Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zx_spektrum

Mno, jak se teď začínají objevovat skutečně nezávislé hlasy a kritika, začíná to vypadat jako kdyby některé média dostaly od Ubisoftu notičky, co říct a čemu se v recenzích takticky vyhnout. Začíná to vypadat, že je místy fakt chabý dabing postav a bídně napsané cutscény a historická reprezentace Japonska někde na úrovni současné Kalifornie... Inu, jsem zvědav na nějaké ucelené nezávislé recenze, ale obávám se, že 8/10 je asi zbožné přání...

• lito

jaké nezávislé hlasy? Můžeš být konkrétní? 

• Hidden

Tim chces tedy rici, ze i redakce games.cz dostala noticky a poslusne plni rozkazy vydavatele a hru nadhodnocuje? To asi ne... ;)

• Derp_1337

Sto lidí, sto chutí. Jakubovi (recenzent na Games) se asi hra očividně líbila. 

Ale on píše recenze jenom od roku 2022. Takže ten nejnovější AC očividně ohodnotí o trochu lépe než nějaký starší recenzent, který hrál dalších 13 dílů AC.

Ale zase na druhou stranu starší recenzenti/gameři musí bojovat se syndromem vyhoření. Už jen tak se pro nic nenadchnou. Takže všechno má své pro a proti.

A to asi shrnuje jádro problému se sérií AC. Pro úplného nováčka bude nejnovější AC super hrou. Ale pro lidi, co těch AC hráli hodně, to už bude bohužel nuda. Oboje hodnocení je validní.

• Hidden

Slo mi spise o to prohlaseni, ze "8/10 je zbozne prani" v kontextu toho, ze recenzenti museli byt na tak vysoke hodnoceni ovlivneni vydavatelem a ze skutecne nezavisle recenze budou spise hodnotit nize. Proto dotaz, jestli tedy i zdejsi redakce byla dle pisatele tohoto vyroku "podmaznuta", kdyz hodnotili osmickou. ;)

(Coz dle meho nazoru samozrejme nebyla, stejne jako u recenzi jinych her. Jen pro poradek.)

• Během gameplaye říkal, že hrál všechny kromě Syndicate. Samozřejmě je rozdíl to hrát jen tak pro zábavu a na recenzi. Nicméně během hraní vypadal méně nadšeně než kolega od konkurence, který tomu nakonec dal o bod méně, i když ze začátku prý taky uvažoval o osmičce.

• Derp_1337

Díky za dobrý postřeh. To jsem nevěděl.

• Copak? Jak to není pod 6/10 tak to musí být přece zaplaceno že? Bože ubi jaké lidi přitahuješ.

• zx_spektrum

Vskutku kvalitní argumentace, zeptal bych se na to samé.

8/10 hra opravdu má mít nějakou úroveň, ke které určitě nepatří dabing postav v kvalitách předloňského generativního AI, viz třeba https://www.youtube.com/watch?v=GzDLxaWdDoI

• cms.jakub-malcharek

Nevím, hrál jsem v japonštině a i tak by mě nějak nenapadlo hodnocení 60hodinové hry zakládat na jedné náhodné replice náhodného prodejce jídla, který není vůbec podstatný, ale asi jsem správně nehledal tu pověstnou hůl na bití psů.

• zx_spektrum

Dle ohlasů je japonština na míle napřed před angličtinou, a ano, asi každého volba. Nicméně Ezia jsem taky neposlouchal v italštině nebo Altaïra v arabštině. A anglický voice acting opravdu není moc dobrý, a sorry ale ne jen na jedné "náhodné replice". Hledání hole bych si odpustil, komentář pod článkem není dizertační práce abych se tady detailně rozepisoval o problémech, a že by bylo o čem. Ale tak aspoň, že to po vizuální stránce vypadá hezky...

• Jistě.

• Konečně jedno uvěřitelné hodnocení, těch 8,7/100 celkem sedí. 😎

• Human_Traffic

Těmto recenzím se již nedá věřit. Je to všechno jen kalkul. Médium díky prvním rezencím získává kliky, první rezenci má díky předběžnému přístupu k produktu, který získal díky kladným recenzím, kterými tak vydavatelé odměnuji poslušná média a získávjÍ tím zdarma pozitivní reklamu. 

• Jako hráč již dávno tyto recenze neberu na zřetel, jelikož v mnohá případech jsou zcela mimo daný výsledek  a finální verdikt je udělován dle toho jak se  recenzenti vyspí bohužel. 

• Derp_1337

Tak ono jenom stačí to, že vydavatel nepošle předběžnou kopii hry do těch herních redakcích, které hodnotí přísně. 

Ono se pak hodně redakcí může obávat toho, že když dají přísnou známku, tak už jim ten vydavatel nikdy nepošle hru k zrecenzování. 

Bohužel návštěvnost internetových stránek dost ovlivní fakt, jestli byla recenze dostupná před vydáním (nebo v den vydání) a nebo jestli byla recenze vydaná až týden nebo dva po vydání.

• To je ale 'Return to form'.

• Inquisitor

Jo ti stejní se rozplývali nad Dragon Age. "Bioware je zpět, ve staré formě":D

• jindra.veliky

Poslední Dragon age má zatím na metacritic o jeden bod víc :D 

• Derp_1337

Tak EA rozeslala "v prvním kole" novinářské kopie hry Dragon Age: Failguard jenom do těch redakcí (a streamerům), co rozdávají plusové body za "sluníčkovou" (woke) tématiku ve hře. To dost ovlivnilo prvotní recenze.

Až pak "v druhém kole" dostali k zrecenzování i ostatní redakce a normální streameři.

• lito

máš pravdu, EA ovlivnilo úspěšně Metacritit a myslím si, že jim to vyšlo v rámci hodnocení, prodeje jsou druhá věc.

To naštěstí není případ této hry. Hra má aktuálně na MT už 146 recenzí, což už je více než právě u Dragon Age. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit