Metal Gear Solid Delta: Snake Eater – recenze špionážního remaku
-
je to retro :(
-
Za tohle prachy dávat nebudu. Nevidím jedinej důvod platit znova za stejnou hru. Pustil jsem si některý cutscény a byl sem opravdu hodně zklamanej. Barevná paleta zcela mimo vizuální estetiku originálu (nechápu proč to nezmiňuje recenze) kdy se se světlem a nasvícením pracovalo i k vyjádření určitých situací a emocí což je teď úplně zahozené atd...
A jak tu už někdo zmínil. Je komické když je Snake za stromem a pár metrů od něj stojí voják kterýho sleduje dalekohledem a normálně nahlas mluví do rádia. Ach jo. Vážně Konami?
-
-
Podobné jako Re remaky pro fanoušky původní tvorby to úplně není, je to pro novější hráče ale drží si to +- stejnou kvalitu.
-
Tak jak tady bylo napsáno níž, ve hře je na nastevení filtr. Pamětníci, co hráli původní díl, si to můžou zapnout, ať dostanou ten nostalgický pocit.
No a novým hráčům, co původní díl nehráli, bude nějaký vizuál originálu úplně ukradený.
Jinak pravdu díš, že to přepracování 1:1 z originálu působí místy divně. Akce se často odehrává na území velikosti dvorku (tak 10x10 metrů?) a nebo všude jsou dost úzké lineární koridory. Atd.
-
je tam filter, píši to dole, je tam možnost nahodit legacy filter a ta hra vypadá o hodně lépe. a má ten žlutý styl.
-
-
No nevím. Hra je v rámci příběhu, cutscén a všeho okolo zcela identická. Ale jako totálně. I střih v cutscénách, nebo taky kolikrát vtipně vypadá, když se Snake dívá dalekohledem na někoho kdo stojí snad deset metrů před ním a ještě mluví nahlas do codecu. Tehdy to bylo kvůli HW omezením a všichni jsme to tak brali, dnes to vypadá směšně. Když pominu QoL vylepšení, tak je to svým způsobem vlastně remaster. Dokonce i loadingy a uzavřený miniarény tam jsou zachovány.
Já v tom prostě vidím jen cashgrab. Podívejte se na Silent Hill 2 a tam vidíte co to znamená udělat remake. Tady máte jen převařenej čaj...
-
-
REMASTER asi ne když to má úplně novej engine
Cashgrab je silné slovo.
-
-
Píšu "svým způsobem" a za tím si stojím. Když už to je teda postavený na novým enginu, tak proč rovnou nepřestavěly celou hru? Proč tam jsou arény s loadingem? Proč se to odehrává na pár metrech čtverečních? Proč jsou cutscény 1:1? Vždyť tam je zcela nulová invence - pro mě synonymum slova cashgrab.
Je to jak když někdo napíše nějakou knihu. Pak přijde někdo jinej, po dvaceti letech ji identicky přepíše a jediný co upraví je obal a fonty (ekvivalent upravenýho vizuálu a CQC co už ale bylo v MGS V).
-
-
Podepisuju. Ta připos*anost do čehokoliv sáhnout je až moc očividná. Však taky proto neměli koule udělat remake jedničky protože tam by to vyžadovalo opravdu nějaký úsilí a ne jen vzít kopírák na kterej nalepíš současný ovládání a nějaký menší vylepšení.
Já doufal že se dočkáme skutečnýho remaku, kde by člověk fakt chodil něčím co připomíná džungli a opravdu by se herní plocha i možnosti roztáhli na mnohem víc než na identický miniarény co jsme hráli před dvaceti (!!!) lety. Vždyť jim Kojima nechal krásnej vzor v MGS V, kde ukázal že se dá ta formule pojmout i mnohem víc komplexně. Ale proč se nějak snažit no. Na devítkovou recenzi to i tak stačí...
-
-
Já souhlasím s Jakubem, že to drama bylo ve finále zbytečné a i já se toho taky docela chytl a váhal s koupí. Na PS5 Pro to vypadá dobře, vypadá to lépe než např. Obscure a další UE5 hry, jen doporučuji dát legacy filter, ten původní je dost vyblitý a tahle hra by se měla hrát se žlutým nádechem.
Jo, a nejlepší špionážní akce je stejně pořád dvojka.😉
-
-
Dvojka mě překvapuje, ještě jsem neslyšel, že by to byl od někoho nejoblíbenější díl. Je ale pravda, že ji nemám tolik nahranou. Pro mě nejlepší asi fakt trojka, ale v těsném závěsu jednička. Tu jsem jednu dobu hrál téměř denně. Když jsem přeskakoval cutsceny, tak mi to trvalo asi 4 hodiny, takže jsem ji za ten den vždycky dohrál. 😀
-
-
dvojka je hra ve hře a má spousty vrstev a je radost je objevovat věkem a moudrostí.
Myslím si, že teď názor není nějak v minoritě v současnosti, pokud půjdeš mezi fan MGS, uslyšít ten názor určitě vícekrát než v minulosti.
-
-
To že si hrál za Raidena a byla to simulace nevadilo?
(mimochodem podobnou hovadinu zopakoval Kojima i u Phantom Pain tam už to jen tak nepřešlo a dokonce to mělo i skrytej konec - ne že by to vylpešil)
-
Asi tomu dám ještě šanci. Blíží se narozeniny, tak je nejvyšší čas pořídit Master collection...
-
-
MASTER COllection byl anopak celkem průůser
-
-
-
-