Lenovo hodlá zavařit Nintendu. Nový výkonný handheld přinese odnímatelné ovladače po vzoru Switche
-
Lenovo má totiž skvělé exkluzivní IPs a Nintendo si už může kopat hrob, žejo? Slušný clickbait a flamewar trigger.
-
Ja jsem celkove nadseny z tehle nove vlny handheldu! Srdce me tahne ke steam decku, ale kamarad blahoreci Ally. Legion Play ma hloupy nazev, ale taky to nevypada blbe. Cina ma taky nejake zajimave kousky, takze to vypada, ze si nejspis k letosnim vanocum nebo pristim narozkam poridim hracsky nejoblibenejsiho viteze... Anebo Steam Deck :D stejne posledni dobou zjistuju, ze me nejvice bavi indie hry typu Stardew Valley, Dave the Diver, Hades, Dead Cells, Celeste apod 😁👌
-
-
Steam Deck mám od letního výprodeje. Vzal jsem 64GB verzi a hodil tam větší SSD. Výměna komplet 10 minut maximum. Vzal jsem i dock, takže doma slouží i jako konzole k televizi. Prostředí je přehledné, intuitivní a všechno šlape. Za mě spokojenost.
Vyzkoušel jsem zatím 30 her a jediný problém byl u South Park: Stick of Truth. Bylo potřeba ručně nastavit limit spotřeby - otázka přes menu cca 10s. U ostatních her fungují přednastavené profily v pohodě.
Problém může být display na slunci, kde to Deck moc nedává. Já ho mám hlavně na doma, aby mě děti neotravovaly, že chtějí hrát, když pracuju na PC. Takže to moc neřeším.
Složení her máme podobné a tyhle zvládá Deck naprosto v pohodě. U těch nenáročných se můžeš dostat s baterkou i na 6h.
-
Jako chápu, že si takhle zahraješ svoje pc knihovny přenosně, ale všechny cos vyjmenoval kromě (zatím) Dave the Diver jsou na Switchi a bazarový lite pořídíš za něco málo přes 3k a budeš tam mít mnohem větší výdrž akumulátoru než na steamdecku, ale neodrazuju od nákupu, jenom doporučuju pořídit oboje a na indie věci mít lite. Osobně vydržím do oznámení Switch 2, ale už je dávno po dvanácté, údajně má vyjít příští rok, jestli to oficiálně neoznámí do konce roku tak už fakt budu nervózní.
-
-
Hmmmm 🤔 jako nezni to jako spatny napad, ale me neni nintendo uplne sympaticke, co se tyce otevrenosti jejich operacniho systemu a jejich pravne vymahacske politiky.
Vidim to spis na ten SD lite - da se do nej strcit i vlastni SSD
-
Letos bych to na oznámení neviděl. Proč taky. Switch jede jak blesk. Daří se mu skvělé . Není kam spěchat
Navíc N sami už na před drahnou dobou avizovali, ze Switch na scéně bude dlouho než přijde na řadu dalši stroj. Oznámení příští rok.
-
-
Jako takhle, jsem na jednu stranu rád, že se Nintendo jako jediné drží klasických generací bez refreshe, teda aspoň u mainline konzolí, teď už mají stejně jen jednu - a neodstřihne day one adoptery, na druhou stranu už Xenoblade Chronicles 3 bych už býval rád hrál na novém systému. Podle jednoho leakera má vyjít nástupce příští srpen, pokud je to pravda nezlobil bych se za oznámení rok dopředu. Ale radši si počkám na Switch 2 než abych už měl Switch pro.
-
-
-
-
Vypadá docela dobře. Vyšší cena je nepříjemná, ale má to touchpad a velký displej. Velikost displeje (hlavně tedy jeho okrajů) je něco, co mě na Steam Decku zklamalo asi nejvíc spolu s občasnými lagy prostředí (ale přezbrojovat zatím nehodlám). Možnost hrát se zadockovanou nebo jen položenou konzolí bez externích ovládacích prvků je taky fajn, i když oddělitelné ovládací prvky musejí přijít s nějakým kompromisem. Předpokládám, že firma jako Lenovo si s patenty od Nintenda poradí.
-
Spíš bych se bál, že zavaří právní oddělení Nintenda, než Lenovo.