Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Souhlasím, je to krátké, ale hádanky a atmosféra dobrá.

• Smegma

A nezažil toho ten Indy už nějak moc? Pokud se nepletu tak ještě učí ve škole. Já samozřejmě nechci aby to znělo jako nějaký rejpání, ale prostě už mi přijde zvláštní že lítá po světě, morduje nácky a ještě u toho zvládá plnit praxi 😀

• Derp_1337

Tak ono nejde generalizovat. Každá země, každý institut to má jinak. A ještě záleží jestli je to čistě škola a nebo výzkumný institut. 

Některé školy své profesory zaměstnávají na plný úvazek s 40 až 60 hodinami týdně. Jiným stačí klidně 16 hodin týdně (2 dny v týdnu). Dokonce jsem slyšel o školách, kterým stačí, když profesoři udělají jenom 100 hodin přednášek za celý rok. 

To už je na jednotlivých profesorech, jestli to chcou dělat na plný úvazek desítky hodin týdně a nebo to mají jenom jako vedlejší pracovní poměr.

A ve výzkumných institutech je běžné, že skutečnému učení profesoři věnují maximálně 20% svého odpracovaného času.

• Nevím jestli to bylo ve filmech nebo právě ve hře kdy se bavil s Marcusem, že vezme jeho hodiny.

• BohumilCisar

No právě že tu praxi nestíhal a proto ho ze školy vyhodili :) Je to zmíněno během hry. 

• Smegma

Aha já ji ještě nehrál. Takže to znamená že se to odehrává až po Poslední křížové výpravě kde ještě učil.

• BohumilCisar

Odehrává se to po Dobyvatelích ztracené archy, v Poslední křížové výpravě už učí na jiné škole :) 

• skola je tak 200 dni v roce (a na vejsce jeste min), takze ma 165 ma mordovani nacku

• to sice ano, ale vysokoskolskej profesor, kdyz si to sikovne zaridi, tak muze mit treba az 4 mesice v kuse pres leto volno, takze i 120 dni v kuse

a to uz na mordovani nacku staci bohate 😎

• Ale tak neni to 200 dni v kuse zase, zejo.

• Smegma

Na tom něco bude. To mě vůbec nenapadlo 🙃

• Reeki

70% dát 4hodinovemu dlc, tak to už chce mít opravdu velké koule.

• Nejspíš tím částečně kompenzují to, že základní hra je v Game Passu. Zvykejme si, tohle bude čím dál častější.

• dworkin

Za nepříznivý poměr cena/obsah by se měly strhávat body, bohužel recenzenti mají hry zadarmo, takže tomu není přikládána náležitá váha.

• Souhlas, že za 20 euro jsou 4 hodiny docela málo, ale body bych naopak neztrhával. Zmínil bych to v recenzi, hodnocení, ale jakmile cena DLC za rok klesne nebo vyleze v bundle, ta hodnota konečného hodnocení se už nezmění...

• U DLC není 4 hodiny tak úplně málo. Záleží nakonec na ceně: cena/délka.

• Derp_1337

Tak při hraní nebo při psaní recenze je nejdůležitější, jak moc to člověka baví, ne? Délka hry není zrovna dobrým ukazatelem "kvality". 

Radši kratší a přímočařejší hru, která je nacpaná akcí a zábavou, než velkou, nudnou a zdlouhavou open world hru.

To už je pak na každém hráči zvážit, jak je hra dlouhá a jestli to stojí za ty peníze. Na Steamu to DLC má 55%, protože většina hráčů má dojem, že ty 4 hodiny hraní nestojí za 20€. 😂

• Proky

20 euro za 4 hodiny je to tak na hranici pro mě, takže chápu, že třeba na steamu to může mít nižší hodnocení vzhledem k poměru cena/délka. Chápu, že když tu recenzi dostane recenzent zadarmo, tak prostě tomu dá 80 %, ale kdyby to koupil ze svého, dal by stále těch 80 %?

• Derp_1337

Ono reálně nejde zohlednit jakýsi poměr cena/délka v recenzi. Dnes jdou hry rychle do slevy, takže by ta recenze rychle ztatila odpovídající hodnotu. 

Navíc každý člověk to má subjektivní. Někdo nerad vyhodí víc jak 40€ za hru. Někdo jiný má tolik peněz, že mu je jedno, jestli hra stojí 40€
          nebo 80€. Proto by si každý hráč měl zhodnotit sám poměr cena/délka.

• Proky

Tak píši recenzi v určitý čas, kdy ta hra je nová.

Tak ji hodnotím tehdy. To by mohli upravovat postupně všechny recenze, vzhledem ke slevě na Steamu atd. Prostě je to novinka, stojí x peněz,  je x dlouhá a je x zábavná, podle toho hodnotím. U recenzentů odpadá to x dráha,  což je škoda 

• Hidden

Ja bych se toho nebal a redakce by pak mela povinne sledovat vsechny slevove akce a podle toho cislo recenze dynamicky menit, i podle toho jak velka sleva to je. ;)

• cms.jakub-malcharek

Jsou free-to-play hry 10/10? Diskutujme!

• Jevo83

Reakce na příspěvek:

Pozor, free-to-play hry zvycajne maju svoj “dobrovolny” platobny model, ktory z nich pri dlhodobom hrani robi najdrahsie hry na trhu. Tu 2 eura, tam 5 eur…. A po troch rokoch tisicka v pr…😀

Takze by to mohlo byt z tohto pohladu aj 1/10

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Jo, ale co když hraješ F2P hru jako třeba Dota2 a za několik tisícovek hodin hraní jsi neutratil ani 1 korunu?? Při těch tisícovkách hodin za 0 korun by to mělo mít /10. Nejlepší hra všech dob. 😉

• Jevo83

Reakce na příspěvek:

Mozno by sa mal hodnotit aj spolocensky a zdravotny rozmer hry😀 ked si v dota2 stravil 1000 hodin, neminimalizuje to tvoj prinos spolocnosti? A aky dopad to ma na chrbat a zrak? …. Sme nazad na 1/10😎

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

No to by šlo, ale srovnávat přinos pro zdraví je už příliš velký extrém. Protože takové srovnání nezvládne téměř nic. Ono vlastně ani není zdravé ráno vstát z postele a jít do práce. 😎

• Reakce na příspěvek:

a da se v nich grindovat v podstate do nekonecna 11/10

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Samozrejme, presne podle uslovi: "Darovanemu koni na zuby nehled." ;)

• GorSilverarm

Celkem určitě, kupoval jsem ho ještě než jsem věděl o recenzi, a za svoje.

• Tezko se hodnoti palcem nahoru a dolu zaroven kvalita a hodnota.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit