Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Co je zadarmo je dobré... jen to nesmís smazat :D než si to zahraji heh.

  • Nefunguje ta hra jenom mě, nebo ještě někomu?

  • MickeyMutant

    "Bohužel tedy nejde o kód na Steam, jen čistokrevný download pro Windows, ale proč hledět na zuby darovanému koni, že?"

    Tohle mě zasáhlo nepřipraveného a musel jsem se zasmát. Jedna z mála příležitostí, kdy mě Patrik svým textem, ač neúmyslně, opravdu pobavil.

    • KamilZm

      Tak třeba já bych raději měl Steam kód, abych nemusel někde skladovat instalačku a pamatovat si, že to už mám. Na to jsem už dostatečně líný a mít to na Steamu, vše přehledně v jednom klientovi, mě naprosto vyhovuje (a minimalizuje duplicitní nákupy, jo jo, 40+ jde znát 😂 )

  • ucho

    "Remastery jsou už na denním pořádku, ale remaky, tedy od podlahy znovu vyvinuté hry ještě tak často nevídáme. Vzpomenout můžeme skvělého Crashe Bandicoota N. Sane Trilogy"


    zase je tu krasny spor, remake/remaster - rozdil. v clanku stoji, ze Crash Bandicoot je remake. na wiki se pise remaster. sami autori to oznacili za remaster plus... Crash nebyl vyvinut od podlahy, stavelo se na puvodni geometrii levelu. je to proste zaroven remake a zaroven remaster...

    • x_ander

      Já spíš nevím, proč někteří lidi nějaký rozdíl mezi remaster/remake tak hrotí. Zvlášť, když ty hranice někdy můžou být nejasné, jak sám píšeš. Já jsem rád, že ty re-něco vznikají. Ne vždy je to sice potřeba, ale zrovna Outcast jsem se v minulosti párkrát snažil hrát, ale přes to šílené ovládání jsem se nedokázal přehoupnout (i "ovládání" rozhovorů pro mě bylo docela utrpení). A včera jsem rozjel Second contact a nemůžu si vynachválit, jak to všechno šlape.

      • Ono je to dobré jako zkratka, abys nemusel hledat co přesně se mění a už z názvu to mohl vytušit, co tě čeká. Asi jako když si jdeš koupit čokoládu, tak víš, že když je to nazvané "kakaová pochotka", tak to rovnou můžeš vrátit do regálu a nemusíš studovat složení, protože to obvykle je směs náhražek bez čokolády. Podobně nešťastné je DLC vs datadisk nebo třeba zaklínadlo Free to play. To má taky hodně forem od relativně ok, přes plně pay to win nebo demo/shareware kdy máš většinu obsahu zamknutou, dokud nezaplatíš.

        • ucho

          jenže problém je, že mnoho her nejde zaškatulkovat mezi tyto dvě skupiny.

          • Proč ne? Remaster = uživatel na první pohled herně nepozná rozdíl oproti původní hře kromě odladěnosti na novém systému, vyšší rozlišení, facelift grafiky, případně oprava bugů. Typicky tak vnímám všechny ty "HD" edice starých her jako třeba Stronghold nebo Age of Empires, Homeworld. Remake - nová hra, která se velmi insipruje nějakou původní. Třeba Settlers 10th Anniverasry.

            • ucho

              tak malý test, kam zaškatulkuješ crashe bandicoota?

              • Reakce na příspěvek:

                Neznám, konzole jdou mimo mě. U hopsačky těžko říct, ale jestli to má stejné úrovně tak remaster a jestli nové, tak remake nebo i pokračování. Call of Duty nebo Assasin taky s dalším dílem nepřinese skoro nic nového.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit