Přejít na výpis diskuzí
Mars: War Logs chce být mimozemským Zaklínačem
5.11.2012 | Jakub Kovář
36 příspěvků
-
Jehanne je prima ženská :) o hre rozprávala s nadšením a s radosťou odpovedala na otázky :) Vlaste aj na prezentácii opakovala, že sa inšpirovali Zaklínačom a aj to bolo dosť vidieť. Mal som rôzne výtky k animáciám a detailom, ale uistila ma, že to všetko bude ešte len dorobené a po odchode z prezentácie som si tiež povedal: Aj keď Mars War Logs možno nesiaha na slávu AAA titulom, s radosťou hre venujem svoj čas :) jedna z hier, ktoré mali na GamesCome najdlhšiu prezentáciu :)
-
No 12 hodín gameplayu, to nie je bohviečo (aj keď samozrejme, ak dodržia sľuby, tak hra by mala mať vysokú znovuhrateľnosť), ale v porovnaní napríklad v článku spomínaného Zaklínača 2, ktorý mi trval na 1x okolo 40 hodín, tak to je dosť malé číslo.. ale inak to môže byť vcelku fajn hra
-
-
je to sťahovateľný titul
-
-
No to je fakt, som nato zabudol.. dík za pripomenutie.. tak teraz to už vidím v lepšom svetle tú dĺžku hry :)
-
-
-
No ne! Taky jsem o téhle hře neměl ani tušení. A to se považuji za člověka, který má rád hry z prostředí rudé planety - který má v těch hrách přehled... Vypadá to rozhodně zajímavě. A jelikož se asi zatím pokračování mého oblíbeného Chasera jen tak nedočkáme, tak se budu těšit alespoň na tohle :-)
-
Pochopil jsem to správně, že hra mám mít 3 hlavní kapitoly a každá zabere asi 4 hodiny? To znamená, že hlavní část hry bude mít 12 hodin? Dofám, že bude hra procpaná skrz naskrz lokacemi a questy nesouvicejícími s hlavní dějovou , jinak to bude žalostně krátké RPG.
-
-
Aha, takže ještě tak 4 hry a dostaneme konečně plnohodnotné RPG :-D. Abych nevypadal vyloženě jako hater, ta hra mě láká a pokud dopadnou recenze dobře, zahraju si ji i přes délku, ale myslím, že přirovnávat tu hru k Zaklínači 2, který jsem hrál asi 40 hodin, s 12 hodinami, je dost od věci.
-
-
Podla autorov bola hra pred cca 3 rokmi ovela viac ambiózna, ale pre totálny nezáujem investorov o Sci-Fi bola stopnutá.
Na aktuálnej podobe Mars: War Logs je vidieť ako museli Spiders prehodnotiť povodný koncept a prisposobiť ho na sťahovateľnú hru.
Osobne som na Mars zvedavý, dúfam že vydarí viac ako nedávny Of Orcs and Men, ktorý vyvíjali pre Cyanide. -
Prirovnanie k zaklínačovi je reklama. Musím priznať, že funguje, lebo aj ja som klikol na tento článok len preto, lebo mal v titule zaklínača (podľa mňa jedno z najlepších rpg poslednej doby). *15*
-
-
Prvé RPG od Spiders Games - fantasy Faery: Legends Of Avalon sa dalo prejsť za 6 hodín. Takže nárast o 100% *2*
-
-
slovo zaverem :D Mass Effect me nechytl (uznavam jeho kvality) ale tohle asi bude to prave
-
Mimochodem - Red Faction? Zrovna vcera jsem myslel na prvni dil :)
-
Jestli se to bude podobat kvalitam obou Zaklinacu tak neni co resit :) plus za nove prostredi
-
Vše co bylo napsáno, tak je to super. I když je tu opět velké ALE, jak to dopadne. Řeči, podívání jak to bude a pak nic jseme zažili hodně a hodně. Uvěřím, až uvidíme nebo až nám kluci a holky z redakce nějaké informace.
Ale těším na další videa a články. Protože tahle hra ve mě rozdmýchala uhlík zvědavosti :) -
-
Nenechme se napálit. Nechci malovat čerta na zeď, ale dělat hru ze sci-fi prostředí a přirovnávat ji k Zaklínači, to mi připadá jako hodně vychytralý reklamní trik. *2*
-
-
Troufám si říct, že Zaklínače hned tak nějaká hra nepřekoná.
-
-
Souhlas s tebou, ale jen u Zaklínače 1 ten byl fakt dokonalej (sice měla dementní soubojový systém, ale dalo se to díky vynikajícímu zbitku obsahu hry zapomenout *4* ), Zaklínač 2 byl také fajn než člověk zjistil, že v tom nejlepším když se to začlo rozjíždět, najednou závěrečné titulky *10* WTF? skrácená hrací doba oproti 1 dílu tak o polovinu?? *11* *10* *13* *9* . Sic se hrál fajn, ale vidět za 6 hodin záverečné titulky u mě 2 díl dost zklamal.
-
-
Chceš říct, žes hrál 2. díl 6 hodin? Toto je WTF. Četl jsi ve hře vůbec nějakej dialog nebo splnil nějakej vedlejší quest? A rozhlídl ses vůbec kolem sebe, v tom šíleným sprintu celou hrou? *1*
-
-
Samo že ano, jinak by mě to nebavilo hrát *3* vono taky záleží jak si šikovnej a nebo jaký seš lemro *2* já si 2 zaklínače užil jen mě štvalo jak je to krátký *9* viděl bych to podobně asi jako u mafie... 1 díl zůstal svým nástupcem nepřekonan
-
-
-
Zaklínač byl a bude již legenda. Knižně je povinost každého hráče, který hru hrál. Seriál také nebyl špatný a hra byla skvělá. Hold, Zaklínač zůstane v lidských srdcí dlouho :)
-
-
ty voe co to meleš xD zaklínač je šit. nechápu jak to někoho muže bavit...
-
-
Další primitiv, kterej pouze kope kolem sebe, místo toho aby stručně řekl, proč se mu zaklínač nelíbí.
-
-
Zas tak ze siroka bych to nebral. V mem srdci se ani neohral. *2*
-
V mém srdci zůstane až dokud nepřestane tlouct. Jedna z nejlepších her mého života. *4*
-
-
Dvojka jednicka nebo obe?
Ja se treba priznam, ze sem hral jenom dvojku a ta byla famozni, ale od spousty hracu sem slysel, ze jednicka az tak dobra zase neni a ve dvojce to proste vsechno vyspelo. -
-
Jedničku si rozhodně zahrej! Stojí za to..jedno z nejlepších RPG, které jsem hrál. Dej mu pár hodin, pak tě vtáhne a nepustí - jo a rozsahem je minimálně o polovinu větší než 2.díl (který má ale zase pochopitelně lokace propracovanější - graficky), spíš ještě více, takže si na hru vyhraď 40-80 hodin, podle stylu hraní *3*
Osobně bych oba díly hodnotil lepšími 9/10 (obzvláště v Rozšířených edicích), navzájem se od sebe liší, ale to hlavní zachovávají (atmosféru a hratelnost). Poláky normálně moc nemusím, ale Sapkowského (respektive jeho tvorbu), oba herní Zaklínače a kapelu Vader (která shodou okolností pro 1.díl natočila videoklip a objevila se na soundtracku *1* ) zbožňuju :) -
Jednotka má podľa mňa lepšiu atmosféru (lebo je viac "slovanská"), možno hudbu - aj keď obidva soundtracky sú výborné a vždy, keď si čítam dáku knižku zo románov alebo poviedok o Zaklínačovi, tak ich mám pustené - a celkovo je hra dlhšia a má viac druhov alebo typov nepriateľov, monštier, a podľa mňa má lepší inventár, takisto + za výber z viacerých kamier...
Dvojka je lepšia v postavách, príbehu, znovuhrateľnosti, dialógoch, v možnostiach súbojov, morálnych rozhodnutí, samozrejme v grafike, lepších questoch, lepšie vyriešené sex scény - žiadne kartičky, čo je podľa mňa o dosť lepšie vylepšenie, vidno na hre, že má väčší rozpočet, čiže dabing je na jednotku (najlepší je poľský dabing, ale ani anglický nie je zlý).. v dvojke som osobne nenašiel žiadne bugy - okrem pár grafických, keď sa polygóny pretínali, ale nič hrozné - ..
Každá jedna z častí má svoje + a - .. ešte napríklad na jednotke mi vyhovovalo trochu pomalšie tempo hry, aj keď niekedy sa hra zbytočne vláčila (časť v močiaroch - bažinách).. dvojka bola trochu až príliš hektická niekedy.. pre mňa je jednotka asi lepšia kvôli tej viac "slovanskej" a možno viac hororovej atmosfére, väčšiemu typu a druhov nepriateľov a o niečo pomalšiemu tempu, ale to nič neuberá na kvalitách dvojky, ktorá je podľa mňa takisto dobrá hra ako Dark Souls, pričom obidve stavajú na iných princípoch a hodnotách.. čiže každému by som odporučil hrať takisto ako jednotku aj dvojku - oplatí sa to
P.S. v dvojke mi ešte chýbala možnosť sa poriadne "napiť" v krčme a viesť niekedy fakt zaujímavé rozhovory v takom stave :) -
-
Při soubojovém systému z jedničky se cítím jako pravý zaklínač na obtížnost nehledím 3 různé styly pěkně animace (useknuté končetiny) kdežto u dvojky se mi Geralt pořád kutálí po zemi zase jsou ale pěkné zakončovací údery.
Příběh dvojky se točí moc kolem politiky není špatný ale já radši právě tu atmosféru podhradí, bahnic, vypsané odměny na monstra, paní jezera a klebetící babky ve vesnici *1* -
No tak mne ten súbojový systém príde lepší v dvojke - pretože môžem viac ovládať Geralta, môžem byť viac ním, cítiť, aký je dobrý bojovník.. jednotka má tiež super súbojový systém, len mi prišiel ľahší (v jednotke mi stačilo používať meč + jedno alebo dve kúzla, v dvojke som musel používal všetko čo bolo po ruke :) )a nemal som takú kontrolu nad Geraltom ako v dvojke..
tie dialógy jednoznačne v krčmách chýbali (aj keď kvalita dialógov v dvojke je celkovo o dosť vyššia) a chýbalo viac úloh týkajúcich sa obyčajných ľudí..
a ku soundtrackom - prvykrát som si hovoril, že dvojka má horší ako jednotka, ale potom na GOG vyšiel soundtrack o dosť pesničiek rozšírený, a tak už sú v podstate kvalitou na tom obidva O.S.T. rovnako.. a príbeh bol podľa mňa jednoznačne lepší v dvojke - viac výraznejšie a lepšie vykreslené postavy, lepšie dialógy, - dalo by sa povedať, že jednotka sa čo sa týka príbehu a vedľajších misií týka, bola skôr podobná poviedkam o Zaklínačovi, zatiaľ čo dvojka sa viac podobala na romány o Zaklínačovi
CD Projekt by mohli v trojke trochu navrátiť tú slovanskú atmosféru, aj keď majú čoraz viac cudzincov v týme, tak to nebude asi také ľahké, ako to bolo pri jednotke, kde skoro všetci z tímu boli Poliaci -
Souhlasím pro mě je jednička taky lepší hlavně díky oné slovanské atmosféře, hudbě která se ve dvojce vytratila i ten soubojový systém se mi líbí více stejně jako příběh.
-
Oba zaklínači sou pro mě nepřekonatelný, ale jak si zmínil, jednička má takovou tu "slovanskou" atmosféru, která mě neuvěřitelně při hraní chytla. Co mi ve dvojce asi nejvíc chybělo byly takový ty rozhovory v hospodách a řešení různejch věcí, připadalo mi to víc "procítěný" než ve dvojce, kde mi to připadá všechno takový.. nerozvinutý, rychlý. Jednička má prostě atmosféru lepší.
Mam na mysli rozhovory tohohle typu, který sou skvěly :) http://www.youtube.com/watch?v=sh1B82XGBns *4*
Jinak moc rád si jen tak pustim do sluchátek soundtrack prvního Zaklínače, to je něco skvělýho :))
-
-
Já jsem hrál zatím jen jedničku, ale dvojku mám už taky koupenou. První díl hodnotím 100%, doporučuji dodatečně zahrát. *3*
-
-
jak mužeš dát 100% tak debiilní hře? Hlavní postava vypadá jak rettardovanej němec, pohybuje se jak děfka na tripu, bojuje jak hovvado, neumí vyskočit ani na 20cm vysokou věc.... tak možná 50% a to přeháním
-
-
S tím souhlasím. Jednička měla divnej soubojovej systém, příběh byl takovej "dull". Na RPG tam nebylo moc předmětů (zbraní, zbrojí apod). Jedničce bych dal 7 z 10 (nebyla to špatná hra) dvojce 9.
-
Osobne musim rict ze jednicka je mnohem delsi ba dokonce se mi zda ze ji to neubira na gradaci v pribehu (graficky i zvukove jde o skvely pocin a bojovy system se mi libil vice nez ve druhem dile) nicmene i dvojku jsem si nalezite uzil a dojel jsem ji s obema zakladnimi konci plus jednou v Dark Modu - abych mel zasobu pro importovani do tretiho dilu pokud to bude mozne
-
-
-
-
-
Osobně se na tuto hru velice těším bude to epické *14*