Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tohle je uplne o nicem.. to ze jde o vanity items rikali od zacatku.. to ze ceny budou upravovat taky od zacatku.. nic se nezmenilo CCP si tam proste nacpala microtransakce a prislib ze zustane u vanity items je hezky.. ale do kdy.. proste zadna zmena... *11*
  • oin.odin
    ahhh politika ... ekonomika ... intrigy ... vojna ... no nemilovali by ste eve kvôli tomu ...
  • "...EVE dostala po uspěchaném a nejasně definovaném zavedení mikroplateb..."-pokud budeme brat jen oficialni vyjadreni vyvojaru,pak je tahle veta hloupost. Mikrotranskace byly ohlaseny dlooooouho dopredu a vsichni o nich vedeli. Pri spusteni Incarny vyvojari vydali prohlaseni (lze to stale dohledat),ze nic neni konecne a ze pockaji na dopad mikrotransakci na hru a pote se prizpusobi a upravi ceny.
    Proste EVE hysterie kolem 30 strankoveho interniho dokumentu(kdo z vas ho vubec cetl cely?) se prenasi i na herni weby. To nejhorsi uz ale snad mame za sebou. Neustale hadky na forech jen kazily hru.
  • To by se ve wowku nikdy nemohlo stat ,tam se goldy toci fofrem prodavajici goldfarmeri se jen predhazuji v nabidkah :-)))
    • tak ve wowku si asi tezko koupis za goldy zbran z raidu, predpokladam, ze v EVE si naopak nejakou battleship koupis prave za ,,goldy,,...takze toceni goldu ve wowku je v podstate neskodne, narozdil od EVE
      • Doporučoval bych si ještě jednou... nebo aspoň jednou přečíst článek *7*
      • Predpokladas spatne. O tom cela tahle ''krize'' byla
    • WOWko je casual hra, dneska uz zalozena na nasypavani real penez, jen misto Blizzardu je sypou sede ekonommice... jinak je to takova obdoba farmville... :-)))
  • zdar. moze tu niekto vysvetlit ten ekonomicky system EVE. ze je to take krehke, ze par ludi zrusi predplatne/zacnu bojkotovat a blokovat dajaku planetu ci co a uz sa hovori o kolapse ekonomiky. hral som len lineage2/aion cize tam ked aj 100 ludi odislo, tak to ovplyvnilo maximalne boje o pevnosti, ale nejak ekonomikou to nehlo az tak zeby nastal kolaps ekonomiky v hre. fakt nemam sajnu o EVE, viem ze je to vesmirna MMO strasne rozlahla a kompikovana tak ma nekamenujte hned. alebo pripadne nejaky odkaz na nejaku obsirnejsiu recenziu ak by ste nasli. diky
    • A tady máš náhled do obchodování.
    • V EVE je ekonomika ovládaná hráči. Ti těží základní materiály, z toho vyrábí součástky, z těch zase větší komponenty a pak třeba celou použitelnou věc (loď, modul, ...) a to potom prodávají za svou určenou cenu (je jedno, jestli materiál, součástky nebo celek). Velká část toho obchodu se děje v solárním systému Jita, který oni protestanti blokovali a nejde to jentak bez přípravy a času přesunout.

      Kdyby z lineage odešel nějaký SS/SpS guru, tak by ceny na náměstí Giranu (nebo kde se to dneska obchoduje) určitě stouply...
      • Zayl
        To si to naprosto brutálně zjednodušil.

        Jednodenní blokace Jity nic moc neudělá, není to jediný hub, navíc nevím jak moc to zasekalo servery, ale hejbat s cenama produktu, nakupovat a házet ho na market jde i bez přítomnosti v daném systému.

        K té ekonomice jen dodám že je hodně podobná té skutečné, většina věcí denní potřeby nikde nepadá, ale vyrábí se. Existují hráči kteří EvE hrají jen jako obchodníci. Je tu taky velká provázanost PvP a PvE komunity, jedna bez druhé přijde o spoustu hraček. A právě kdyby se tady ten dlouho budovaný a provázaný vztah dal obejít micro-transakcí, mohlo by to velmi negativně ovlivnit trh. Například výroba capital ships není nic jednoduchého a pokud by se vytoužená loď dala instantně koupit za pár dolarů...
        • Měl jsem snad napsat esej na ekonomiku EVE? Původně jsem chtěl napsat jen "Ekonomiku tvoří hráči a neexistují žádní vendoři". A Jita není sice jediný hub, ale je zdaleka největší.
    • ono to prave nebylo par lidi
  • Black_Hand
    ta fotka je opravdu humorna. gylfason vypada jako, ze ma v kalhotech. zatimco mittani jako kdyby ho chtel rozriznout rezavou rybickou vejpul.
  • Co se divi, kdyz takovou zakladni vec za ty roky MMO byznysu nejsou schopni pochopit sami? Mikroplatby mohou byt jen za kraviny, ktere nemaji vliv na mechaniky hry jako takove... jakmile zpusobite, ze realne penize dokazou zaplatit prevahu ve hre, tak je se hrou konec... Tohle je zakladni kriterium, ktere by mel znat kazdy vyvojar, kdyz uz ne nejaky kravatak z vydavatelstvi... ale asi ne holt...
    • A co s tim maji prosim te spolecneho vyvojari? Vyvojari jsou zamestnanci a jsou ukolovani ''seshora'' jako kazdy jiny. Prijdte si precist kazdorocni obeznik co vydava reditel v nasi firme. My se vzdycky zasmejeme a jede se dal jako vzdy. Podle me to byla trochu hysterie. Mozna ze ne zbytecna a vdecime tem cca 5 tisicum hracum za zachranu ekonomiky EVE,ale pokud mam verit oficialnim vyjadrenim CCP(a ja zatim nemam duvod neverit),tak nic takoveho jako nakup lodi ani nikdy nehrozilo. Jedine co bylo (a stale je) absudrdni,byly ty ceny za obleceni.
      A mimochodem-vite ze CCP planuje pridat posadku do lodi? (zdroj -posledni EON). Uz ted vidim jak se to zase nekterym nebude libit...
      • Kdyby ty ceny byly absurdní, tak to nikdo nekupuje.

        ...

        (ano, kupuje se to)
        • Podivej se prosim te na historii transakci. Ano,par lidi to koupilo,ale ceny jsou absurdni. Ne vsichni maji miliardy na uctu aby si to koupili za herni menu. Za jakykoliv predmet z 'mikro' obchodu je normalni a vyzkousene chtit 1-10 $(+-). Jestli povazujes normalni cenu za virtualni tricko 20$ nebo za monokl to vyjde kolik? 50$?,pak jsi asi jediny. Dokonce i CCPA to se bavime o normalnich oblcecich,ktere nejsou ani nijak extra specialni a zatim v podstate ani nemaji vyuziti,protoze je vidis jen ty sam.
          Mensi cena-vetsi pocet transakci-vice penez. Tohle se uz mnohokrat osvedcilo. A za sebe muzu rict,ze jsem se na obleceni tesil,ale za tuhle cenu "dekuji,nechci"
          • My už se bavili, že? A i minule jsi překrucoval, co jsem napsal. Netvrdil jsem, že ty ceny jsou normální. Nikdy. Je vysoká, ne absurdní. Absurdní by bylo třeba $10.000.

            Všechny obličejové featury vidět jsou na portrétu, pokud vím. A těch tam je snad většina.

            A upřímně, pokud někdo chce mít super cool monokl, tak ať si zaplatí. Kvůli cenám se (skoro) nikdo nebouřil.
            • Ono tam je víc věcí na ksicht avatara než monokl. Viz tuhlenc.
              A ano, už chápu, že někdo může chápat význam slov maličko jinak. Nicméně, podle slov CCP to chtěli nejdřív vyzkoušet. Zjevně po vyzkoušení zjistili, že na to jdou špatně, tak snad nějaké změny budou.
              "Jestli povazujes normalni cenu" != ceny nejsou absurdní (to k tomu překrucování, ale v pořádku, jsem veselý neb nebe bouří božskou symfonii)
            • Podle me nemas pravdu. Tak treba monokl je jedina vec ze shopu,kterou muzes videt na obrazku. Z obleceni uvidis maximalne kousicek. A cena mi proste prijde absurdni a slovo absurdni je podle me v tomto pripade zcela na miste. I kdyz to promitneme do EVE meny. Vcera jsme se dival a jedna cast obleceni se prodava za 400M az 1 miliardu.
              Obzvlaste kdyz si vezmes ze jde o placeny titul (ano,aktivni hraci muhou platit herni menou).
              A kvuli cenam se lidi bourili hned,jen to mozna v tech hadkach nejak zapadlo. A co jsme se dival,na foru jsou stale topicy s timto tematem.
              A mimochodem-mit vlastni nazor neni prekrucovani.
    • Nejhorší na tom je, že je to tak hrozně evidentní a jasné a přesto se s tím pořád někdo pouští na tenký led.
      • Protože je to lákavý s trašně snadný příjem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit