovali na změny trhu. Hry které produkovaly, byly vesměs pro úzkou skupinu hráčů a vyžadovaly důvtip, inteligenci a hlavně trpělivost, která možná přináší růže ale ne peníze.
      Majoritní skupina hráčů vyžaduje graficky líbivé a na ovládání jednoduché hry. Málokoho bude bavit, opakovat desetkrát po sobě čtvrthodinový souboj s drakem. Dalším kamenem úrazu byla slabá marketingová kampaň. To vše dohromady způsobilo to, že her se prodalo velmi malé množství. Které možná jakž takž zaplatilo vývoj hry, ale už nevydělalo peníze na vývoj té následující.
      • Tohle je ovšem opravdu velice smutná skutečnost.
    • hral a nedohral.

      skoncil som niekde pri ritualy na znovuziskanie lieku na kvilivu nakazu.
      grafika vystihuje celu hru. pribeh, postavy, hudbu.
      strohe, nedetailne.

      napisal som naschval novu hru dota, pretoze som vedel ze niekto bude spominat 3d tituly.
      napr aj starcarft2 nova hra a vyzera graficky uzasne, nepotrebuje sa hrat na earth 2160.
      adventury takisto vyzeraju ovela malebnejsie
      jednoducho sa vytratilo to co som napisal, kvalitna rucna praca, pompezny soundtrack a pocit z niecoho vynimocneho.
      • walltar
        Když slyším, jak někdo napíše Dotu 2 jako příklad výborně vypadající hry tak se začínám křižovat. Dyť to je vodpornej plastelínovej hnus.
        • tak si utri ten ogrcany monitor.
          lebo grafika vyzera presne ako ma vyzerat, pohadkovo, malebne.
    • ono to pokračovalo, zejména série Neverwinter Nights (NWN) a pak Dragon Age
      Proč si myslíš, že to mělo nebo muselo ustrnout na tom izometrickém pohledu? Izometrický pohled byl znouzecnost, protože tenkrát nic lepšího nebylo. To akorát dnes se z toho dělá "art"

      NWN 2 je dle mého plnohodnotný nástupce BG (NWN 1 z různých důvodů přeskočím). Pokud jsi to nehrál, tak to dlužíš sám sobě.
      • Dragon Age opravdu nenavazuje na BG ani na NWN je to úplně jinej svět a nehraje se ani podle D&D pravidel. :)
      • podla mna to je zly smer.
        ked uz 3d, tak poriadne a aj na konzoly. asi tak kam sa dostal sucasny dragon age.
        maximalne po stlaceni klavesy, sa oddiali kamera a budes mat takticky pohlad na bojisko.

        ja neviem.
        to tu tazko vypisovat. pozrite si napr grafiku hry trine 2. je to plosinovka ale vyzera uchvatne.
        to iste aj baldurs gate 3 napr.
        napr zapojenie prostredia. dynamicke prvky, pri boji v mociaroch by mag vycaroval vlnu, alebo pri zasahu fireballom by trolovia skocili do maleho jazierka.
        takticky by si to jazierko pred bitkou mohol napustit olejom a potom zapalnym sipom vznietit.
        a kopec takych dynamickych prvkov by sa do toho dalo zakomponovat
      • Ja jsem hral a dohral. Jedine co stoji za to hrat je datadisk z NWN2 - Mask of Betrayer. Samotna hra je prumer - predevsim pak lokace, kdy se vejde do male chaloupky a je tam dungeon jako prase.
      • del0
        "Izometrický pohled byl znouzecnost, protože tenkrát nic lepšího nebylo. To akorát dnes se z toho dělá "art"

        OMG. *7* Zrovna včera sem si chtěl zahrát šachy, ale nebylo to plně 3D a nešlo tím otáčet, taková znouzecnost. *15*
        • danny_the_hound
          A to čo máš za šachy, čo nie sú 3D a nejde nimi otáčať *3*

          Nehovoriac o tom, že aj pri šachu môžeš hrať s
          takýmito figúrkam, ale aj s takýmito figúrkami. Pravidlá sa síce nezmenia, ale ja by som si osobne predsa len radšej vybral tie druhé *3*
          • del0
            Řeč byla o šachách na počítači. *7*
      • Keyz
        K izometrické grafice:
        Ta má stále své místo. Jak píše často Michal Rybka u RTS je přehlednější. Také skoro nezastarává (krom 3d prvků). Proč? Protože v dané době již uměla udělat věci tak jak vypadají dnes a byla na technologickém vrcholu.
        3D NWN je dnes hnus. Proč? Protože v dané době 3D nebylo tak pokročilé a neuměli udělat věci, tak jak to vypadá v reálu. Tedy Crysis 3 nebude za pár let hnus. Bude zastaralé ale od určitého počtu polygonů již ten rozdíl není tak velký. Stejně jako v Generals vypadají postavy hnusně ale ve Wargame vypadá již jak mají. Tedy v tom jak to vypadá na podhled (textury a další efekty) to jen tak nezastará. Jestli pokročí fyzika apod, tak to pak zastará znatelně.

        Jinak se na tom také podepsaly ty pravidla Dungeons & Dragons. To je původně stolní hra a v době BG to mělo smysl, protože nebylo možné lehce a přesně udělat jak se střetávají meče a další věci. Tedy byl zde prostor jako u stolní hry pro představivost a tam to řešila ta kostka a pravidla.... Bylo to také pro dnešní hráče HC...A mezitím se hry dostaly do hlavního proudu a tedy pro masy. Borci kteří tyhle pařby dělali skončili u velkých firem, kde jím "zmrd*x" diktovat co mají dělat aby to bavilo i těhotnou ženu, která nikdy nic nehrála apod...

        Dragon Age:O to značně odlehčilo jsem rád, že to vůbec vyšlo. Hlavně když vidíš Dragon Age.I...Kde jakmile to zapneš, tak se cítíš jako ve zvláštní škole.

        Tedy nějaká pravidla pro hru kde je velký důraz na představivost dnes nahrazuje technologie. Třeba jako WH a Kingdom Come. Tam když se meče potkají, tak to dopadne podle zákonů fyziky jako v reálu a ne podle kostky pravidel stolní hry. Tedy tak to plánují :)
        Také technologické řešení které umí udělat věci jako v reálu je pro hráče více jednoduché na pochopení, protože to znají z reálu a nemusí studovat nějaké hody kostkou a mnoho stran textu. Případně obrané číslo a další divné věci. Co to jako je? Armor to nebyl...
      • jenže on to art je, protože to je ručně kreslené, kdežto NWN postavy skládající se z pár polyglonů s hnusnou texturou bylo hnusný už v době vydání, natož dneska. Příjdou časy, kdy ti i Crysis 3 příjde zastaralý
        • jde vidět, že jste tady všichni tlustí delové a vůbec tomu nerozumíte, jelikož ručně kreslená grafika - to je opravdu krasný vtip a ještě ti další tlustí delové naklikali. Fakt marnost ti zdejší delové...
          • Nesuď když neznáš, tlustý rozhodně nejsem, za a) za b) infinity engine měl předrenderované budoby, ale pozadí nebo celé mapy venku, hlavně v BG 1 byl v jednom kuse nakreslený obraz, takže nevím, na co si tu hraješ?
        • danny_the_hound
          Ručne kreslené? A na takú volovinu si kde prišiel? Grafika v Infinity hrách je klasicky 3D modelovaná a natextúrovaná, akurát je dopredu predrenderovaná (a naśledne možno ešte trochu poupravená), pretože realtimový render by vtedajšie počítače neutiahli (a možno by ho neutiahli ani dnešné, ale to už si zďaleka taký istý nie som -- viď ďalej). No a čo sa týka tých pár polygónov a hnusných textúr, toto je drak z BG2 a toto je drak z NWN2. Je to možno vec vkusu, ale mne sa ten druhý páči predsa len o čosi viac.
          • v BG 1 jsou celé mapy jedna´"textura" což je jeden velký krásný obraz malovaný v kuse jinak když už chceš postovat, tak http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20070704145615/forgottenrealms/images/0/08/Firkraag_in_cave.jpg
            nemyslýš si že je trochu nefér postnout hnusný plakát a render ze hry, kdy ten drak tak vůbec nevypadá
            http://www.mobygames.com/images/shots/l/262632-neverwinter-nights-2-windows-screenshot-dragon-s.jpg

            asi tak aneb když chci podpořit argument, každý podvod dobrý *7*
            • danny_the_hound
              Ty si načisto zmätený človek.

              1) Mapy v Infinity hrách nie sú žiadne veľké textúry a ROZHODNE nie sú komplet ručne maľované (ak teda nevravíme o osobytných mapách sveta samozrejme). Citácia z wikipédie: "The [Infinity] engine uses a three quarters perspective with pre-rendered 2D backgrounds and sprite-based characters."

              2) Firkraag na mojom a tvojom screene je z jedného a toho istého 3D modelu, ktorý sa nbajprv vyrobil v nejakom 3D editore a následne nafotil a použil v hre ako sprite. To, že to nechceš vidieť, je len tvoj problém.

              3) NWN 2 naopak beží na plne 3D engine a ak si si nevšimol, tie zvyknú mať v menu takú položku options a tam si môžeš nastaviť kvalitu grafiky. Tvoj screenshot z hry pochádza z low-res nastavenia. Porovnaj si ho s týmto alebo týmto taktiež z hry.
              Si to teda ty, kto podporuje svoje "argumenty" podvodmi a bludmi.
  • Kinet1c
    Mozno sa nezda, ale ten marec po zhliadnuti tohoto je fakt daleko :D. Vyzera to super. Teda podla mna, samozrejme keby som chcel asi by sa nieco naslo, to ci ono by bolo take a ine, ale ne dobre, ale nehladam, pretoze ja sa hlupostmi takehoto typu nezaoberam, vo videu som nevidel nic coby svedcilo o nejakej extremnej blbosti s pohladu hratelnosti ci nejakej tej mechaniky. Vyzera to tak ako som si to ani nemohol lepsie predstavit.
    • stahujem Icewind dale ee. ja uz to nevydrzim :D
  • Vazena redakce, muzete prosim vkladat do clanku ne-flashova videa? Prece jenom, mame 2015. Dik...
    • tak to je nevyšší čas, aby sis nainstaloval flash player *4*
      • v čem si myslíš, že si přehráváš videa na youtube - máme opravdu rok 2015 a html5, že...
        • a co ked mas rok 2015.

          pozrem si to video ? nepozrem si to video ?

          Mne je uplne jedno, nech je to aj gif. Podstatny je obsah
          • a co ? keď mam henten rok 2015 a v ruce např. jakýkoliv apple tablet / telefon, videa si nepřehraju.
            • Vše se vysvětlilo když jsi zmínil slovo apple.
            • tak to iste vzdy najdes lahko na youtube.
              mne to lacny hp voice tab prehra.

              a nejaky 1000eurovy iphone. prdim nan :)
            • walltar
              Si pořiď androida...
  • Kozy
    Na rozdíl od Divinity tohle vypadá vážně prďácky, říkám šup sem s tim.
    • VaZqeZ_EU
      Náhodou grafika Divinity není tak špatná, ale je fakt, že oproti tomuhle! *14*
      Divinity: Original Sin - Pillars of Eternity
      ..je jako srovnávat grafiku
      World of Warcraft - Lord of the Rings
      ..prostě je to jiný Art-Styl.
      • není no http://orcz.com/images/thumb/0/06/DivinityOriginalSinCharmedImSure.jpg/400px-DivinityOriginalSinCharmedImSure.jpg *1* *1* *1*
  • Inquisitor
    Nádhera, to si nechám líbit. Prostě tyhle izometrický hry mají pro mě svoje kouzlo a je jenom dobře, že stále vycházejí i v novějším kabátu.
    • VaZqeZ_EU
      Jestli se hra povede, tak je jasný, že vydají DLC atd..
      Mně spíš bude těšit, že třeba pošoupne ostatní vývojáře (pokud se rozhodují do jakého projektu půjdou dál) k tomuto stylu.
      Já vím, že se v budoucnu chystá pár peckoidních her v tomto "řekněme subžánru", ale přece jenom, pokud se tahle hra povede... páni, budou nás čekat doufám lepší časy, co se sofistikovanějších RPG her týče.
      Protože co si budeme nalhávat, opravdu dobrých RPG je stále na trhu jako šafránu.
      • Inquisitor
        No snad to tak opravdu bude.
      • Blue.Shark
        Které konkrétní RPG máš v hledáčku? Sám vím jen o Torment: Tides of Numenera a vcelku rád bych si na seznam očekávaných her přidal další :)
        • walltar
          Já osobně ještě sleduju Sui Generis... ale ti se poslední dobou nějak neozývají. Celkem originální pojetí RPG hry.
          • VaZqeZ_EU
            Teda...?! ..to bych do tebe fakt neřekl že jseš na.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Sui_Generis_color.jpg
            Vtípek.. promiň *3* ..teď jsem se na "Sui Generis" díval, a vypadá to nadějně. Škoda že se neozývají. *9*
            Já zas nadšeně sledoval hru "The Dark Triad: Dragon's Death", ale zatím Canceled..
            https://www.kickstarter.com/projects/1604283933/the-dark-triad-dragons-death
        • VaZqeZ_EU
          No právě Torment jsem měl na mysli. Někde jsem něco viděl a četl o minimálně dvou dalších hrách ale zaboha nevím kde.. *9* Možná na Kickstarteru.. fakt nevím.
          • Blue.Shark
            Já si teda ještě vzpomněl na Stasis, ale to nebude mít (kromě izometrického pohledu) s ukecaným fantasy RPG nic moc společného *1*
            • VaZqeZ_EU
              (Dřív *2*) nebo (Později *10*) stejně dojde na Baldur's Gate 3 *3*
    • Šup s tebou do detrolleru *15*
      • Inquisitor
        Jak je libo, ale abych tady za chvilku nebyl jako na Eurogameru. Můžu psát co chci, ale nikdo to nevidí :D
        • *1* jn.. tam je to kouzelné
  • vypadá to jak kopírka dragon age inquisitions, akorát s grafikou z devadesátych let
    • Měl by jste zajít na oční, protože něco je špatně.
    • Blue.Shark
      Šup s tebou do detrolleru *15*
  • Keyz
    Vypadá to zatím dobře.

