Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • blaiddtom

    zas sa robi z ubisoftu zbytocne zlo a media prikladaju na "hate train"...vypina hru ktora uz takmer nikto nehral a bolo pre nich nevyhodne dalej spravovat servery pre nu...kolko takto uz skoncilo hier a nikto kolo toho nerobil take halooo... preco sa takto neriesil blizzard ked odobral ludom Overwatch, ktory hralo mnohonasobne viac ludi?? a mnoho dalsich pripadov...ale znova je tam to logo ubisoftu tak sa z toho robi senzacia, aby mohli media dalej tlacit ludom bez nazoru ze ich maju neznasat...neviem co ine si uz mam o tom mysliet...

    ja sa stavim ze tych par 10tok hracov co to este pravidelne hralo, to stve menej ako majstrov redaktorov, ktori to potrebuju zvelicovat... na ubisoft z pravidla vidim stale len utocit ovečky, ktore ich hry realne ani nehraju a "kritikov" ktori hned na to vychvaluju "lidl kopie" prave ubisoft hier(ala hogwarts legacy, horizon ze dawn)

    • medveddd

      Co je to za whataboutismus? To že to dělá Blizz přece neznamená, že je to ok. Nehledě na to, že ten to nahradil OW2, což je téměř ta samá hra, takže by se proti tomu dělal case rozhodně hůř.

      A to je ten důvod, proč Ross rozjel tuhle kampaň zrovna u Ubisoftu a The Crew - je to exponovaná společnost a dobrý case, na kterém se dá udělat precedent. Není to nic "osobního" proti Ubi.

      • blaiddtom

        OW za ktory som zaplatil plnu palku mi zmizol z kniznice, nezaujima ma OW2(a ano mali na to pravo, suhlasil som s podmienkami pouzivania)... ja poukazujem na to ze sa to deje stale a nikto to neriesil.... a ano toto JE OSOBNA nenavist voci ubisoftu, pretoze zrazu je toho plny internet, pricom v inych pripadoch to nikoho nezaujimalo.  The Crew hralo doslova do 100 ludi pravidelne...som zvedavy kolki z nich robia podobny cirkus, stavim sa ze ani jeden. Obcas by ste si chlapci mali precitat podmienky, ktore dobrovolne a s plnym vedomim odsuhlasite pri zapinani hry... a tito ignoranti to moc dobre vedia, len potrebuju voci niekomu viest nenavist hracov...a zrovna UBISOFT voci ktoremu media zbroja uz roky sa im k tomu naramne hodi...to nie je ziadny boj za hry rovnako ako woke komunita nebojuje za prava ludi

        • medveddd

          To, že je něco v podmínkách, neznamená, že je to legální.

          • blaiddtom

            nie ? tak to si trochu dostuduj zakony...

            ale fakt ma strasne zaujima preco sa toto neriesilo pri ziadnych inych hrach takto masovo, hlavne neuspesnych mmockach.... ale chapem, tie nemali na sebe logo ubisoftu

            • Vy byste si zase měl projít případy ČOI. To že si nějaký obchodník dá něco do obchodních podmínek neznamená nutně, že je to legální.

            • medveddd

              Správně. Proč by ses snažil upozornit na hru, kterou mělo 5000 lidí, když můžeš dělat humbuk kolem hry, kterou měly miliony?

            • medveddd

              Jo, tak spolu sepíšeme smlouvu, že ti prodám telefon a můžu si za to vzít do otroctví tvoji rodinu? To by asi neprošlo, co myslíš? :)

              Neříkám, že konkrétně co dělá Ubisoft je nelegální, to musí posoudit soudce, ke kterému se to snad dostane, jenom říkám, že podmínky pořád můžou odporovat zákonu.

      • Plus teda je to hra od frantíkov, kde sú predsa len o hodne silnejšie zakorené užívateľské práva ako v amerike.

  • No ono je to těžký.

    Pořád se říká, jak digitální distribuci vlastně nevlastním. A jak na fyzickým médiu je to jistota.

    Ale reálně.... i ta fyzická média se vyvýjí. Můžu vám říct, že ty hry co jsem měl koupené na FDD jsou mi dneska vlastně k ničemu. A i hw, OS, ovladače apod, jdou dál... takže i spousta těch her na CD (které má mimochodem taky omezenou životnost) tvořených pro win95 bych (když bych o ně měl náhodou zájem) raději znova koupil na gogu, než se snažil ten mnou navěky vlastněných originál rozjet na dnešních windows.

    No a u online her se asi i musí počítat s tím, že servery nepojedou navěky. Tam to člověk s nějakou tou životností už i kupuje.

    Takže moje zkušenost:

    - Her vlastněných digitálně jsem ztratil méně, než her vlastněných na fyzickém médiu, protože prostě pokrok.

    - Her u kterých mi to vadí = 0. Her vychází tolik, že člověk stejně pořád netočí to stejné. A holt u těch pár kultovních klasik asi přimhouřím oko a prostě tu gog verzi koupím, než abych se zalamoval s 40 let starou disketou. A to že si nezahraju digitálně koupené Too Human, z toho se taky nezhroutím.

    Takže bych z toho fakt nedělal vědu. Ať si každý šáhne do paměti na reálná data - kolik her jste si třeba za posledních cca 5 let chtěli zahrát (jako fakt reálně jste na ně měli chuť) a nemohli, protože vám někdo sebral licenci?

    • Pri fyzickem mediu porad muzes mit retro PC a pujde to stejne jako pred lety coz je uzasne. Bohuzel diky digitalni dostribuci i retro scena hodne tepi. Treba takovy steam totalne likviduje retro PC scenu protoze si nespustis hry napsane pro win7 a starsi. Digitalni distrubuce je tudiz nejenom pokrok ale i obrovsky krok spatky.

    • unicz

      To, že sis vyměnil "přehrávač média" je přeci úplně jiné téma a především tvůj problém 🤷‍♂️🤦🏼‍♂️

    • medveddd

      Myslím, že máš naprostou pravdu. V principu naprosto chápu boj, který někteří vedou za "skutečné vlastnění" her a přeju jim vítězství, ale osobně jsem za poslední dekádu podruhé spustil asi tak dvě hry a kdybych už nikdy v životě nemohl hrát nic, co vyšlo před 2010, svět se mi nezboří.

      Těch her vychází fakt hromada, na replayování čas fakt nemám, stačí mi zahrát si je jednou, udělat pár vzpomínkových screenshotů do alba, pak je ideálně ještě prodat (pokud jsem je hrál na PS) a už nikdy se k nim nevrátit.

      Já nic vlastnit nemusím.

      • Derp_1337

        To je jeden názor. Na něm není nic špatného.

        Ale pak tu jsou lidi, kteří se rádi opakovaně vrací ke svým oblíbeným hrám. Klidně si zahrajou po 5x něco až 20 let staré. Pro takové lidi je to zkáza.

        • medveddd

          Je mi to jasné. Proto jim přeju, aby se jim dostalo zadostiučinění a měli možnost si ty hry zálohovat. Proto tu postuju tu kampaň.

    • Ty online licence v zásadě nejsou až tak velký problém, pokud někde existuje možnost instalovat z fyzického média nebo nějakého stažitelného blobu. Pak existuje možnost zálohování, a i když se tím dostáváme do šedé nebo dokonce černé (pirátské) zóny, hra není ztracená.

      Problém je s always online hrami, které už po vypnutí serveru nezprovozní nikdo. Fyzická média se poškodí, ale jdou zazálohovat (pravda, z cartridge se data dostávají blbě), hry jdou sehnat znovu v online obchodě typu gog nebo na abandonware stránkách. Na samotné hraní se dají použít emulátory, sourceporty nebo virtualizace. Není to vždy snadné, ale většinou to jde.

      • Ono v tomto prípade je to ešte o to horšie, že tá hra mizne aj z herných knižníc a to už je fakt prasárna. Kľudne sa toho nejaký hobby devs mohli chytiť a spraviť vlastný online server (nebolo by to ani prvý, ani posledný krát), ale takto sa do toho ani nikto nepustí, bo už si ani legálny vlastníci tej hry nestiahnú ani raw dáta, ktoré by k hraniu potrebovali. A kecy o vypršaných licenciách v tomto prípade tiež Ubisoftu nepomôžu, to sa u závodných hier stáva bežne, a nikomu z knižnice nemiznú (sú "len" delistované, ale toto nie je prípad The Crew).

  • medveddd

    Přijde mi škoda nezmínit v souvislosti s kauzou akci, kterou podniká Ross Scott, autor Freeman's Mind a dalších machinim a jiných videí.

    stopkillinggames.com


    • blaiddtom

      dufam ze ubisoft zverejni realne cisla aktivnych hracov z poslednej doby, nech zatvoria usta tymto bielym rytierom

      • medveddd

        Tady ale nejde o reálná čísla, tady jde o princip.

        Psal jsem to v jiném komentu, mně osobně vypínání her tolik nevadí, ale za správné to rozhodně nepovažuju.

        • blaiddtom

          nejde o ziadny princip...vyply servery pre ONLINE hru, ktoru takmer nikto nehral a maju na to plne pravo...az zacnu odstranovat offline hry, potom sa o niecom mozeme bavit...tu len zase niekto potrebuje senzaciu a prizivit sa na tom

          • medveddd

            Online hru, která by mohla naprosto v pohodě fungovat i offline.

            • blaiddtom

              postni mi sem svoj pocet odohratych hodin a kedy si naposledy zapal tu hru...ked ti tak strasne vadi ze zmizne...a uz prestan s tym trapnym "ide o princip" proste nejde...ide o cistu nenavist a ovecky, ktore si myslia ze stoja za niecim "moralne spravnym"....ak by to neoznamili tak nikto ani nevie ze ta hra zmizla...zato ti rucim....obzvlast ti najhlucnejsi jedinci

              • medveddd

                Reakce na příspěvek:

                Já nevím co ti na to napsat, abych se neopakoval :)

                Takže ještě jednou - nejde o tuhle konkrétní hru, jde o tu praktiku a vzhledem k tomu, že tuhle hru měly miliony lidí, je dobrým cílem pro upoutání pozornosti na tento problém.

  • tak pri allways online je to vacsie riziko a kto si to neuvedomuje je chudak

    Horsie je ak ide o e-sports znacku. Spomenie si niekto na osud Horoes of the Storm a co to sposobilo?

  • frank.horigan

    Tak máme tady naštěstí i opravdový offline (jako v devadesátkách) osobně mám pár legálně zakoupených her "zálohovaných" doma na disku, protože v cloudu to žije svým životem - přechází se na nová API, kde nefungují určité MODy a podobně.

    UBI to posunul na novou úroveň a potlesk si zase opět nevyslouží. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit