Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Teda to je dobrej krakonoš! a to mu nebylo ani 60 ještě 😯

    No jasně aby popohnala ostatní k činu, jenže  VALVE si myslí že už má nějaké to místo na poli zajistěné... a to se dost mýlí.

  • Tak obecně konkurence prospěšná je, o tom žádná. To můžeme vidět na příkladu GOGu, kterej vytvořil kompetentní rozhraní, má sympatickou politiku a nabízí featury, který Steam ne. A proto když mam možnost, sáhnu po GOG verzi. Chápu i velký vydavatele, který prodávaj miliony, až desetimiliony kopií svejch titulů. Kolik si bere Steam? 20 %? To už je slušnej peníz u titulů jako Fifa, takže je jenom logický, že společnosti jako EA, Ubisoft, nebo Rockstar radši vynaloží násobně menší sumu na rozjetí vlastního klienta. To je v zásadě pro ně rozumnej, i když pro hráče otravnej, postup.

    Ovšem to, co předvádí Epic má se zdravou konkurencí společnýho asi tolik, co Starobrno s pivem. Protože místo toho, aby Tim Sweeney a jeho melody boys vytvořili něco funkčního a užitečnýho, vytvořili akorát problém. Uměle si tady vytváří, sice časově omezenej, ale furt monopol na určitý tituly. Konkurence je prospěšná předevšim tim, že dává zákazníkovi možnost volby, čimž zase tlačí na výrobce, aby svůj produkt zlepšovali. Nastavení "kup si to od nás, nebo si vobliž ánus" nepovažuju za možnost volby. Upřímně, jak je celej Epic Store prospěšnej pro koncovýho uživatele? Jsou hry levnější? Ne. Je to uživatelsky příjemnější? Ne. Můžu si zahrát určitý tituly dřív, než ostatní? Ano, ale to je věc, která by bez Epicu neexistovala, takže se to nepočítá.

    • Derp_1337

      "Chápu i velký vydavatele, který prodávaj miliony, až desetimiliony kopií svejch titulů. Kolik si bere Steam? 20 %?"


      Steam si nikdy nebral tak velká procenta od velkých vydavatelů. Velcí vydavatelé měli privátní smlouvy, kde se jednalo spíše v jednotkách procent. Jenom střední a malí vydavatelé (a indie developeři) si stěžovali na vysoký podíl Steamu. Donedávno to bylo 30%, teď už je to méně.

    • Coffin.Corner

      Jistěže jsou hry levnější. Například když skončila měsíční exkluzivita RDR2 okamžitě šel do slevy. A děje se to prakticky u každého titulu.

      A i před nástupem Epicu sis mohl zahrát určitě tituly dříve než ostatní, protože stejná situace zde existovala v postavení Steamu vůči GOGu...

  • mam stejny nazor jako gabe (a to jsem ho od nej neokopiroval)

  • iSpirit

    Co na to Veskoslav?

    • Veskoslav

      Že nic takového neřekl a nadpis tohoto článku je lživý? To, že titulkář původního článku mamlas, to je věc druhá. Je to stejné jako na iDnes. Bombastický nadpis, který vlastně vůbec nekoresponduje se skutečným obsahem článku. navíc bych čekal, že zdejší autorka aspoň zakoupí číslo zmíněného magazínu, kde je rozhovor. Ne, že přepíše článek z angličtiny do češtiny...To není novinařina.


      Competition in game stores is awesome for everybody. It keeps us honest, it keeps everybody else honest," 


      Vidíš tam někde zmíněný Epic? Nebo má na mysli Epic, Origin, Battlenet, GoG, Bethesda launcher atd.? Zkus se zamyslet iSpirítku nebo ty tady vymýšlíš nadpisy u článků? Hodně by to vysvětlilo...



      • iSpirit

        nezklamal jsi😉

      • cms.sarka-tmejova

        Ty máš asi problémy se čtením s porozuměním, viď? https://i.imgur.com/IHA3LTi.jpg

        • Haha touché :) 

        • Au, tak to byla brutální facka zdejšímu komediantovi. To jsem zvědav, jestli zareaguje.😂

      • x_ander

        Taková brutální zaslepenost :-D

  • Maxianimal

    No dobrý den. Kromě pár frustrátů tohle musí být jasné každému.

  • Cryohazard

    Na tej fotke vyzerá ako George R. R. Martin...

    • SalemCZ

      Tak on zabijí značky stejně jako GRRM postavy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit