Hry, které lahodí uším: Nejlepší soundtracky podle redakce Games.cz
-
Článek se zaměřil na spíše novější hry, ale šel bych hodně do historie a doporučil cokoliv od Erica Brosiuse - Thief 1&2, System Schock 2, a potom Paul Romero Might and Magic a HOMAM.
Asi moje nejoblíbenější z M&M6
-
Nejlepší soundtrack má Tony Hawk's Pro Skater! Bez debat...
-
Dobrý výběr, ale chybí mi tam soundtrack z Rimworld od Alistair Lindsay. Na tom ulítávám asi nejvíc :)
-
-
Wow. Ted ho sjizdim a je to pecka! Diky za tip.
-
-
-
Top 3 pro me:
- Atlantis: The Lost Tales
- Syberia
- Remember Me (uz zminoval nekdo prede mnou)
-
-
Atlantis!!!! Ano. Jeden z největších klenotů v oblasti hudby z her. Track Rhea je top. Málokdo si ale vzpomene.
-
-
Starý Space Rangers! A první a druhý Port Royale mají super ambient věci.
-
Witcher 3 - Silver for monsters
DOOM (2016) - BFG Division
Final Fantasy VIII - Breeze
Syndicate (2012)
Crysis 2
-
Přidám několik soundtracků které zde ješte nebyly zmíněny a jistě si to zaslouží:
Braid: https://www.youtube.com/watch?v=TqOVpiXfq0o
Bastion: https://www.youtube.com/watch?v=oLA0vB9LCTM
Remember Me: https://www.youtube.com/watch?v=0TOtsjFg69g
-
-
Ještě přidám Sword & Sworcery od Jima Guthrie. Od něho ale mám nejraději sountrack s Indie Game The Movie
-
-
Yuzo Koshiro - Streets od Rage 2, nejlepší soundtrack všech dob a souhlasila by se mnou i většina skladatelů které máte jako idol.
-
Tak já musím říct, že stovky, mozná už to budou tisíce hodin mám naposlouchaný Jeremyho TES Skyrim, Oblivion i Morrowind a ty jsou pro mě asi zatím bezkonkurenčně nejkvalitnější.
Občas si švihnu Oriho, Deus Ex:Human revolution, Stellaris, atd...
Ale husina mě naskočí i u tohodle letitýho theme:
-
-
Po pár sekundách jsem si říkal, že je to od Zimmera, ale zřejmě ho Erikkson jenom hodně poslouchal. :)
-
-
A Hans zase poslouchal spoustu předešlých. To je koloběh zvedající se kvality špičkových skladatelů.🙂
-
-
No Erikkson na Hanse dost jako že nemá. :) Ale témátko je to krásný a poslouchatelný.
-
-
Hanse mám stále hodně rád, ale pokud je o jeho poslední produkci, na jeho díla z konce devadesátek se nechytá ani omylem. Spíš než on sám za to ale může současný trend v Hollywoodu, kde zjevně chtějí buď triviálně jednoduché hudební motivy, nebo hudbu vyznávající spíš texturální přístup než tématický, což mě osobně dost mrzí. 😐
Poslední dobou (= přes deset let) chodím za motivy, který si můžu broukat ve sprše nebo cestou do práce v metru, místo Hanse k Thomasu Bergersenovi, jenž dle mého, čistě osobního názoru ve schopnosti chrlit chytlavé motivy Hanse převyšuje.
-
-
S Hansom to vidím rovnako. Najradšej mám jeho 90 roky. Levi kráľ, Skala, Tenká červená čiara a Gladiator. To sú absolútne pecky.
-
Mně se taky hodně líbí Ramin Djawadi.
-
-
No s tím samozřejmě nelze jinak, než souhlasit. Hans je nejspíš momentální absolutní špička. Ale neni na tom vrcholu úplně sám. Ještě se k němu dle mýho kvalitou alespoň přibližuje Soule, Gregson-Williams a pro mě matador filmové hudby Basil Poledouris. To ale vždycky záleží na vkusu každýho jednoho. 😉
-
-
Conan a Once Upon the West jsou jedny z nejuznávaněhších ST vůbec. Zimmer se může jít zahrabat.
-
-
-
-
-
-