Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Quest 1 je pomalu stary srot. Nedivim se, ze konci podpora. Meta chce vydavat novy VR headset aspon kazdy druhy rok. Quest 2 je OK, ale novy Quest Pro je mnohem lepsi. Bohuzel ta cena je vazne podivne nastavena. On neni az tak lepsi vykonostne, spis ma mnohem lepsi uzivatelske pohodli. Za me lepe sedi na hlave a mene otravuje. Nevim o zadne hre, kterou byste nerozjeli na Quest 2 a rozjeli ji pouze na Quest Pro. Takze tu cenovou politiku nechapu.

    Hry pro VR jsou za me vetsinou spatne. Bohuzel kvalita ani zazitek nejdou "zatim" srovnat s hranim na PC nebo konzoli.  Mel jsem moznost vyzkouset zdarma vsechny hry v Meta storu. Zkusil jsem jich opravdu dost. Jedina hra, ktera me bavila a kterou jsem zapnul vice nez jednou byl Beat Saber. To je opravdu povedena a navic ceska gamesa. Kudos autorum.

    Ze Steam hrama, ktere maji podporu VR jsem zazil uzivatelske peklo, nez se mi je podarilo propojit se Steamem Na PC. Parit Elite Dangerous na PC s Quest Pro byl dost dobry zazitek. Bohuzel takovy Microsoft Flight Simulator se mi ani po nekolika hodinach nepodarilo rozjet.  Pak jsem to vzdal. To byl problem vestiny Steam her. Spatna podpora, neaktualizovane ovladace v SteamVR apce atd.

    Mel jsem prilezitost pracovat v Mete jako software QA tester pro VR headsety posledni rok. Testoval jsem OS, nativni aplikace a uzivatelske interakce v Metaversu. Nedavno jsem tam dobrovolne skoncil a sel za lepsi working culture. John Carmack to zcela vystihl.  Jeho odchod me hodne mrzel. Priserna spolecnost s totalni neefektivitou a brutalnim micromanagementem zamestnancu. Ja tam byl rok a cely nas tym se za tu dobu jednou obmenil. To mluvi samo o sobe. Ja byl teda contractor, ne kmenovy zamestnanec a jednali s nama jako s hov... Praktiky, co jsem tam zazil si muzou zkouset nekde v Novem Dili, ale ne v Evrope. 

    Jen tak "co jsem slysel od kamaradu :-) " : Obsah pro dospele na VR je dost pecka.  Ale necekejte zadny kvalitni obsah zadarmo. Ma to opravdu jiny rozmer nez obycejne video a myslim se, ze mnohem vetsi business potencial nez cely herni prumysl na VR.

    Par nejakych dalsi aplikaci bylo taky dobrych, ale nic na co bych dlouho vzpominal nebo chtel zapnout casteji. Doporucuji apku Wanderer, coz jsou vlastne Google Street views ve VR. Pokud si chcete procestovat svet z obyvaku, je to fakt v klidu. Mnohem lepsi nez na obrazovce. Ta moznost rozhlizet se a otacet se, tomu "cestovatelskemu" zazitku da novy rozmer.

  • frank.horigan

    To poslední co by mě na "víár" zajímalo je lézt někomu virtuálně domů nebo do jakési chat místnosti.

    VR helma je především, soukromý obří monitor který si dáte i do kabelky. 

    A maximálně prostředek jak si zahrát pár špičkových VR věcí alá Alyx. 

    nejlépe se mi na tom stejně hrají klasické AAA hry.  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit