Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mr.clayman

    Bože, dej, ať dopadne dobře buď toto, nebo The Lost Wild... a ideálně obojí. 😀

  • ja sa bojim ze tam bude prlis vela nascriptovanych pasazi.

    a spomienka o plizeni sa ked tam behaju praveky predatori je dost divna, predsalen miliony rokov vyvoja na lov a dajaky clovek sa tam plizi - to mi nedava vazne zmysel (urcite maju tie dinosaury dost ze vyvinuty sluch, cuch a zrak)

    • Dnešní zvířata měla na vývoj o nějakých 65 milionů let víc a přesto se vyplatí se skrývat ať už se je snažíš ulovit nebo se snažíš nebýt uloven. Dinosauři neměli nadpřirozené schopnosti a v rámci Jurského Parku se dokonce musí pohybovat v prostředí, které se vůči tomu, ve kterém se vyvíjeli jejich předci, více či méně liší.

      To už mi připadá méně reálné se plížit kolem Vetřelce zmiňovaného v příspěvku níže. To má být ten ultimátní stroj na zabíjení, kterému nic neunikne...

      • 65 vs 200+milionov? mozno viac, mozno menej, dinosauri ma opustili kedysi na zakladke (co je uz par desiatok rokov)

        a ted vazne, som zvedavy ako velmi ti pomoze skryvanie sa a plizenie napr proti tigrovi v jeho habitade, pripadne jaguarovy v juznej amerike.

        Jedine co ti realne moze pomoct je ludska inteligencia, co je vlastne jedine co mame navrh oproti zvieratam a co nam vlastne zaistilo prezitie do dnesnych dni (aneb, ludia sa zgrupovali a robili si nastroje. pricom vela predatorov je skor samotarsky druh. Ale nevravim ze na par kratkych chvil ti to moze pomoct, kym sa neotoci pripadny vietor a zviera/dinosaurus ta nezaciti :D )

        • Ptáci jsou taky dinosauři (takže 200+65), přesto k divokým ptákům můžeš přijít poměrně blízko a když jsi opatrný, buď o tobě neví nebo ti nevěnují pozornost. Když se prozradíš, tak samozřejmě uletí. Před chvílí jsem tu měl sousedovic kočku, která normálně uteče, když jsem blíž než deset metrů. Teď byla půl metru za tenkými dveřmi, rozhlížela se do stan, jestli tam nejsem já nebo moje kočka (se kterou se vůbec nemají rády), ale nenapadlo jí podívat se nahoru skrz prosklenou část dveří. Ani jsem se nesnažil být extra potichu. Pokud o tobě velký predátor ví a ví, co jsi zač a co umíš, má velký hlad a je ve svém přirozeném prostředí, tak máš šancí samozřejmě málo. Důležité je, aby o tobě nevěděl nebo si tě neuměl zařadit jako kořist.

          Setkání s dinosaury z Jurského Parku není jako setkání s tygrem z indické džungli, ale spíš jako setkání s tygrem ve městě nebo v budově. Tam se tygr vyzná o poznání hůř, neví, co znamenají všechny ty mechanické zvuky, divné chemické pachy a lesklé plochy, za kterými vidí jiného tygra. Člověk má mnohem větší šanci nebýt zaregistrován, i když legrace to určitě není.

          • do akych extremov to prosim ta chces tahat? vtaci, sousedovic kocka .... cisty AMEN-TMA :D

            "....aby o tebe nevedel...." -  ako som pisal (troska s vtipom) - otoci sa vietor a si v p***

            co sa tyka dinov v JP - az na par tam zobrazenych velociraptorov nemylsim ze by napr. taky T-REX rozoberal mechanicke zvuky a podobne veci, ak ma taky predator hlad, ide za cielom. IMHO :) +AK by ho to aj presto trapilo, myslim ze tak ci tak sa postava bude msuiet vzdat "znamheo sveta" (chap. budovy a podobne) a vydat sa do parku, k pobreziu/pristavu a to bude jasna vyhoda prave pre predatora. Co ja myslim aj zaklad aj  dnesnych predatorov - zautocia vtedy ak sa citia vo vyhode. (zname prostredie, prehlad o okoli,..)

            +ale ak si odbre spominam, predpokladalo sa ze T-REx casto zral zdochliny ... Otazne je ako inteligentny bol ten "raptor" s golierom (ten co na obet vyplul sliny ci co a cim obet paralizoval) stretnutie s velociraptormi by bola cista smrt (kedze v JP, aj ked moze to byt aj v realne, ze lovili v skupinach + mali vyssiu inteligenciu).

            • Jen jsem chtěl říct, že můžeš snadno překvapit zvíře, které má papírově lepší smysly než člověk, když využiješ prostředí a budeš mít trochu štěstí. V neznámém prostředí bude zvíře samozřejmě sledovat všechny neznámé podněty, protože neví, jestli je to neškodné, hrozba nebo kořist. Minimálně ho to bude rozptylovat. O člověku by taky ze začátku nebude vědět, že to může být kořist, tak bych čekal spíš opatrnou výhružnou pózu než přímý útok. Paradoxně by možná byly agresivnější velké býložravé druhy podobně jako dnes je důležitější si dávat větší pozor na slony, nosorožce a hrochy než na lvy a leopardy. Ale to není tak zábavné téma pro film nebo hru.

              Zrovna velociraptoři byli v reálu velcí asi jako krocan. Do filmu dali jiný druh, ale ten neměl tak pěkné jméno. Ve větším počtu by to možná byli nebezpeční protivníci, ale podle paleontologů ve smečkách nejspíš nelovili.

              • Reakce na příspěvek:

                komentar som zmazal, zacla ma vymena nazorov nudit... (ja mam svoju verziu, ty svoju, takcitak sme sli od temy)

  • Davies182

    Nezbývá než tiše doufat, že to nebude "Alien Isolation z Wishe" 😛, ale i nějaké ty kvalitní propriety se tam najdou...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit