Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zaho
    Dokud bude poptávka, budou p2win hry a budou lootboxy.
    Že to můžou kupovat děti? Jen hlupák dá dítěti svou kraditku a za hloupost se prostě musí platit.
  • CRYPT

    Hraji uz pul roku mobilni hru Tales of Wind. Jedna se o cinske anime mmorpg, mel jsem jel v hledacku asi 2 mesice pred samotnym vydanim a hra se mi hodne libila. Takze hned jak vysla a ja mel moznost si ji stahnout, jsem udelal a zacal hrat. Pribeh zajimavy, ale nicim vyjimecny, gameplay super, ale diky automodu (+ adekvatnimu gearu etc.........) clovek vylozene zlenivel, protoze, proc vubec hybat postavou a davat si pozor, kdyz mam postavu ++++... Kazdopadne pred par dny jsem kontroloval stav sveho CZ uctu a zjistil jsem o souctech transakci, ktere jsem provedl, protoze chci byt nejlepsi tank <3 zejsem utratil kolem 8 000 kc... 8k KC za mobilni hru!!!! Nezda se to, ale za pul roku suma sumarum tolik penez za mobilni hru, ktera ma buhvi jak dlouhou zivotnost je hodne penez. Alespon pro mne. Okamzite jsem se zarekl a dost, momentalne mam "stredne silnou postavu", kterou porad hraji, kazdej den daily etc... ale ta vidina tech penez mne hodne prekvapila. Ted kdyz se ohlednu zpet, to mmorpg je udelano a vypocitano velicechytre, bohuzel az ted vidim, ze vsechno je ciste jen o pay2play... Je to skoda

  • radim.zaty

    Dokud se budou dělat kvalitní SP hry bez mikrotransakcí, tak budu kupovat a hrát ty. Jakmile se dělat přestanou, tak holt bude čas na ty stovky her z posledních cca 20 let, které stojí za zahrání, ale ke kterým jsem se nedostal, protože byl prostě jen omezený čas na hraní a nejde stihnout všechno.

  • drasta

    Kez by alespon mikrotransakce znamenaly automaticky pegi 18. V tomhle musi proste bejt alespon nejaka rovnovaha. Cilit s podobnejma vecma na deti je proste svinstvo nejhrubsiho zrna...

  • Nikdo mě nenutí hrát na automatech a kupovat losy, stejně tak nikdo nikoho nenutí kupovat hovadiny ve hrách. Že je bez toho hráč v nevýhodě? Tak takovou hru je lepší vůbec nehrát. Kdo je hloupý, tak ať platí.

    • jindra.veliky

      Ale ty prvni jmenovany veci neprodaj diteti

      • jenze na nakup mikrotranskaci se nedostanes jen tak...dite asi nema kreditku

        • Ono buďto tu kreditku použije bez vědomí rodičů nebo častěji si to na nich prostě vybrečí.  To, že dítě nemá žádnou kupní sílu je přežitý omyl. Na toto téma existuje celá řada velmi znepokojivých dokumentů, kdy týmy psychologů dělají kampaň tak, aby byla zaměřena právě na děti. Dospělí má totíž kritické myšlení a většinou nekupuje každou blbost. Dítě je snadno ovlivnitelné, když víte jak na to, a skrz dítě je zase snadno ovlivnitelný dospělí, který pak tu věc koupí, aby mělo dítě radost nebo měl klid, pokud se jí neustále dožaduje.

          • Staci tvoje prvni veta, zbytek je irelevantni, protoze se da pouzit obecne na vsechny veci, ktere deti ,,chteji,, a na ktere je tuna reklam zamerenych prave na deti.

          • Zaho

            V obou případech se jedná o selhání rodičů. Ano děti mají kupní sílu a to je špatně. Koho by tedy chránil zákaz p2win? Rodiče nebo děti? Lidi před jejich hloupostí neuchráníš, ale mohou se poučit se z chyb.

  • Row

    Cely to nastaveni "micro"transakci se mi jevi trochu posahany, protoze "micro" na nich neni nic resp. se z toho velice rychle stava "macro"utrata.

    Kdyz zaclo, hraval jsem MWO, bavilo mne to, rikal jsem si, ze az to pujde do plne verze, ze bych si pak neco smysluplneho koupil abych jim prispel na vyvoj, ale pak prislo nastaveni cen a rychle jsem si to rozmyslel. Zaprve si nechali platit za kde co vcetne pay2win equipu a zadruhe to byly ceny nesmyslny, uz jen "garaze" staly prachy a pak jeden Mech vychazel cca 10-15 USD v defaultni konfiguraci. No tak s jednim Mechem to hrat nechci, ale kdyz jich koupim vic tak se dostanu za hranici ceny klasicky hry a na to se muzu ... , grindovacka mne pak prestala rychle bavit (byla fakt fest, za tejden hrani po 4 hodinach clovek vydelal maximalne na lehkyho Mecha) a sel jsem do pryc.

    Zajimalo by mne, jestli je ta konvertibilita na platici hrace fakt tak mizerna bez ohledu na ceny a tudiz rejzujou vsichni jen z velryb a nebo jestli by pri snizeni ceny dosahly rovromernejsi monetizace napric vsema hracema. Kdyz odmyslim pay2win prvky, tak kdyby ten Mech vychazel rekneme 2-3 USD (a dostal bych na nej slot v garazi) tak si jich par koupim. Utratil bych ve hre treba 15-20 dolaru celkem, ale utratil, protoze by mi to neprislo nehorazny, takhle mne to presvedcilo se na to radeji vyprdnout.

    • On je trochu rozdíl v našem pohledu na 15 USD a prakitcky kýmkoliv na západ. Pro ně je to pár drobných a díky rozdrobení nákupů nad tím mávnou rukou a v klidu zaplatí, jen se pak za měsíc na vyúčtování často diví, že těch pár USD je po několika nákupech klidně 100+ USD.

      • Row

        Tak jasne, ale 4x15, tedy 60 babek, za par ingame veci je furt raketa kdyz jinde za to dostanes celou hru. Tedy nehodnotim "micro" v kontextu absolutni hodnoty penez ktera je ruzna podle regionu, ale v kontextu rekneme relativni hodnoty,"podilu" z ceny drazsi plne hry.

        Na fiktivnim prikladu, muzes si za 60 babek koupit treba forzu kde budes mit 60 aut a nebo si muzes hrat nejakou hru "zadarmo" kde budes mit za 60 babek tech aut jen 5 a jeste budes solit i za metalicky laky, hezci kola, karbonovy narazniky etc. Pokud chce pak clovek takovou "plnou hru" tak nezaplati 60, zaplati treba 600... a to mi na tom prijde absurdni protoze pak to musi cilit jen na ty kteri to neresi, nebo kvuli tomu kradou ve firme atp. Zatim co ostatni grindujou jako svin aby meli aspon pulku toho co by chteli a to mi prijde apriori jako posahanej obchodni model. :-/

  • Přesně, nejdražší hry jsou často ty "zdarma", ale osobně tyhle lidi nechápu. To už chce notnou dávku nesvéprávnosti, že si nedokáží spočítat, kolik v tom utopí pěnez a ještě často za věci, které ani nejsou trvalé - typu munice nebo různé boosty. Jediné kde jsem kdy ve "free" hře něco utratil bylo WoT, ještě když stálo za něco a to jsem tam koupil pouze pár garážových stání (ty tam mám do teď) a ještě ve vánoční 80% akci takže možná dohromady to mohlo dát asi 100-200,-. Jinak nikdy nic. Nestojí to za to.

    • Derp_1337

      Bohužel téměř polovina lidí jsou hlupáci. Takoví lidé si nedělají hlavu s tím, že by si spočítali, jestli je něco výhodné nebo není. A takoví lidé se rozhodně nechtějí poučit, prostě to budou zkoušet znovu a znovu a doufat v jiný výsledek (definice šílenství, hehe).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit