Legendy se vrací. Heretic a Hexen přichází ve společné vylepšené kompilaci
-
Stejně jako u portu Quaka, i tady nám ve hře defaultně nutěj rebalancovaný zbraně a itemy, pozměněnou AI nepřátel. Proč to? I s těma úpravama je hra až moc lehká, několika prvními levely nové kampaně heretica jsem naslepo na nejvyšší obtížnost proběhl jako nic, to mi nepřipadá jako odladěný vylepšený gameplay.
Za mě spíš zklamání, ale aspoň to tentokrát umožňujou změnit na originální chování hry (u Quaka se pokud vím ani neobtěžovali) pokud vás tedy napadne otevřít nenápadně zašitou kolonku gameplay modifiers a všechno v ní povypínat než zapnete kampaň.
Výkon hry nic moc, zase. I CPU to zatěžuje překvapivě dost na to že se jedná o hru s v podstatě nulovými nároky na procesor, a srovnejte si to s libovolným opensource portem spustitelným i na strojích z roku 2000. K tomu starý problém společný pro všechny ty komerční porty dooma, quaka a teď i Heretic a Hexen, bídná kompatibilita s mody a uživatelskými mapami.
-
Kdyby radši udělali restart těchto klenotů jako u Dooma a Wolfa. Takhle nezbývá než čekat na vydání Painkillera a Witchfire.
-
-
Doom 2016 a Wolfenstein: New Order nepovažuješ za restarty nebo bys chtěl restartovat znovu? Doom vlastně už potřetí, protože Doom 3 byl taky pokus o restart A Wolf měl těch pokusů ještě víc (nejpovedenější byl asi Return to Castle Wolfenstein).
-
-
Špatně přečteno. Píšu “restart jako u Doomu a Wolfa”. Takže by to chtělo modernizovat i Hexena a Heretica.
-
-
Note to self: Nepsat komentáře po půlnoci.
To by mohlo být zajímavé. Možná tím chtějí otestovat zájem. Jestli ještě někdo tyhle hry pamatuje. Nicméně během posledních let vyšlo několik fantasy stříleček a nikdy to nemělo úspěch. Možná je lepší to nechat na malých studiích, které se nebojí experimentovat a stačí jim méně početná komunita, aby se hra zaplatila. A počkat si na ten Witchfire.
-
-
-
Duke nukem forever zrejme traumatizoval herny priemysel viac nez by sme mysleli
-
-
Heretic i Hexen už se dávno dá hrát na moderních počítačích pomocí source portů (ze kterých remake nejspíš vychází), se kterými to může být i lepší než remaster. Hlavně se s nimi dají hrát i hromady komunitních map. Pro konzole to teoreticky může být zajímavější, ale upřímně, kdo na moderních konzolích hraje retro hry?
Remaster soundtracku může být fajn, nové epizody taky. A když je to pro majitele původních her zdarma, tak to beru jako docela dobrý počin.
-
-
Bohužel z opensource portů to fakt nevychází, po Doom a quake portech to opět běhá na děsivě neefektivním Kex enginu. Defaultně zapnutý změny ve hře, neupravitelnej obrovskej HUD s divným obřím fontem, mizerná podpora modů a hlavně má to brutální nároky na CPU jako by to byla nějaká fungl nová hra na UnrealE5. Novej soundtrack nic moc. Tohle je lacinej port, kterej má jen ospravedlnit vyšší cenu pro starou hru.
-
-
Jsem hodne zklaman, cekal jsem idealne quake4 nebo doom3
-
-
Tak Quake III Arena byl tak napůl remasterován v podobě Quake Live takže to mě vůbec nemrzí.
A čtyřka? To někoho opravdu bavilo? Nudná a strašně pomalá když vyšla, nudná a pomalá když jsem jí zkoušel 3 roky zpátky. Čtyřka byl velkej omyl a obávám se, že ani masivní rebalance AI a zbraní tu moc nepomůže..
-
-
Me se ale q4 libil a to hodne. Pamatuju jak jsem kupoval kdysi geforce7800GTX a taky sound blaster x-fi hlavne pru tuhle hru. Prosel jsem to snad 10krat neli vice. Je videt jak nejsme vsichni stejni, za me je q4 nejocekavanejsi remaster z techhle quakeconu. Snad se doziju
-
-
Mám stejný názor. Skvělá grafika jako Doom 3, ale mnohem akčnější hratelnost. A ta přeměna na Strogga? To je naprostá bomba co si pamatuju doteď. :) Jako HL1 úvodní sekvence.
-
-
-