Kooperační hit Split Fiction míří na stříbrné plátno. O filmová práva se strhla bitva
-
pôvodne som chcel napísať, že v hernom svete existuje toľko skvelých námetov, tak prečo si vždy na sfilmovanie vyberú tie "slabšie" kusy. potom som si uvedomil, ako dopadlo pár tých lepších a vlastne je to dobre, že si tvorcovia volia len tie masovky. ale zas deus ex vo formáte falloutu, či the lasto of us seriálu...
-
-
Kdyby se zfilmování Deus Ex ujal Christopher Nolan nebo Denis Villeneuve tak bych přece jen asi pln nadějí nedospal premiéry.:)
-
Tady to není tak úplně "slabší kus" pokud jde o prodeje nebo kvalitu. S námětem bych v zásadě souhlasil, ale: pro filmové zpracování je to lákavé z několika důvodů. Hrají to i nehráči, které k tomu nějaký hráč překecá, takže jde o širší publikum, na kterém se dá parazitovat. Příběh je tam druhotný, takže si ho můžou filmaři doplnit, čím budou chtít a nikdo nebude moc remcat, že jsou tam změny v lore, má to trochu jinou atmosféru atd. Třetí věc je v podstatě dost volné téma, takže to můžou poskládat ze všech možných scén, co se jim válejí v šuplících.
-
-
poznámku o "slabších kusoch" som smeroval práve k tomu, že často/väčšinou sú sfilmované hry, ktorým chýba hlbší príbeh, prípadne príbeh nie je ich primárnou prednosťou. čo v prípade hry nie je nič zlé, ale pri filme? koľko ľudí hrá minecraft kvôli príbehu? koľko ľudí vôbec vie, že minecraft nejaký príbeh má?
na rovinu, ide sa presne po tom, čo si napísal - hra je všeobecne populárna, je to značka, šup s ňou na plátno. správna poznámka je aj tá, že absencia hlbšieho, prepracovanejšieho príbehu znižuje pravdepodobnosť, že film dostane sodu za to, že sa príbehu nedržal.
mne osobne ani nevadí, keď si tvorcovia filmu silne modifikujú príbeh predlohy, prípadne ho upravia, spracujú inak. mám rád iné pohľady na známe príbehy. len to musí mať nejakú základnú kvalitu. -
-
skvely nazor 👍👍
-
-
-