Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Wau, já když na to klikal tak jsem věděl že se jedná o článek o wow ale netušil jsem že je to čistě jen pro ufouny, ale asi autor nepředpokládá (viz text) že by to mohl číst i někdo kdo to nehraje
  • Doufám jen, že to celé dobře dopadne a nakonec se vezmou *1*
  • ja bych rekl, ze potencial wowka zabiji predevsim jeho jednoduchost. nemyslim, ze raidy sou snadne, ale spis jde o snadnou dostupnost itemu, ktere pak ze starsich raidu delaji prochazku kde muzete neokolikrat zakopnout a stejne ho v pohode projdete. to pak dela z doporuceneho minimalniho veku 12+ skoro prumerny vek hracu a to se pak tezko sklada nejaka slusna komunita, ktera je potreba pro kazde mmo, kdyz zkusenejsi odchazeji a misto nich prichazi nactileti frackove. ti pak snadno sezenou equip dostanou se i do nejakych raidu, kde se chovaji stejne jako v dungach a needuji vsechno co ma vetsi hodnotu jak jeden gold a vse co je binds when equiped pak potrebuji pro zbytek sve rodiny :D ktere pak po okamzitem leavnuti party prodavaji item v aukci.
    driv takovy hrac skoncil maximalne u nejakeho pvp, nebo vyrvaval kazde dve hodiny na trade channelu at vsichni rychle utikaji do tol baradu, kde si pak jemu podobni uziji 20minut. pokud by to timto skoncilo, tak je vse ok. jenze tito hraci se pak dozaduji nezstaleho zjednodusovani a predevsim balancovani pvp, ktere pak kazi hru vsem ostatnim. s kazdym patchem pak vzdy prijde nejaka zmena smerem k jedoduchosti, protoze podle nich je vzdy nejake povolani moc silne a sou schopni si stezovat, ze healer neumlati tanka a podobne... pak se i z normalni hry stava kockopes kde vsichni umi vse. az blizzard zrusi pvp equip, nebo pvp uplne oddeli od normalni hry, nebo proste udela balance, tak ze souboj wara s magem jeden na jednoho nemusi byt nutne vyrovany, ale souboj wara s magem proti stejne dvojici uz vyrovnany bude.
    treba pak uz nebude nutne neustale zjednodusovat hru a treba pak talentovy strom nebude vypadat jako klikni a dej bod sem jinak mas smulu, protoze jina moznost neni. treba to pak bude spis rpg nez akcni hra. treba pak deti co se chteji neustale zabijet mezi sebou zustanou u her jako Lol, nebo DOTA. treba pak prestanou odchazet zkusenejsi hraci.
    blizzard se pak bude moc soustredit jen na to jak udelat hru takovou, aby si ji uzili skilleri, kteri slozi raid v modrenkach, nebo lidi co nemaji tolik casu a pujde jim to pomaleji a budou potrebovcat lepsi veci a vyuziji, tak skutecny potencial wow :)
    • Stím naprosto souhlasím... on je pak clovek flustrovanej ze poti krev aby mel nejakej gear a dlasi patch ten gear maj vsichni takze WTF ? :-x

Pamatuju si jak kdysi se vazolo tech itemu atd.. napriklad ve vanille kdyz mel nekdo Marshala gear tak se kolem neho schazeli ve mestech atd...

Nevim co je k tomu vede ze to tak zjednodusili...
      • OD wotlka nejde o gear ale o tituly,mounty,..
        JE prece o dost lepsi zazit pocit z killu Algalona a prochazka v Dalaranu s Rhoniem a ostatni ziraji co se to deje.Mount z yogga 25+0,z hc lk.Tribute to iimortality,titul Dragonslayer.Firelord,..
        9 z 10 hracu co hrali ve Vanille a TBC a stale hraji by nechteli z5 Vanilu a TBC,nikoho uz nebavi farmit hodiny flask,potky,food,nemluve o resist gearu v aq 40.UZ vidim kolik hracu by skoncilo s wow,kdyby bylo neco jako otevirani aq,16h denne v kuse zabijet miliardu brouku na repku a t obylo jeste to nejzabavnejsi .
        • Bože... A nikdo by nechtěl buffovat po jednom. Nikdo by zas nechtěl aby jenom jeden talent strom by byl použitelnej atd.

Jídlo a flasky se farmí dodnes. Nevidím nic proti tomu abys musel něco udělat pro to abys šel do raidu. Chceš jít? Udělej si ressist gear. Nic nevidím proti tomu kdyby celej server musel na něčem společně makat. Neoháněj se tím, že hra má bejt zábava a né práce. Ale věř mi, že já bych dělal tyhle věci opravdu rád. Jelikož ty tu hru hrát musíš abys někam mohl jít. Dostal se do toho raidu bo dungu. Teď nemusíš dělat vůbec nic. Vždy se najde někdo kdo to nafarmí. A gear ti najede sám.

Chápeš, že tady jde o úplně něco jiného?? Blizz to obhajuje aby všichni viděli content... Ale ve skutečnosti ho skipujou. A nemusej ho vidět, stejně je zajímá jen ten current. Nejsou levelovací guildy. Ta komunita je prostě už poničená. To co ty říkáš dřív nebylo??? Nebyl jsi týpek když jsi dal onyxii? nebyl jsi týpek když si měl napadanej gear od někud? Dnes se hráči liší jenom tutilem který mám stejně vypnutý. HAHAHA a na co mount?? stejně z města nevylezeš jak je rok dlouhej. Páč prostě nic dělat nemusíš. Jediný co jsem teď dělal bylo lognout se na raid. Tam si to odkroutit a log off. A to opravdu není přístup kterým by měli směřovat MMO hry..
          • Souhlas. V podstatě jsi vyjmenoval důvody proč jsem přestal hrát. A přesně to vidim na lidech s kterejma sem hrál, co hrajou ještě dnes (a že jich moc neni): log na raid a off. Nakonec uplná tečka za mym hraním bylo, když do guildy přišel člověk, kterej se kasal nejlepšim gearem a titulama a achievs za killy, a pak se zjistilo, že hraje asi měsíc a půl. Díky nechci a když budu chtít znovu hrát třeba za rok a půl, tak to, že se můžu vrátit a do dvou tejdnů mít nejlepší gear a raidovat aktuální content, mě brzo zase odradí. To pro mě neni challange.
            • Upozorňuju, kdo má rád PvP, kašlete na placení, teď je neomezenej free do 20lvlu, a musim říct, že je to konečně zase nádhera. PvP paráda, naprostá spokojenost a je to zadarmo !!! Skoro jak za starejch časů. Díky Blizzarde, konečně se ti po dlouhé době něco povedlo...
        • Ellendway
          KONEČNĚ NĚKDO kdo hrál vanillu.
    • Ou pozor na to, že DOTU hrajou děcka. Na dotu potřebuješ víc skillu než na celé WoW. Jasně, ze začátku jsou tam děcka co to chtějí zkoušet, ale později tam děcka rozhodně nejsou. Nakonec si stejně uděláš menší komunitku a hraješ jenom snima. Už se těším, až konečně Valve ohlásí respektive ukáže DOTU2 pro mě nejočekávanjěší hra.

Na druhou stranu máš pravdu. WoW není lehké v raidech. HC raidy jsou opravdu těžké. Ale je lehčí mnohem v hratelnosti. Všechno je rychlejší a snadněji dosažitelné. Celý příklon k tkz. Casual hráčům je špatný. Já to nechápu, TBC bylo těžké a mělo kolik miliónů hráčů? 8-9? Opravdu nevím. To jim to asi nestačilo. V TBC byli hráči co ani neraidili a tu hru hráli. Dneska už se to zvrhlo jenom na raidy (a na dělání altů). Nic víc. Takové heslo všechno pro všechny a hned. WoW už nehraji. Nebyl jsem HC hráč. A nejsem. Ale i pro mě je totální znechucení to co se tam děje. Uděláš 85 a za dva dny jdeš do current raidu. Tak to prostě být nemá. Dyť takhle přece nemůže mít radost z nějakého postupu. Jelikož ty ničeho nedosáhneš sám. Jenom to co ti Blizzard dovolí. On to dovolí sám. A pak to maj všichni. Všechni maj stejnej gear ve městě. Prostě kdo ohle zažil vím o čem mluví.

Z čeho mám největší strach. Nové MMO od Blizzu má být taky casual MMO je to officální. Tak jsem zvědavej co budu hrát...
      • Já se vrátil ke starým dobrým FPS, teď TF2, u Wolfensteina ET sem proseděl takříkajíc 3 roky, úžasná hra. Docela mi chybý. Každopádně kdyby vyšlo něco ve stylu FPS a MMORPG kombinaci se zničitelným prostředím a slušnou fyzikou, nejlépe scifi, chňapl bych po tom všemi deseti. Vzpomněl sem si na Dark Messiah of M&M, a přestože fantasy, hrozně mě to bavilo. Myslim si, že klasický směr MMORPG typu, udělej si macra a hoď si je na lištu, hraj za ženskou, protože pěkně kroutí zadkem, je zastaralý a zpátečnický. Pokud uvidíš vše ze svého vlastního pohledu, vždycky to víc vtáhne do hry, a mimoto člověk alespoň nebudu sledovat jak všude běhaj ženský ovládaný chlapem - tak to stačí, když je to v realu... :-)
  • WoW je v dnešní době zprasen na nejvyšší míru a z toho se už nevyhrabe. Smutně říkám, že WoW je mrtev. Tahle hra, měla svým způsobem duši a atmosféru, kterou jim vtiskl původní vývojářský tým. Na tom bylo vidět, že ty lidi to baví, že nedělaj jenom práci. I TBC na tom bylo podobně, tedy než bylo po lore stránce dopraseno totálním zabitím Kaela (ono raději k lore samotného TBC se vyjadřovat nebudu). Ale u WotLK už bylo vidět, že je to pouze komerční slátanina, která uplně domrvila PvP. A Cata, škoda slov, to samé v bleděmodrém. Prostě Hnus. A co jako čekaj, End game PvP je nyní naprosto nezábavné, Zbývá v podstatě lowlvl PvP, které celkem zabaví, ačkoli je taktéž dopraseno XP BGs. Což je ale nyní to jediné zábavné na celé hře. A to je trochu málo. Questění s ubohým příběhem je opravdu nezáživné, taktéž random heroicy a dnešní raidy. A to sem málem zapomněl na jednotlivé classy a talentové stromy a talenty obecně. Smutné...
  • Musim povedat ze niesom WoW hater, dokonca som to peknych par rokov hraval a skvele som sa pri tom bavil, ale co doprcic robi TAKYTO clanok na TG? Za posledny mesiac tu bolo 4 ci 5 clankov venovanym wowku a ja zacinam mat pocit ze sa to meni na nejaku fan stranku. Redakcia by sa mala vazne zamysliet nad tym ci je Tiscali Games portal o hrach alebo externy link k wowfan.tiscaly... Uz mi to pride skutocne trapne, nic nehovoriace "novinky" a fylozoficko-zbytocne dohady - kym sa to tyka celkov (napr aktualne adventury) tak je to fajn, doplna to rozhlad a je to prijemne citanie, ale zameriavat sa na jednu hru bez nejakeho REALNEHO DOVODU (skutocne, spekulacie o wow lore&gameplay do noviniek na hernom portaly) mi uz pride celkom degradujuce. Kto si chce citat veci o wowku, nech chodi na fanstranky a neprzni to kvalitny herny web.
    • pff vidim tu 10 clankov o crysis 2. kua toto je portal o hrach alebo fun site Crysisu?
      • Ked tu bude clanok o Crysis 2 kde sa bude rozoberat technologicky princip fungovania nanosuit, tak sa tiez ozvem.
    • dyt vas to nikdo nenuti cist xP
    • Jako u tohodle článku souhlasim, že je zbytečný. Chápu články, který nějakym způsobem hráče seznamujou s novejma informacema, contentem patchů atd., ale napsat subjektivní úvahu o tak úzkym tématu, jako je potenciál lorecraftu posledního datadisku wowka, zcela mimo publicistický styl, na web zaměřený na celou herní scénu, mi přijde fakt zbytečný. Článek by mi vůbec nevadil na wowfan stránkách, o jeho kvalitách nediskutuju.
    • Ellendway
      Dobrý den - http://games.tiscali.cz/tema/games-cz-spousti-games-fanatics-a-predstavuje-wowfan-cz-55888
      • Dobry den - "...ci je Tiscali Games portal o hrach alebo externy link k wowfan.tiscaly..." Viacej citat, menej komentovat.
        • Ellendway
          Slyšel jsem, že je to games.tiscali ne tiscaly.
          • Pardon, moja chyba *3*
    • pre-troll: "Tan kto necitaj." nieje adekvatna riesenie, myslim ze to tu proste nema co robit.
  • "Navíc člověka po úspěšném „dohrání“ patche přestává WoW bavit, protože už není co dělat…"

Sad, but true.
  • Fallon
    Pekný článok no myslím ,že trochu oneskorený. Malo sa to tu objaviť niekedy po príchode Bruning Crusade kedy sa vlastne všetky nedorobky čo ostávali v starom svete poslali k ľadu(Mount Hyjal, Grim Batol, Uldum...) a pozornosť zamerali na kus zeminy ktorý nás ani poriadne nezaujímal, nehovoriac o tom akú stupidnú otočku v lore k tomu použili.
    Takýto článok tu je teraz trochu od veci keďže väčšina sveta je prevrátená naruby a teda čokoľvek čo predtým existovalo už nemusí byť + svet sa zásadne zmenil aj čo sa týka komparzu.
  • Wowko je děsná píčo***a *12* *12*
    • IWKYN
      My děkujeme, že si nám to tady hezky vysvětlil a teď zase můžeš jít hrát farmville....
      • Why so srs? *1*
    • Počkej až na tebe přijde zdejší banda děcek od koupaliště a začnou mudrovat o životě , kterou jim bude dávat Shitmusův nejnovější hit , a počkej až na tebe potom použijí měč síly 55 urovně živlu ohně z 5 dungu , orské říše z Lego plánin *1* *1*
    • Tak proč na to reaguješ, když je to <-> ? Někdy mě tvé komentáře udivujou....
  • Ja věřim tomu, že co se lore týče, blizz dokáže využít potenciálu jejich výtvorů vždy, protože WoW a vubec Warcraft je jedno z nejlíp propracovanejch univerz a zároveň nemá základnu v žádnym celokulturnim populárnim fenoménu. Když se ohlídnu za předchozíma datadiskama, tak neni co bych vyčetl. Vždy tu byl jeden hlavní badass, kterej stál jako final boss v závěrečný raid instanci a přesto to byla jen tečka za skvělym contentem danýho datadisku, kterej vždy dejchal konkrétní atmosférou. Sice mě uplně nenadchla resurekce Naxxramasu, ale chápu, že blizz nechtěl aby nový hráči přišli o výbornou instanci z vanilly. Takže co se týče lore, má u mě wowko jedničku, protože když jsem hrál, tak to pro mě byl nejdůležitější pilíř hry. Kdybych se ale chtěl rozepisovat o úpadku celkový hratelnosti posledních datadisků, způsobenym zjednodušováním a stále klesající inteligencí a věkem hráčů, bylo by to asi delší a vulgárnější.. Ještě že tu hru už nehraju.
    • Blizz umi domrvit i lore ale spis tim ze neco nakousne a pak to necha lezet. Old Gods a jejich neustala ... ressurection...? Viz jeden z novejsich clanku o lore na wowinsider.
      Add players intelligence/age. Jde asi o komunitu. Pokud maji k sobe lidi, kteri spolu hraji, pevnejsi vazby, je snadnejsi nepodlehat momentalnim neuspechum smerujicim k odlivum hracu z guild apod.. Zalezi i na veku ale osobne (33+) hraji s lidmi meho veku (zenati/vdane/ s detmi i bez) ale i s par mladasy okolo 20ky a nemohu rict ze by se jim snizovala inteligence (max tak zvysovani senility :D)
    • Teď jsi mi to vzal z duše. Pokaždý, když se divám na screenshot, tak nostalgicky zavzpomínám na ty časy. To je ale bužel jediné, co se dá o WoW napsat. Tehdy jsem někde četl, že pokud někdo dokáže překonat WoW, tak to jsou právě Blizzardi. Teď se hodí dodat, že jsou to zaároveň i Blizzardi, kdo ho dokáže pohřbít...takto dopadají hry, které se po letech zaměří na babičky a jejich vnuky *9*
  • Ethy
    Škoda že ten potenciál víc nevyužijou. WoWko nehraju protože na to nemám čas, ale o příběh se nadále zajímám protože ho mám moc rád, doplňuju si ho skrz knížky a nejradši bych byl kdyby na Blizzconu oznámili W4, ale to jsem asi naivka...

I kdyby W4 byl tak o čem by byl ? Všichni sympaťáci už jsou odepsaní (Kael, Vashj, Illidan, Lich King, Anu'Barak, Uther, Kel'Thuzad, Groma odepsali už ve W3, atd.). Zbylo by jich jen pár, aspoň, že můj největší sympaťák (Thrall) ještě žije.

Mno uvidíme, třeba začne úplně nová generace, ale doufám, že Blizzard v rozšiřování světu Warcraftu bude pokračovat *3*
    • bmarg
      Kdyby jsi, jak řikáš sledoval WoW a jeho děnní, tak víš že se objevilo tucet nových vůdců, hrdinů, povstalců, dále a dále... kde jsou někteří ještě víc nabušenější, a s větším egem, než co měl Kel'Thuzad a Thrall dohromady :-))

A jestli se nepletu, tak před vydáním cataclysmu, blizzard něco naznačoval že chtějí udělat hru z prostředí Warcraft... jen je otázka jestli to bude W4, nebo něco jiného :-)
      • Ethy
        Neboj, mám tak najetou WoWwiki až bys koukal, samo vím že je třeba vůdcem hordy kre*én vypatlanej Garrosh Hellscream atd. A ti noví mě teda ani za mák nelákaj, to se zas neboj že o nich nevím...

Jo oni to potvrdili, ale víšjak, to je zase běh na x let jak známe blizzard. A jestli si viděl jejich plán (i když teda samotnym blizzardem potvrzenej nebyl), tak se to má nějak tak, že teďka Diablo3, 2012 SC2:HoS, 2013 SC2:LoV, možná daťák na WoW, 2014 Project Titan a možná daťák na D3

Pro W4 není bohužel místo, což je škoda, ale rád bych se pletl *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit