Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zx_spektrum

    Emperor: Battle for Dune byla prostě skvělá hra od legendárního Westwoodu, zároveň i jejich poslední RTS! Nemyslím si, že by ta 3D grafika byla v dnešní době až nehratelně ošklivá, přeci jen je to už rok 2001 - na hry velmi plodný rok a řadu z nich bych zapnul znovu - ale ano možná to chce i jistou dávku nostalgie. Mě to tehdy každopádně naprosto sedlo, obzvlášť poté, co jsem viděl Dune minisérii z roku 2000. Hrané cutscenes byly v pohodě, pořád je to kvalitnější produkce než současná produkce TV Prima v hlavním vysílacím čase.

    Mimochodem, pro Aleše, House Ordos, tedy alespoň jménem, byl zmíněn v Dune Encyclopedia kterou Frank Herbert schválil a pro řadu lidí je kánon. Ke konci vlády Shaddama IV. měli mít v Landsraadu dokonce víc hlasů než Harkonneni. Jejich podoba ve hrách mi tak do vesmíru celkem zapadla. Ostatně v porovnání s tím, co s vesmírem Duny pak dál dělal fanfic písálek Brian Herbert...

  • cumpi33

    Všem bych vřele doporučil projekt OpenRa,  který předělal a sdružuje některé klasiky od Westwoodu k lepšímu. Mimo jiné i Dunu 2000. Vím, že pro většinu je klasika spíš dvojka, ale já vyrustal na 2000. Má to lepší ovládání, lepší UI, perfektní modovatelnost, skvělý multiplayer, super komunitu. Už tři roky se nemůžu odtrhnout 😬

    • Problém Duny 2000 je v tom, že je to v podstatě přeskinovaný Command & Conquer s méně zajímavými jednotkami po většinu hry. Ano, hraje se to líp než Duna 2, ale už v době vydání to prostě byla podprůměrná RTS. Duna 2 se ale hraje opravdu blbě. Před pár lety jsem si chtěl zavzpomínat a ta nutnost vše složitě vybírat a posouvat jednotky po jedné s nutným výběrem akce, byly pěkně otravné. Nakonec člověk opravdu radši skončí s Dunou 2000, C&C nebo Red Alert (tedy s tím, co je v OpenRA).

  • Kéž bych si pamatoval, jestli jsem jako první hrál Dunu od Crya a až pak od Westwoodu, nebo naopak. Každopádně jedno mě navnadilo na druhé.

    A kupodivu Dunu od Crya jsem možná odehrál víckrát než dvojku. Nebo aspoň stejněkrát. Podle mě jedna z nejunikátnějších a nejméně doceněných her historie.

    • urcite je to lepsi adaptace duny nez dune 2 😎

  • Fluke

    Knihy, film (1984) a pak jsem si v roce 1993 po Commodore C=64 pořídil Amigu 500 a jako první hru pustil Dune II. Totální masakr. Rodiče měsíc skoro neviděli televizi a celou tuto dobu u hry mě děsně bolely zuby. Nevědomé silné zatínání zubů při dobývání nepřátelského území si vybralo svou bolestivou daň. Ale ty legendární herní momenty za to stály. Co se týká dalších herních počinů ze světa Franka Herberta, již mne toho moc nezaujalo. Šlo už jen o chabé pokusy na úspěchu Duny II ještě něco vydělat a navíc RTS hry začaly vycházet ve velkém. Ale Duna II byla jen jedna.

  • Duna online byla totálně super zábava. Dodnes vzpomínám, to politikaření a intriky na fórech bylo něco, co už dnes asi nezažiju. Jelikož jsem v té době četl i předehry k Duně a vše okolo, byl Iks jasná volba. 

    • Delinom

      DO byla naprosto dokonalá, ty hodiny, co jsem u toho strávil, politikařeni, aliance, zrady, překvapivé útoky... jop ta hra byla naprosto úžasná a těch vzpomínek co na to mám :-) Kdo nezažil, nepochopí ;-) 

      • Derp_1337

        Tak něco podobného byla Stargate Webgame. Tuny intrik, aliancí, ekonomické správy, zrad a překvapivých útoků... to vše akurát ze světa Hvězdné Brány. A ten pocit, když pak tvoje frakce vyhrála a všechny rozdrtila. Prostě dokonalé. 😀

  • Emperor byla první a jediná originálka, kterou jsem vyhrál v soutěži časopisu Level a dodnes ji mám v polici. Sakra kde je nějaký remaster / remake?

    Dune II je klasika. Existuje množství vylepšení / rozšíření, kde je už vysoké rozlišení a vychytávky z moderních strategií (např. Dune Legacy) a nebo jiné mody, kde lze hrát za Fremeny, Saurdaukary apod.

    Dune 2000 měla výborně převedenou hudbu z původní klasiky a filmečky s výpravou Lynchova filmového zpracování, kde v tom pokračoval již zmiňovaný Emperor. A i ta má fanouškovské mody. 

    Ale čistokrevý remaster/remake stále nikde. A Spice wars je nic moc. Ta nestojí za řeč. Není to TA Duna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit