Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frank.horigan

Líbí se mi 40fps režim, je to o dost příjemnější než 30 v quality.

Kde tu "quality" nikdo pořádně nepostřehne, za to 30fps už rozhodně jo :¨)

• medveddd

40 je úžasný poměr náročnosti na výkon a vizuální plynulosti.

Byl bych rád, kdyby to byl v druhé půlce generace cíl, na který budou developeři mířit, až konzole přestanou stíhat.

• iSpirit

tak 40FPS je jen pro 120Hz zobrazovadla, proto je velice nepravděpodobné, že by byl target 40FPS v budoucnu. Reálně to nejde, protože ne každý má 120Hz TV.

40FPS mi dávalalo smysl u TLOU Part 1, tady je ten perfomance mod perfektně zmáknutý, že 60FPS je jediná cesta. 

• medveddd

Tak nemyslím to samozřejmě jako jediný mód, ale zkrátka že na něj snad bude větší focus, víc her ho bude mít a víc se kolem toho budou ty hry optimalizovat. Zkrátka snad bude snaha co nejvíc odladit ten 40 fps mód a pokud máš 60hz televizi, můžeš si zapnout 30 fps, ale bude to vypadat podobně jako 40 fps mód, jen bude třeba dynamické rozlišení v trošku větších číslech.

Aby prostě nebyly dva hlavní módy - 30 a 60... a 40 až jako "afterthought", jen u pár her.

Taky předpokládám, že bude časem víc a víc televizí 120, přestože to asi nebude tak brzo většina.

• iSpirit

jojo, to samozřejmě souhlasím, chtěl bych to mít u každé hry. Hlavně  pro majitelé OLEDu je 30FPS nepoužitelný. Myslím si, že spousta hráčů mi tu  potvrdí, že 30FPS na LCD a 30FPS na OLEDU je sakra rozdíl. 40FPS je už poměrně příjemné i na OLEDU a hlavně ten rozdíl grafiky, je u některých her dost patrný. Pokud se bavíme např. o 77 palcové TV, co mám já, tak  1440p prostě jde poznat, že to není úplně čisté. 

Ač Horizon mě fakt moc nebaví, tak si myslím, že ta hra má nejlepší perfomance mod vůbec na PS5, za začátku ta hra měla problém se shimmeringem, ale opravdu to poctivě vypatchovali tak, že ten 60 FPS mode je perfektní.  

• 40fps trend vlastně začal steam deck, kde je sice 60hz panel ale lze ho libovolně přepínat mezi 40-60hz, popravdě neznám tu technologii a nevím jak to dělají, ale třeba není 40hz na 60hz obrazovce zas takovej problém rozchodit?

• Reakce na příspěvek:

Pokud máš pod palcem kompletní hardware obrazovky, tak to asi půjde. Steam Deck nebo Switch to mají, u velkých konzolí nebo PC připojených k externí obrazovce, už to bude problém z důvodu, co popsal iSpirit níže. Jedině, kdyby přišel nový standard do HDMI, který by obrazovkám vnutil požadovaný takt (což je dost nepravděpodobné).

• iSpirit

Reakce na příspěvek:

" A 40fps mode on a 60Hz screen would not look great: new frames would arrive at 16.7ms or 33.3ms intervals. It would look jerky and inconsistent."

https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2021-why-ratchet-and-clank-rift-aparts-40fps-fidelity-mode-is-a-potential-game-changer

To ještě Sony neměla podporu VRR. Nejlepší by bylo, kdyby PS5 měla jako Xbox podporu při 120hz automaticky LFC, LFC ti umožní s VRR plynulý obraz, i když padá FPS. Sony má LFC jen u těch podporovaných her.

• Veskoslav

Vynechám. Ne, že bych si to nechtěl zahrát (hlavní hru mám na Platinu), ale nechce se mi kvůli tomu pořizovat PS5. Počkám až to vyjde za 2-3 roky na pc a cajk.

• Jack1947

Nápodobně navíc si musej dát záležet prý Zero dawn port nebyl jeden z nejlepších😬

• Jacku, ty to stejně zase slohnes, tak nevím, co řešíš.

• zanek.s

Až to bude na PC, tak mě vzbuďte   ;)

• frank.horigan

Jo a hned po rozlepení očí se začne nadávat jaký je nahouby port :)

Jasně.

• zanek.s

Určitě ne. S jedničkou jsem byl moc spokojený.

• Dneska lidem ke spokojenosti asi stačí málo no...

• Tak tos ji asi kupoval až později. Protože když vyšla, byl to tak trochu prů{@&# (evidentě prů{@&# je nevhodné slovo). Asi ne jako PC port TLOU, ale bylo tam dost věcí, které pak Gorily musely honem hasit.

• zanek.s

Ano. Kupoval jsem ji až byla hotová slovenčina a to asi rok trvalo. Byl jsem spokojený a na "nahouby port" nedržkoval

• ravux

Super. Pridal bych alespon jeden bod za LGBT linku. Je dulezite, aby dnesni videohry toto tema propagovaly. Za me vsechny palce nahoru!

• Čekal jsem, že to nějaký troll vytáhne. O má hrůza, lesbický polibek, nebesa padají. Pro připomenutí Ravuxův předchozí výrok:

"Ja si zase myslim, ze i podprumerne inteligentni clovek pozna, ze
      diskutuje na HERNIM webu a pokud mluvis o tematu, tak tematem jsou zde
      hry. Nikoliv politika nebo tahle dworkinova moralni exhibice a
      sebemrskacstvi typu "ach, jak se souzim, ze nedelam dost!" Abych
      parafrazoval tvoji posledni vetu - chces diskutovat o politice a
      moralce? Odejdi na server k tomu tematicky vhodnejsi."

• Počkat, takže mluvit o LGBT ve hře je troll? Zajímavý jak taková všemi prezentovaná normální věc je najednou o politice a morálce.

• Pokud Ti polibek, který v podstatě stojí mimo hlavní záběr hry, stojí za takovýhle komentář, nebo v horším případě za review-bombing, je něco špatně.

• Tvůj komentář mi stál za můj komentář.

• Tak to je samozřejmě pěkné, o tom není řeč.

• dworkin

Jejda, někomu jsem šlápnul na paleček. :D

Jsem rád, že to v tobě pořád pracuje.

DLC je super, doporučuju. Až vyjde trojka, bude už Ukrajina osvobozena od rusských nájezdníků a to se mi pak bude hrát jedna radost. 🙂

• ravux

Presne, tematem je hra a jeji hlavni hrdinka. Nikoliv fakt (nebo domnenky a fabulace), kde ma cast vyvojaru kancl, kde plati dane, kde byli na dovolene, atd. Skoda ale, ze neco citujes a pritom sam nepoznas rozdil. Ale nevadi. 

• sugyn

Vzdyt je to stejne volne prevypraveni pribehu o Harvem Weinsteinu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit