Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Buďto jsem zaspal, nebo mi Google Earth roky záměrně prezentuje otexturovaný brambory, ale v datech z Google Earth bych fakt hrát nechtěl. Tedy pokud se bavíme o městech a jiných urbanistických plochách, protože jinak terén si každý může vygenerovat sám z volně dostupných DEM dat a nakonec i ty ulice a rozložení domů taky, třeba z OSM dat (byť automaticky poskládaných z knihoven, takže to samozřejmě neodpovídá reálu, ale vypadá to jako město :) a je to navíc automat). Samozřejmě k tomu ortofoto textury, taky volně dostupné (mimo Google, ten s tím dělá cavyků jako kdyby se na tom chtěl kdovíjak hojit). Takže zbývají ty data staveb, domů a všeho co je nad úrovní terénu. Podívejte se po pár městech, ono jedna hodně celosvětových metropolí je postupně ručně domodelováváno, ale něco se nechá tak, jak se data nabraly do poitcloudů. Takže pak máte třeba dům, který je ve skutečnosti dvojkrychle, jenže místo 2x12 polygonů jich má třeba 5-10 tisíc, což je k ničemu (pokud se nebudete chtít koukat jen na pár takových domů místo celého města ;)). Produkční hodnota dat z Google klesá k nule :). A věřte mi, že byste nechtěli pobíhat po ortofoto texturách, kde je rozlišení 1 pixel na 10 metrů a i tak pak jeden takový "geo tile", což je rozloha 1°x1°má 2-3GB :). Tyhle věci se bez bližšího vhledu vždycky dobře čtou, ale realita je úplně jinde.
    • "ulice a rozložení domů taky, třeba z OSM dat (byť automaticky poskládaných z knihoven, takže to samozřejmě neodpovídá reálu, ale vypadá to jako město" bylo myšleno tak, že reálu neodpovídají třeba textury na domech, ale jinak, pokud tam OSM data jsou, sedí umístění domu v ulici i jeho výška.
  • Jinak pro pripadny zajemce http://trainlord.com/ zalozeno na datech openstreetmap, ovsem na login musite mit shitbook(ci jiny asocial sragory), coz to pro me osobne diskvalifikuje.

    Vocogo = je to takova vlackova strategie na realny zeleznicni mape. Kupujete si trate, nadrazi, vlaky ...
  • Jak už bylo napsáno, hry budou těžko vznikat, pokud Google nebude vývojáře podporovat. Ze dne na den vám teď může změnit API a celá vaše hra bude k ničemu... . Do not be evil už dávno neplatí.
  • TheGGG
    LoL, tak jsem si Tsarem ňuknul pár měst a docela sranda, na tom klidně mohli dál pracovat...
  • Pro koho nezná tak jedna tkaova hra jakoby je.
    Posle vás to an random misto v google earth a vy musite poznat kde to je. Mužete i vyzvat kamose a je to docela dost zabavny.
    Vyzkousejte tady : https://geoguessr.com/
    • Dík za tip. Dal jsem si to poprvé a 8353 bodů :-D. Jedno místo jsem trefil snad jen 300 km daleko v Montaně za 4000+ něco bodů *4* http://666kb.com/i/d6emc1l7dq9mhhxts.jpg Ale je to asi spíše o náhodě, protože cesta s běžným křovím okolo může být všude. Ale jako zábava dobrý *4*.
      Edit: Hrál jsem celosvětovou mapu, prostě hned jsem dal play bez zkoumání té stránky. Až teď koukám, že je tam možno si dát jen světadíly třeba.
      • Zrzzek
        Jojo... Občas je to docela sranda. Jednou mě to hodilo do nějakýho obchodu - nevím teda, co tam kdo fotil, ale to místo bylo někde v Indii. Pak je taky sranda, když tě to hodí do tunelu - bez šance... Nejlepší je, když člověk narazí na nějakou reklamu nebo něco. Pokud je to ale anglicky a pokud to silně nepřipomíná krajinu britských ostrovů, je člověk stejně namydlenej, protože hádat místo v USA je docela těžký... *1*
  • ZvacA
    Tak Olomouc si na konci na ukázku vysloužila jaderný výbuch? To o nás dobře smýšlíte. :D

    Nevím, jestli tak úplně v součinosti s Earth a ta implementace by nebyla určitě z nejjednodušších, ale v nějaké míře z reálných základů vycházející modely měst bych si dokázal jejich využití představit v historických grand strategiích. Nejen pro bojový mód jako takový, ale třeba i s tou volbou aby se hráč mohl z globální herní mapy libovolně přepnout i do takto nějak zachycených a historickému kontextu přibližujících se 3d měst na svém území s možností si je prohlídnout, případně na nich herně podle libosti a potřeby klidně i něco zbudovat a rozšiřovat. Vzhledem k rozsahu by to byla asi pěkná a snad i utopistická makačka, ale výsledek by mohl stát za to.
  • nápad: google mapy zaplniť NPC, questami, mobami, bossmi - urobiť to online, hráč by musel reálne navštevovať lokácie.
    • Není to asi úplně to, co bys chtěl, ale jinými slovy: Ingress
      • poznám, napadlo mi to po zahraní ingressu. Predstavte si Pillars of ethernity na uliciach vášho mesta. Alebo iná hra, loot, pravidlá DaD, roguelike.. a hlavne objavovanie.
    • "zajeď si do Sibiřské tundry vyzvednou schránku s další nápovědou, tady máš souřadnice"

      hra by se jmenovala World Quest *1*
      • A cestovat smis vyhradne reatime = pesky. A abys nepodvadel, musis pravidelne mackat klavesy (ruzny) ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit