Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

    Já jsem nikdy nic nereklamoval:)

  • Já vám nevím. Za těch 30 let co si skládám kompy jsem měl jednu grafarnu co se porouchala. Základní desky nikdy. Ta poruchovost bude obecně velmi nízká, neznám snad nikoho Komu by 'shořela' základní deska. Snad jen občasné zmínky o nafouknutych  konďanech u obstaroznich kusů. 

    • AleRx8

      Počítače sice skládám sotva půlku téhle doby, ale když porovnám Vaše zkušenosti s mými, měl jste buď hodně štěstí, nebo velice dobrou ruku při výběru. Nebo naopak mě provází velká smůla...

      Přesná čísla si asi nevzpomenu, ale vadné grafické karty jsem v průběhu let řešil mnohokrát - úspěšně jsem vyzkoušel i kdysi populární fígl pečení grafiky v troubě. Ale je pravda, že poslední dobou jsou grafiky v počítačích z mého okolí relativně spolehlivé a odchází maximálně ventilátory. S vadnou základní deskou jsem se taky setkal možná třikrát. Shodou okolností naposledy zrovna teď v létě u prakticky nového počítače na recenzi...

      Vadné RAM paměti a plotnové HDD bývaly svého času taky celkem častý problém a zdroj jsme v rodině taky řešili minimálně dvakrát. Naopak jak už tady padlo, procesory jsou z mých zkušeností obvykle bezporuchové, a stejně tak mám (minimálně prozatím) velmi dobré zkušenosti s SSD disky. Tam ta životnost sice není nekonečná, ale člověk může alespoň rámcově monitorovat, jak na tom disk v danou chvíli zrovna je.

      • Fakt divné. Hele dělám it ve firmě s cca. 100 PC. Kancelářské sestavy takže grafické karty minimálně. A za těch 15 let odešly tak 3 zdroje, sem tam disk... možná RAM. Ale deska ani jedna. Rozumím, herní komp má jinou zátěž ale i tak. 

        Ale pravda je, že jsem na to uzkostlivy a jednou za rok poctivě vyfoukam prach a občas přepastuji procesory.

    • Tak to mně jedna základovka shořela skoro doslovně. Nevím, co tomu předcházelo (nejspíš změny kapacity kondenzátorů v čase), ale jedna feritová cívka se zahřívala tak, že se z ní opálil izolační lak. Kupodivu to nebyl úplný konec. Počítač měl jen problémy se startem, ale po několika pokusech vždy naběhl. Asi se cívka potřebovala pořádně nažhavit ;-) Je to už skoro deset let a ta deska už taky byla dost stará (víc než pět let). Značku si samozřejmě nepamatuju, jen to, že byla osazená nějakým Athlonem taktovaným na 1 GHz.

      • Derp_1337

        Mě jednou základní deska vyzkratovala. A do pekel vzala i RAM a HDD. (procesor je prakticky nesmrtelný na tenhle problém).

        Předpokládám, že chyba byla ve starším zdroji, který do desky pustil trochu přepětí a kondenzátory na desce to nedaly a pustily to dál.

  • jurb83

    Gainward mam uz druhu kartu, spokojnost nadovsetko!

    • MalyZeli

      Já to risknul s Gainward GPU, a paráda. Už nehodlám platit za předražené Asusky. U jiných komponentů ale Asus celkem můžu, např základní desky mívám Asus nebo MSI, ale po nedávné zprávě o selhávajících high end deskách se asi budu držet dál, než Asus spadne ze svého koně a uvědomí si, že by zase mohl dělat kvalitní produkt.

      • jurb83

        U dosiek po fiasku s AsRockom a Asusom som verny MSI, teraz mam uz treti rok MAG B460M Mortar a spokojnost 

      • nightborne

        Já měl jednu dobu Palit (což je de facto Gainward) a taky naprostá pohoda.

  • 0011

    Narazil jsem na názor, že Asus je poruchový, ale osobně na něj nedám dopustit, grafiku a základní desku jedině od nich, leda po pamětech bych se poohlédnul jinde, ale tam mě zklamal třeba i Kingston. Tabulka je to hezká ale pokud jediná další informace je, že aby se do ní výrobce dostal musí prodat alespoň 300ks tak není zas tak vypovídající. Pochybuju že zrovna Švýcaři kupují nejlevnější grafiky masově a spíš bych s jejich příjmy čekal, že si hlavně kupují rovnou sestavy než aby si stavěli vlastní.

    • Derp_1337

      Tak podle grafu má Asus reklamace na 1,4% , což je pořád slušné. Koupíš 100 kusů a z toho se porouchá jeden.

    • jurb83

      Ja dosku len MSI

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit