Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je plno free her a některým placeným se daří hodně dobře...jde o to udělat DOBROU hru a toho se asi bojí že se budou zase muset dělat dobré hry a ne jen ždímačky na prachy. S free se teď roztrhl pytel a některé jsou opravdu dobré a proto když si nějakou hru koupíš tak čekáš opravdu kvalitu a ne to co dneska vychází za hry to je děs.
    • Jo a ještě jsem chtěl dodat...jak je v článku "levné a free 2 play tituly ničí hodnotu her obecně" Tak to je jasné když jsou některé lepší jak ty za 1000 kč :D *8*
  • Jak muze nekdo mluvit o budoucnosti herniho prumyslu a drzet v ruce Wii U?
    • jak to mohli pojmenovat po postavě z kung pow?
  • DeDy
    Problém vnímám následně. Proč by někdo kupoval a hrál např. Zaklínače 2 za 1000 Kč, když má možnost hrát World of Tanks, který je zdarma a nabízí hodiny kvalitní zábavy, od které se nechce odejít, vždyť těch tanků je tam tolik a "já je chci" si říká hráč. Ten čas strávený ve hře je obrovský a přitom si hráč zapamatuje jen malý zlomek toho co ve hře vykonal. Furt se to opakuje dokola a výjimečných situací je tam pramálo. A tohle je ta hodnota, kterou na hře oceňuji a rád si za ni zaplatím. Zaplatit reálné peníze za tank pomocí mikrotansakcí? Budiž. Ale zaplatit za průrazné střelivo reálné peníze? To je jako plivnou na policistu a zaplatit pokutu. Nic ve zlém, jen přirovnání.
    Takže WoT ano, budu ho hrát, ale Zaklínač 2, to je něco navíc za co vždy rád zaplatím. Iwata má oprávněně bobky. F2P odvádí pozornost od těch skutečně kvalitních her. Mario je úžasný, Zelda je legenda, Metroid Prime je božská (žena), a to není samo sebou. Tento člověk je borec, kterého uznávám.
  • Ničí hodnotu ? spíš bych řek že to jeho Nintendo ničí hodnotu her !!!!!
  • Kdyby nebyla poptavka po levnych/free hrickach (protoze hry to nejsou) tak je nikdo delat nebude. Spoustecim mechanismem jsou tedy zakaznici. Z toho tedy plyne, ze Iwatovy se nelibi to, ze a) lide chteji setrit a b) nemaji zajem o vetsi hry.
    Nespadl ten pan z japonske tresne? Kdovi. Treba si na opacne strane sveta bezne pletou pricinu a dusledek...
    • Pozor ona je i spousta Free2play HER, ne jen hricek... hlavne ze segmentu MMORPG...
  • A nebylo to v případě her ze socialních sití myšleno třeba tak, že tak úplně zadarmo nejsou, že opravdu velké peníze vydělavají jinak, poskytovateli reklamy ? A to vede k otázce, jak tomuto způsobu uvedení na trh, může konkurovat klasicky distribuovaný titul ? Čemu dá většina hráčů přednost ? :-)
  • Herni prumysl nekazi hey, ale hraci. Nechteji za zabavu platit a klidne se spokoji s lacinou nekvalitou a nebo dokonce to kvalitni kradou. Vyrobco levnych suntu pouze uspokojuji poptavku.
    • Kravina... o co je horsi levny sunt (jakakoliv f2p hra) nez drahy sunt (treba ono CoD)? Kdyz pominu fakt, ze nektere f2p hry jsou mnohem kvalitnejsi nez draze placena konkurence... ale to jsou vyjimky, protoze nastavit placene sluzby citlive je opravdu umeni...
      • no prave ze to kravina neni je to stejny vyvoj aspon u pro nas v cr jako v hypermarkety a akcemi. Lide kupuji jen sra****kove zradlo a je jim fuk ze tam sou rozsmelcovane kureci hlavy. Hlavne jak to stoji 5kc. samozrjeme taky nelze globalizovat. Navic tvuj priklad je hloupy protoze si sice vybral jednu z nejprodavanejsich her ale obecne o codu nekoluji zrovna pozitivni ohlasy. Vem si ale treba zaklinace naprosto bezkonkurencni. Settlers 7 a takhle bych tu mohl pokracovat a takovych her placenych je plno. Ja myslim ze obecne budou ty dva systemy vedle sebe dlouho bezet. Oba si najdou zakazniky stejne jako se lide zacinaji vracet ke kvalitnim potravinam byt sou drazhsi.
  • Dodatek a odpovědi k prvnímu komentu:

1). Cod od MW2 nehraji, protože to stojí za houno a stát bude
    2). maria jsem hrál klasickou skákačku na PC a na Sega Saturn, zbytek stojí za houno
    3). Pokemon hry jsou stejně debilní jako animovaný digimoni (seriál pokemon jsem měl rád, sbíral jsem kartičky)
    a za 4). Zeldu jsem hrál taky ještě jako klasiku na PC než z toho udělali sr*čku pro masy, stejně jako Mario

Vývojáři klasický 2D Skákačky Mario se musí otáčet v hrobě jestli vidí ty kktiny Mario Kart a další demenťárny
    • 1) Souhlas
      2) Zbytek stojí za houno? Neřekl bych. Spíš bych řekl, že si jiný Mario hry nehrál a jen blbě kecáš.
      3) To je věc názoru.
      4) Zelda na PC není (jak už psal SA-reg), takže zpět k bodu 2. Hrál si tak možná prdlajs jen blbě kecáš.
    • SA-reg
      1. Děláš dobře.
      2. Já a svět nesouhlasíme, čekuj Metacritic na Super Mario 64, Super Mario Galaxy 1 a 2.
      3. Teď už radši jen já nesouhlasím.
      4. Zelda nikdy na PC nebyla, možná emulovaná... tak nevím co jsi hrál...

Jo BTW Maria vymyslel Shigeru Miyamoto, kterej ho vymýšlí stále, nebo se minimálně na něm dost podílí... vygoogli si kdo to je a jakej měl přínos v nových Mario titulech, neboť v hrobě se určitě neotáčí.

A furt vychází mario se starou 2D hratelností... tedy "New Super Mario Bros." Sám jsem hrál a prostě super.
      • USER47
        Zelda na PC vyšla:
        http://www.databaze-her.cz/hry/the-legend-of-zelda/
        • SA-reg
          Hraješ hru, kterou nemůžeš vyhrát. O Zeldu se zajímám delší dobu a česká stránečka nemá šanci.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Zelda_%28video_game%29
          • Neztrapňuj se, wikipedia nemá šanci, Zelda na PC opravdu vyšla.
            • SA-reg
              A já už vím, asi myslíte toto:
              http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ZeldaClassic

Jo, to je fanouškovská předělávka... tak drž prosím pusu a neztrapňuj se, neboť Zelda přímo od Nintenda na PC NIKDY nevyšla.

Takže pravdu částečně oba. Ale já trochu víc... *3*
  • smejki
    to se pozná tvůrce na prvním místě
  • Na co bych si kupoval třístý díl Call of duty s herní dobou SP 5 hodin, když si můžu koupit hru na mobil, který s sebou mohu vzít kdekoliv a herní doba je kolikrát o hodně větší za pár korun?
    • USER47
      Jasně, protože herní doba je jediná věc, na který u hry záleží. Proto je pong nejlepší hra na světě. *7*
      • Tak jestli ti nevadi dat litr za neco co dohrajes za odpoledne a je to stejne debilni jako tri dily predtim... tak mas asi slusne kapesne...
        • Tak CoD snad neni jen singleplayer, ne? CoD vzdycky stal na multiplayeru. A to rikam jako clovek, ktery ho nikdy nehral ani nevidel. Takovehle informace patri k zakladnimu vzdelani. A co vim, tak rada hracu hraje v multiplayeru jeste stare cody, takze herni doba se da pocitat na roky.
          • A proc hraji multak stare CoD? Protoze je to prast jak uhod, rozdily v multiplayeru jsou minimalni... tam je hlavni herni element ten zivy souper.
      • Originalita a kvalita taky není zárukou toho že hra bude mít komerční úspěch, viz stále stejné jednotvárné tunely v CoD po kterých se všichni můžou utlouct.
        Ale když mě nějaká hra zaujme podle videa na marketu/appstoru tak nelituju těch pár korun co za to dám, protože zábava kterou poskytuje je adekvátní prostředkům které jsem vynaložil, než kdybych si koupil CoD za cenu převyšující 1000 Kč a za odpoledne dohranou a pak co s tím?
    • Tak nejak...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit