Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • blaiddtom

    Sony slo touto generaciou strmo dolu z kopca... jedna blbost za druhou a nevysla snad jedina exkluzivka ktora by stala za kupu PSka...hlavne ze su remastre, remaky remastrov a remastre remakov za plnu cenu... mimo VRka jeden otrasny HW vedla druheho

    casy ked som im zavidel nejake exkluzivity su davno prec zjavne...som rad ze som sa ps5ky zbavil

  • No ono obecně konzole už nedává moc smysl ty doby kdy se cenově vyplatila jsou už pěkných pár let pryč 

    • Derp_1337

      Konzole se pořád vyplatí pro spoustu lidí kvůli nízké ceně. Za 12k můžeš vesele hrát.

      Aby jsi dnes sestavil nějaké herní PC, tak většinou vyplázneš aspoň 20k a to ještě budeš hrát na minimální detaily. Pokud hrát na maximální detaily, tak vyplázneš za PC aspoň 50k.

      • Jenže ty bereš samotnou cenu konzole a to je ten problém chceš mi říct že většina je off? Tedy bez ps+? Za těch 5 let to dá víc jak 10k a to nemluvím o tom kolik hráči PC ušetří za hry díky velký konkurenci.

        • Derp_1337

          Hele, z tvého a mého pohledu možná. Dokážeme si to spočítat, co je dlouhodobě více výhodné. Ale ber to z pohledu lidí, co jsou méně finančně gramotní.

          Pro ně je jednodušší během několika let postupně po menších částech platit poplatky než jednorázově investovat pár tisíc.

          Takové věci jsou cílené přesně na tenhle typ lidí.


          Podobným stylem fungují mikrotransakce. Běžný hráč (např. američané) se dvakrát rozmyslí, jestli si koupí nějakou novou hru za plnou cenu 70$. Ale ten samý američan nemá problém každý měsíc utratit 10$ za mikrotransakce.

          • No je to bohužel o gramotnosti 

    • Za 12k nekdo na hrani sezene neco lepsiho ?

      • Za 12 ne, ale za 16-18 už se dá sehnat výkonově srovnatelný (po stránce CPU i rychlejší) PC kde člověk může hrát i všechno od MS, má levnější hry a nemusí platit za MP. Plus je to teda PC kde jde dělat cokoliv, což má taky svojí přidanou hodnotu.

        • Derp_1337

          "za 16-18 už se dá sehnat výkonově srovnatelný PC"

          To jsi trochu přehnal s tou cenou. Za tu cenu seženeš spíš tak odpovídající CPU + GPU + RAM + HDD. K tomu ale musíš připočíst další součástky.


          Ale zapomněl jsi na důležitou věc. I když seženeš na PC součástky, které výkonostně budou odpovídat konzoli, tak konzole ti vždycky podá lepší výkon. Proč? Protože vývojáři mají mnohem snažší práci udělat optimalizaci jejich hry pro jednu HW sestavu než se snažit optimalizovat pro stovky PC konfigurací. 

          A v posledních letech ta optimalizace her na PC byla obzvlášť hrozná. Spousta her je skoro nehratelná na low-end počítačích. Vývojáři kašlou na optimalizaci a fanboys to omlouvají výmluvou "tak si kupte RTX 4090 a pojede vám to lépe". 🤮

          • Prakticky všechno cos napsal se dá s pomocí dat např. z Digital Foundry a Techpowerupu (a cen z heureky) vyvrátit, ale...zas tak mě dohadování se s anonymama nebaví, abych tomu věnoval čas. Tak si užij (byť mylné) diskuzní vítězství :)

            • Derp_1337

              Hele, ono se vždycky dá něco sehnat někde levněji. Ale otázkou je, za jakou metaforickou cenu to je?

              Některé eshopy posílají zboží z velké dálky a nemají pojištění proti poškození  a tak hrozí, že přijde zboží poškozené a oni nebudou chtít uznat reklamaci (protože nemají to pojištění). Stačí si přečíst ty recenze v Heurece.

              Jiné eshopy jsou zase neochotné uznat reklamace, které vyskočí po nějaké době používání.

              A na druhou stranu třeba taková Alza uzná skoro každou reklamaci... ale je to na úkor toho, že mají vyšší ceny.

        • sugyn

          Neco na tom hrat urcite pujde ale rozhodne to nebude ve stylu “spravny konzole” kdy vyjde spider man nebo horizon a jede ti to bez obtizi. Na pc budes muset hodne jit dolu s kvalitou grafiky jelikoz vime v jakem stavu jsou porty. tlou1 ani doted nedrzi stabiln fps. U Pc za ty penize se muzes pripravit na powerpointovou prezentaci. Na co to urcite bude stacit tak to jsou ruzne p2w hricky jajo tanky atd. 

        • za 16-18 sezene tak leda grafiku

  • Kverulant

    Jsem poměrně zvědavý, které firmy se budou obtěžovat vrátit se ke starším PS5 hrám a udělat patch, který by přidal něco jako quality mód na 60fps aspoň v HD rozlišení. Měli by tam dát aspoň možnost nějakého vynuceného framerate unlocku, aby nebylo třeba se spoléhat pořád na to, že vydavatel nasype prachy na vývoj 60fps patche pro starou hru, která mu už nehodí prachy.

    • Derp_1337

      Tak nějak očekávám, že nové hry budou mít "quality mód pro PS5 Pro". Ale u těch starších her s tím člověk už nemůže počítat.

  • celkovo ten marketingovy blabol o 4k/120FPS a 8K/60FPS je taky nezmysel ze basa by ich mala cakat.

    idealne by bolo to nejak obmedzit, spresnit, lebo kazdy vie ze pridu dalsie nove hry a budes rad ak to da 4K/40FPS :) (a to ja perfektne optimalizovanych/nadizajnovanych na danu konzolu, holt vyvoj nezastavis)

  • Tak na remastery remasteru ktere ted sony rada dela to bude asi cajk. Chytri to nekoupi a pockaji na dalsi generaci ps6 kde uz konecne bude i ten remaster BB.

  • medveddd

    Pokud to zajistí

    - stabilní framerate tam, kde na něj základní konzole nedosáhne

    - vyšší rozlišení ve scénách, které na základní konzoli FSR rozšmelcuje do kostičkového průšvihu

    - celkově lepší formu upscalingu, která by se s trochou štěstí mohla poměřovat s DLSS a XeSS

    - a třeba i trošku robustnější implementaci raytracingu, abych se nemusel smát Roninovi, že má speciální ray-traced mód kvůli odleskům ve třech kalužích

    ...pak tam tu hodnotu vidím.

    Ano, můžeme tu nadávat na vývojáře, že mají dát víc práce do optimalizace her, že i základní ps5 má potenicál mít mnohem lepší vizuály, než tam jsou teď, ale každá firma prostě není Naughty Dog a říct, že není plně využitý základní model je absolutní nesmysl. Není možná využitý dokonale efektivně, ale rozhodně je většinou her využitý naplno.

  • frank.horigan

    Moc nemá, ten rozdíl ve výkonu bude laickým okem na televizi sotva znatelný.

    Ale je to takové to něco jako nekonečný "refresh" od Intelu. Bude to nové, bude to prokazatelně lepší a kdo bude chtít "to lepší" bez toho aby pátral jako moc lepší to je - ten to koupí.

    Rozdíl výkonu 50% je při letmém pohledu na vykreslenou scénu jen velmi malý. Srovnejme tuny her pro PS4 a PS4pro - ten měl výkon 1.8 vs 4.2Tflops. 

    U PS5pro prostě ve hrách přibude PS5pro preset.

    • No osobně by mě zajímalo, jestli to zajistí těch 60FPS. DD2 30, GTA počítám  na základní PS5 taky 30.Je dál otázkou jak velký rozdíl to pak přinese u first party titulů, které přijdou v druhé polovině.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit