Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nechápu, co tu řešíte, jedu na černobílé 14" a pohoda, časem možná plánuju upgrade na barevnou 15" až bude cash
  • Gsync se 60Hz. To nevím když by někdo měl prachy, aby si koupil tohle a pak jel do 60 HZ resp. se spokojil do 60 fps :D tam to teprve začíná. Minimum 90 idealka 144Hz s gsync a ne tohle blato.
  • Johnny
    ja mam 2560x1080 60hz a nemam žádnej problém xD tohle onanování za rozlišením a frekvencí je docela vtipné. Viděl sem na vlastní oči jak 144hz tak 4K a i tak mi muj monitor naprosto stačí a netřeba víc. Nutno dodat že MP prakticky nehraju a nejsem žádnej progéééjmr s herním vybavením od C-tech a podobně xD
    • Tak to je se vsim, ja treba taky nechapu proc platit skoro dvojnasobek za nvme ssd, abych mel 1500MBps, kdyz stejne velky ssd do saty ma 500 a rozdil pokud nekopirujes stovky GB denne je minimalni. Nehlede na to, ze TLC kramy se po chvili kopirovani stejne zpomali, protoze naplni tu SLC cache...
      To rozliseni monitoru + jeho velikost je ale normalni fyzicka vlastnost, kterou v pohode vyuzijes i jako bezny uzivatel. Na rozdil od 1500MBps disku.
  • Každý kto skúsil 5K monitor od LG pre MacPro už by nechcel nič iné.
    • Johnny
      k čemu je to jako dobrý? xD
      • zaty
        2 kolegové programátoři ho mají hlavně pro tu jemnost rozlišení a protože používají Mac, který má opravdu skvělý hippi render fontů, pochvalují si, kolik se jim na jednu plochu vejde kódu při zachování čitelnosti. Oba jsou javisti, kde je často potřeba náhled hodně řádků na jedné obrazovce ve dvou oknech vedle sebe. Já jedu erlang/elixir, kde ty metody jsou výrazně kratší, ale programuji paralelní výpočty, takže zase preferuji vyšší horizontální rozlišení.
        • Jack1947
          Tak jasně na práci je to asi dobré ale na hry určitě ne
    • zaty
      Ten je super. Chvíli jsem ho měl půjčený, ale protože tu jemnost neocením, tak jsem zůstal u 2 x 27" QHD ( Dell UP2716D ), protože 2 nezávislé plochy jsou pro mě vhodnější, než jedna.
    • Odvazlivec, tahat macka na herni web.
  • Měl jsem možnost vyzkoušest si zahrát na 4K monitoru s 60Hz, ale osobně dávám přednost nižšímu rozlišení a vyšší obnovovací frekvenci. Takže dokud nebude na trhu 4k monitor, který zvládá i G-sync alespoň na 120Hz a samozřejmě i grafická karta, která to utáhne, tak děkuji, nemám zájem :-)
    • A někdo to má zase naopak. *3* Mám sice "jen" QHD, ale k Full HD bych se dobrovolně už nevrátil.
  • Pre mňa by bol už príliš malý na uhlopriečku. 27" monitor som práveže dal na skriňu a kúpil som Asus PG348Q k Asus Strix GTX1080 O8G. Napr. Star Wars Battlefront hrám na plné detaily, aj ostatné hry a v pohode. Veľkosť monitora by som nemenil, leda smerom hore :) P.S. nesnažím sa o flame, iba subjektívne hodnotím. Mimochodom, recenzie na Acery na internetových obchodoch sú celkom jednoznačné, kvalita nie je bohvieaká...
    • Uhlopriecka ako parameter pri vybere je niekde najskor na 3. mieste. Samozrejme ze nejake minimum je povedzme okolo 24", ale potom zohravaju dolezitejsiu rolu uplne ine parametre.
      Odporucam vyskusat nejaky poriadny G-sync/Freesync monitor, so 144Hz obrazom je to na hranie uplne ina liga. Na cokolvek so 60Hz rychlo zabudnes. Len to maloktora grafika utiahne v 4K.
      • konzole to utiahnu v pohode
        • Konzole utiahnu sotva FullHD stabilne cez 30-40 fps. Ale co by chcel clovek za 400Eur, zazraky nemozno cakat.
      • Johnny
        To je zajimavy jak všem strááášně vadí 60hz, ale nikdo se nebouří u filmu které mají jen 24fps... Já třeba když sleduju film tam mě těch 24fps strašně vadí! o to víc když je film 4K... radši bych měl 1080p film s 60fps...

        Vím že porovnavat to s filmem je kravina, ale přepněte si někdy youtube do 60fps... to je obraz pak uplně jina liga tak mi povězte že když někomu strašně vadí pád například ze 60fp ve hře na 50fps, jak si takový člověk muže večer naprosto v klidu pustit jakykoli film? xD
        • Jack1947
          Nojo a já tam mám zaplé ještě to real cinema ale filmy až na vyjímky (Hobbit 48fps) by byli asi drahé na to natáčet v více než 24-29 fps protože se stále používají starší levnější kamery.
        • snorgrind
          na to je jednoducha odpoved... SVP, ja uz se na nic bez toho nedivam. Ale samozrejme by bylo real 60+ fps lepsi
      • ani ne, napriklad nevidim duvod provozovat 4k na 24" Ted mam napr 27" ale dalsi bude jednoznacne nejaka poradna Tv.
  • Nikdy jsem nepochopil, proc musi mit kazdy skoro herni kus hardwaru takovy cirkusovo-kolotocarsky design. Jeste par ruznobarevnych blikatek a bylo by to kompletni.
    • Kazdy ne, ale je jich hodne to ano. Oni holt cili na tu dnesni generaci mladych hracu, kteri jsou schopni utratit x set korun, aby meli prihraty oblecek ve hre..
      • Tak ono každý je různý a utrácí za různé blbosti. Někdo jinej zase koupí komp za x desetitisíc, aby pak zjistil, že mu na té mašině "vychází jedna nuda vede druhé". *1* *1* *1*

        https://ibb.co/mUnWUH
        • Tohle bylo ze slabšího soudku. Když si někdo kupuje PC za desítky tisíc, tak větsinou ví, co chce hrát a jestli to má pro něj smysl. Ty budeš jeden z těch fanboy trotlíků, co hraje jen exkluzivity a cpe to každýmu jako objektivní pravdu...
          • Ale no tak, LV, snad alespoň odpovíš pod svou přezdívkou. *7* Jen si z tebe dělám p*del, že vlastně nemáš ani co hrát, i když ti po mobilech na tý tvý krabičce vychází nejvíc her.

            To chce klid *5*
  • Já to shrnu:

    1. HRY - 27" 4K monitor, 1080Ti, Battlefield 1 nebo Kingdom Come - neskutečný posun dopředu v kvalitě grafiky. Hezčí hry momentálně neexistují. Opakuji neexistují! Zaklínač vypadá o několik levelů hůř. Dovolím si tvrdit že dokud neuvidíte Kingdom Come ve 4K, nemůžete tu grafiku opravdu hodnotit, protože na menším rozlišení se vám ten hustý les a tráva slejvá a grafika vypadá "staře", kdežto na 4K vidíte trávu do dálky jako stébla a jednotlivé větve a listy stromů také. U BF zase vidíte jednotlivá zrnka písku a odlesky vody atd jsou naprosto úchvatné. Ve 4K s lehkým antialiasingem lze hrát naprosto v klidu na 1080Ti 60 a víc fps... u Kingdom come už je to horší, ale 50fps většinou také drží. Rozdíl mezi Full HD a 4K byl pro mě skoro jako rozdíl mezi kinoripem a Bluray filmem. Je to prostě pastva pro oči. Ale pozor u her jako je Zaklínač (ale sem tam i u těch prve jmenovaných) začnete vidět optimalizaci. Prostě je často vidíte až moc velké plošky stejných textur. 4K si říká o to, aby textury byly co nejvíce rozmanité a neopakující se. Stejně tak tvary musejí být co nejvíce zaoblené a neopakovatelné. Takže uvidíme co ukáže budoucnost. Je kam se posunovat :)

    2. důvod proč 4K monitor pořídit je úprava fotek. Neřešíte špatné vykreslování fotek v editačních programech. Prostě ihned vidíte jestli máte zaostřeno na oko a podobně, bez toho abyste museli fotku zoomovat. Ušetří to spoustu času a hodně rychle si na to člověk zvyká :)

    Pro mě už není cesty zpět :)
    • Jack1947
      No jistě ale já s tím že "Kdo neviděl 4k tak jako by nežil" nesouhlasím a i ty si zároven myslíš že to není to pravé ořechové... protože prostě proto že není karty která by to dávala s prstem v nose na více jak 60fps a plynule *4*
      • tak hlavne uroven detailu resim vetsinou tak pri prvnim spusteni, pak uz me zajima predevsim, jak se to hraje

        je to paradox, ale cim ta hra vypada skutecneji, tim spis ji neodpoustim nedotazenosti

        kdezto u pixelartu, kdyz ma zajimavou stylizaci, mi nevadi ani archaicka technologie
  • alien5
    4k je financni sebevrazda mam 2560x1440 a je to na hrane na gtx 1070. Zaklinace hraju na skoro plne detaily a pod 70 FPS je to rusive i s gysync a pod. Battlefield 4 auto detaily a mam od 130 FPS vys. Jinak pocitove je lepsi mit Fastsync nez zapnuty GSYNC pripada mi to vice plynule..
    Recenze ZDE : https://www.youtube.com/watch?v=HWG279dKl0w&t=2032s
  • Btw, je to drazsi nez 32'' 4k monitor s quantum dot od Samsungu. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit