Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bumtaratabumbumbum

    Famózní příběh. CKIII jsem ještě neměl to štěstí hrát, ale v CKII mám vyšší stovky hodin a řekl bych, že tyhle příběhy vznikají právě jen v této sérii. Skvělé, vážně skvělé.

    • Derp_1337

      Dobré příběhy zažiješ i v jiných hrách. Stačí si zahrát třeba takový Total War a podobné příběhy zažiješ taky.

      Sice v TW není kladen zas až tak velký důraz na diplomacii, ale zase se tam můžeš stát legendárním generálem, který zdolá i několikanásobné přesily. A k tomu je ještě nádherná grafika, když zazoomuješ až k zemi a koukáš na vojáky.


      Za velmi dobré díly považuji Medieval (2), Rome (2), Shogun (2), Warhammer (1+2).

      • Bumtaratabumbumbum

        Hrál jsem jenom Warhammer 1 a bavilo mě to, nahrál jsem asi 120h, ale myslím si, že se sérií CK se to nedá srovnat. Ale je možné, že to vnímám hodně skrz svou preferenci grand strategií. V TW mám trochu problém s tím, že mě moc nebaví real timové bitvy a ani mi moc nejdou. RTSka jsem nikdy moc nehrál, já vždy preferoval tahovky.

        • Derp_1337

          Tak Warhammer byl primárně fantasy a význam diplomacie tam byl ze všech dílů asi nejmenší. Nejlepší "autentické" zážitky jsou z Rome a Medieval.


          A pokud tě nebaví RTS bitvy, tak to vždy můžeš nechat rozhodnout počítačem... samozřejmě ale nemůžeš počítat s tím, že by počítač za tebe vyhrál bitvu, kde jsi v oslabení v poměru 1:2 (či ještě horší 1:3 či pekelných 1:5).

  • Derp_1337

    Škoda, že u podobných strategií je ta poslední pasáž hraní už víceméně nudná. Hráč je prakticky nezastavitelný a jenom přebarvuje zbytek mapy na tu "správnou" barvu.

    Nejvíce srandy je ze začátku, kdy je hráč obklopen silnějšími soupeřy na všech stranách a jedinou šancí je přemanévrovat soupeře nějakými nečekanými geniálnimi tahy a nebo s pomocí neskutečného štěstí. Deus vult!

    • Inquisitor

      Na druhou stranu je to ta odměna za tu předchozí těžkou dřinu:). A navíc to udržet v celku je ještě pořád výzva.

  • tuco

    Hezky. Ze zajimavosti, proc "samozřejmě v roce 1066"? Osobne samozrejme :) zacinam 867.

    • Derp_1337

      Asi se autorovy více líbila Svatá říše římská a nijak ho nelákala možnost Velkomoravské říše.

      A nebo v tom roce 867 se za čechy začíná ještě pod nadvládou Sámovy říše?

      • tuco

        V roce 867 je Velka Morava a Čechy.  Ja su primitiv a "samozrejme" proto, ze je to delsi.  No nebo su primitiv a jeste nacionalista, jelikoz v 1066 uz Morava neexistuje. Kazdopadne to mam takhle jednoduchy. Ja jen jestli v tom startu neni jeste neco jinyho, nevim co. 

        • JanNohavica

          Není v tom nic víc, než to, že to byl doporučený start a moje úplně první hra v CKIII :)

          • tuco

            Bezva, dik. Kazdej zacatek ma svy specifika dany slozitosti prostredi, takze na to jsem narazel. Su chronickej znovuzacinac to co se ti povedlo se mi asi nikdy nepovede. Fakt hezky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit