Přejít na výpis diskuzí
Kentucky Route Zero - recenze první epizody
23.1.2013 | Pavel Dobrovský
25 příspěvků
-
kde je hodnoceni!!! kde je čislo!!!! to co je za recenzi!!! ja si budu stežovat na vás *16*
-
ted sem to dojel a musim uznat ze je to supr
-
Hmm, tak a z recenze jsem se dozvěděl o hromadě pocitů recenzeta ale co je to vlastně za hru, a jak se hraje, o tom nevím nic. Najednou na mě vybafne, že druhá postava rozbíjí identifikaci s Conwayem. Jaká druhá postava! Jak vás mám rád, kluci, tak tohle mě děsně štve. Stejně na prd mi přišla i recenze na Myasmatu. Takovédle recenze skvěle patří do říše za zrcadlem, ne do pragmatického světa. A to, že hra nemá hodnocení mi ani tak nevadí. Vemte si příklad z recenze na Cognition od Lucky Jiříkové.
-
-
Však taky obě ty hry nepatří do pragmatického světa.
Kentucky Route Zero jsem nehrál, ale z Pavlova textu jsem si odvodil, že se hraje jako sen, kde ze tmy vystupujou zvláštní setkání a scény. Jestli se u toho kliká levým nebo pravým tlačítkem a jestli je tam co já vím inventář (když je to adventura), mi přijde naprosto nepodstatný.
I vyjádřenej pocit je informace. -
-
Nechci vědět čím se kliká, chci vědět co je to za hru. Proto ten odkaz na Cognition.
Pocity jako informace beru, jen toho nesmí být tolik. -
-
"Nechci vědět čím se kliká, chci vědět co je to za hru."
Je to adventura, která se odehráv v noci a dějou se v ní různý věci, který vyprovokujou k zamyšlení. Když se to stane recenzentovi, tak je v pořádku, že o tom napíše (IMHO), protože to může zaujmout určitou část čtenářů, kteří jsou naladění stejně (ty to tak nemáš - a to je OK). Kdybych chtěl hodně srovnávat, tak řeknu, že je to jako film Davida Lynche anebo Wenera Herzoga.
V ošuntělějech žánrovejch škatulkách už není zapotřebí říkat, že bílá je bílá a černá černá, to každý vidí. Co to v tobě hra vyvolá, jak to interpretuješ je to, co se počítá. A KRZ je právě tímhle případem, kdy interpretace hraje natolik zásadní roli, že to buď koupíš nebo ne. A to je z recenze (doufám) také jasné.
(Spíš toho Herzoga.) -
-
Díky za osvětlení. Tyhle dvě věty, jsou v podstatě to, co mi chybělo.
Je to adventura, která se odehráv v noci a dějou se v ní různý věci, který vyprovokujou k zamyšlení. - Kdybych chtěl hodně srovnávat, tak řeknu, že je to jako film Davida Lynche anebo Wenera Herzoga.
*4*
-
-
Teď ti nerozumím - jen nesmí být tolik informací?
Je to jednoduchá adventura, je to magickej realismus, je to krátký, ale je v tom příslib.. tohle všechno jsem se dočetl v recenzi a spolu s obrázky si udělal jasnou představu, že si to chci zahrát. -
-
Trisska: Z recenze na Miasmatu se dalo dobře pochopit, o co hře jde. Že ty to nechápeš, to už je tak nějak tvůj problém. Recenze není manuál ke hře, i když ty bys ho asi potřeboval/a.
-
samozřejmě myslel tolik pocitů, nedělej z něj zas blbečka...
-
-
Trisska: o tom si muzeme povedet v pritmi nejake nadrazky v prave poledne.
-
janchor -> Jasný, tvoje *recenze* na Miasmatu byla přímo naditá důležitými pocity o tvý nemoci! Nebejt nich, tak o tý hře nevím fakticky vůbec nic! *15*
Nezbejvá než se pomodlit za tvý zdraví...
Cosi - Jak se ti prosím tě povedlo splést Miasmatu s jinou hrou? *8* A se kterou? -
Musím se ale omluvit za Myasmatu. Spletl jsem si jí s jinou hrou. Recenze na ní je z mého hlediska zcela v pořádku.
-
To je mi líto. Jak jsem psal, z Pavlovy recenze jsem si ten obrázek udělal velice konkrétní.
-
O Miazmatě a Kentucky Route Zero, jsem věděl jen to, že vyjdou a jsou nezávislé. A po přečtení recenze jsem nevěděl o čem hra je, ani si o ní neudělal žádný obrázek. Naproti tomu u Cognition, mám obraz zcela jasný, vím o čem je (nejen podle příběhu) a nemusím si dohledávat další informace. Prostě z těchto pocitových textů, pro mě, vyplývá malá informační hodnota.
-
Nerozčílil (probůh, proč bys měl?), dokonce ani na hlavě nestojím. A nepřijde mi, že bych tě chytal za slovo - prostě jen nerozumím, proč ti vadí především pocitovej text, když jsme se shodli, že vyjádření pocitu má svou informační hodnotu.
-
janchore: a ve stejné větě jsou slova "beru" a "tolik" Takže když se budu chytat za slovo. Tak z toho bude: Že toho tolik beru? *1*
Pokud jsem tě rozčílil, tak promiň. Ale nevidím důvod. Hold je to jen můj názor, není třeba se kvůli tomu stavět na hlavu. -
Ve stejné větě napsal, že pocity jako informace bere.
-
-
-
-
Podepisuju, tesat do kamene!
-
-
-
"Přesah" v recenzi asi vypadá tak, že nemám dobře ani název hry, o které píšu ;-) ...
-
-
Stane se :( Uz je to opravene, dik..
-
-
A kde je číslo?
-
vypadá to fakt pěkně, ale v tomhle stylu bych si představoval spíš plošinovku, něco jako another world... ale když to bude třeba jako swords & sworcery, tak to by bylo taky boží :)
-
Recenze bez čísel? Na tom si vylámali zuby už jinačí a o dost větší pissálci...
-
-
jj i Dostojevskij z toho jen tak tak vybruslil.
-