    Vybrali grafiku která je z části nějaká kreslená nebo co to je a tak tam nejsou tolik vidět nedostatky jako u realistické grafiku v případě WS 2. Od toho se realistická grafika aby byla realistická a ne bez stínů a dalších prvků...

    Hlavně se těším na hraní za partu a přítomnost smrti. Jak to zní komicky, tak dnes smrt není skoro nikde. Zde to vypadá, že to bude klasické skvělé RPG a nebude se vyplácet provokovat silnější potvory anebo nedejbože hrát to akčně a bez rozmyslu. Hlavně bude určitě možné taktikou porazit lepší a to se také moc nevidí. Často je kladen důraz na výbavu.
    Tedy i mozek bude trochu pracovat, což se dnes také nevidí. Snad si také konečně počtu něco co dává smysl a má to vůbec smysl číst. Ne jako tuna keců, které se válí všude kolem a mají 5 vět a je to naprosto k ničemu. Hlavně, že to nějaký expert napsat aby splnil kvótu na texty...

    Tak snad to něčím nezklame a ve hře bude dobře vysvětle jak fungují herní prvky aby nedocházelo k nejasnostem a wft momentům...
    • smrt tam ale není žádná.... pokud v boji někdo "umře" a přežije alespoň jeden člen skupiny, po boji se zase všichni vesele vstanou
    • zíííív. Už se na to tady vyser. BTW Přitomnost smrti? Dark Souls? Kompletně na tom postave, krásně vysvětlené lore o smrti. Teď ještě k tématu, fakt co přísvěvek to totální nuda.
      • Ta tvoje smrt už by měla potkat i tebe ale jestli se vrátíš jak v DS tak to potěš....
      • Keyz
        DS není většina a když to přišlo tak se psalo právě o smrti apod. Tedy i v dané době to brali novináři jako unikát...
        Tedy není to většina jak jsem psal. Proto opět ta radost. Kdyby to bylo běžné...
      • V Dark Souls je smrt? A já myslel, že se postava po zabití okamžitě respawnuje, i když by si přála zmizet z toho pekla a umřít, tak to nejde, protože je lapena v nekonečném koloběhu kdy se vždycky hned znovu oživí
        • zase nedělej ze sebe pc-gumu, víš jak to myslím navíc i Zaklínač 2 má např. smrt jako smrt nebo Diablo 3: To není nic unikátního, unikátní je vytvořit něco, že ti smrt připadá jako naprosto normální věc, co patří do světa..
          • del0
            Až na to, že v DS to unikátní není. Torment did it before. *7*
          • na mě smrt ve hrách působí, jen když hraju na iron mana na jeden život, jakmile se tam objevuje nějaký save či respawn systém, jakýkoliv strach či pocit přitomnosti smrti okamžitě mizí
            • Ale houby DS, prave smrt absolutne degraduje..X krat sa tam hrac naschval zabije len aby si skratil cestu. Postihy su smiesne az ziadne, kedze vsetko je nekonecne grindovatelne.
            • No vidíš, DS1 ten pocit umí navodit i bez permanentní smrti, stačí si vzpomenout na Blighttown, jak jsem neměl lektvar, všude enemáci a ještě jsem byl otráven a to už jsem ušel dlouho cestu od ohníčku.
      • VaZqeZ_EU
        Zato tvé příspěvky jsou vrchol novinařiny....
        Keyz se aspoň rozepíše k tématu, když ty naopak většinou jen kritizuješ, urážíš a zesměšňuješ.
        Kritika (s trolováním) je občas nutná ale ta tvá nevraživost skoro v každém příspěvku...?

        PS: Trochu toho optimismu!
        • můžu snad, že je totální impotent, co se týce vtipu a nadhledu. Ty je profi názory by se člověk z toho *11*
  • tohle hrajou na nostalgickou notu ještě 100x víc než u Divinity, třeba dojdete ke kraji mapy a ozve se "you must gather your party before venuring forth" *1*
    • Del0 si zase jednou po ruce bude připadat jako chlap, když to bude hrát!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit