Metal Gear Solid Delta: Snake Eater – recenze špionážního remaku
-
někdy mám pocit, že tady už nepíši lidi s vlastním názorem. Vidím tady lidi, co nemají svůj názor, hry nehrají, jenom papouškují youtubery, diskuzní fora, Steam recenze.
Já třeba souhlasím, že hra by byla o řád lepší, kdyby měla přístup Silent Hill 2 v rámci lokací, ale na druhou stranu letos nejvíce oslavována hra, má mnohem horší game a level design a to o řád a je vlastně neskutečné, jak PS2 hra stále drží i s těmi všemi omezeními.
Zkuste ty hry hrát, dohrát a pak se k tomu vyjádřit, tohle jsou jenom ranty lidí, co zkoukli nějaké video a do diskuze to nic nepřinese.
-
-
Neuvěřitelné, jak ten Tetris pořád drží i s všemi těmi omezeními. A co jako, když ta hra vypada hnusně, hýbe se hnusně, na dnešní dobu je to podprůměr prostě a to neokecáš ničím.
-
-
evidentně je to nadprůměr. Profi recenze 85% Metacritit, 86% Opencritic, tady 9/10, já to opravdu to nepotřebuji ničím okecávat na rozdíl od tebe, který tady neunáší pozitivní recenzi. Dej se do klidu a běž si hrát, co tě baví.
-
-
Takže radíš vyhodit €80 za hru, která se člověku ve finále nebude líbit, a pozná to již v počátku (kdy ještě může požádat o refund??!!)
Každá hra si najde své fanoušky, každá, ale to neznamená, že je tak dobrá jak oni tvrdí. Metacritic users score zatím 7.5, to už není taková sláva jak je tu prezentováno. Už vzhledem k ceně té hry se nedivím. €80 je sakra hodně za remake.
-
-
argumentace Metacritic user score. To je největší zoufalost, co může člověk vytáhnout.
Jak jsem psal, do diskuze nic nepřinášíš, nejsi validní, hru jsi nehrál a budeš hledat výmluvy, proč nesouhlasíš s hodnocením. 80 euro je nic v této době, pokud je to pro tebe moc, tak si najdi jiný a "levnější" koníček. Jinak i ta cena je kopírovaní cizích názoru, ani tohle jsi do diskuze nepřinesl.
-
-
-
Co to šnupete, já to nainstaloval, 60fps max škubatura, vypadalo to hnusně, pohyb jak z pravěku, nevím, možná to bude tím, že tahle serie mě nikdy nelákala, ale toto fakt ne. I ten filmecek na začátku měl být jakože drsňácký, ale působilo to spíš směšně. Refund. 80 eur se někdo posral.
-
-
Mě to šlo plynule, ale graficky a hratelností je to pravěk. Prostě už dnes takové hry hrát nemůžu. :( Je to jako když bych si pustil seriál z devadesátých let, nekoukatelný.
-
nechceš začít psát recenze?
-
Na PC se rozhodně žádná škubatura nekoná. Vypadá to nádherně. Pohyb s novým, aktuálním nastavením (ne legacy) je zcela v pořádku.
Panebože, oni jsou lidi, kterým se hra líbí! A tobě ne! Tak to je revoluce! To je něco! -
-
To si zajdi k očnímu, za 80€ by to mělo být grafická špička, přitom to vypadá jako 15 let stará hra.
-
Si normalni? 60fps je bida, to uz mas citelny inputlag, lidi to kvuli tomu hromadne vraci a nadavaji od Steamu az po Reddit. Ta hra proste vypada spatne, neni dobre optimalizovana a jeste to zamcou na prasivych 60fps v dobe, kds jsou xxx hz monitory standart.
-
-
-
Absolutní a geniální božárna. Z těch detailů jsem naprosto nadšený. Řada dnešních her by se mohla z MGS3 učit. Neskutečná věc. Kodžima je prostě geniální. Jsem zanořen do hry až po kořen a užívám si každou sekundu. Konečně špičková stealth akce jak má být. Návrat Splinter Cell se nekoná a žánr je na úbytě. MGS3 je za mne jednoznačně remake, ne-li hra roku. Doufám, že Konami shrábne dostatek chechtáků, aby kravaťáci rozhodli o remaku dalších, navazujících dílů (nejlépe).
-
je to retro :(
-
Za tohle prachy dávat nebudu. Nevidím jedinej důvod platit znova za stejnou hru. Pustil jsem si některý cutscény a byl sem opravdu hodně zklamanej. Barevná paleta zcela mimo vizuální estetiku originálu (nechápu proč to nezmiňuje recenze) kdy se se světlem a nasvícením pracovalo i k vyjádření určitých situací a emocí což je teď úplně zahozené atd...
A jak tu už někdo zmínil. Je komické když je Snake za stromem a pár metrů od něj stojí voják kterýho sleduje dalekohledem a normálně nahlas mluví do rádia. Ach jo. Vážně Konami?
-
-
Podobné jako Re remaky pro fanoušky původní tvorby to úplně není, je to pro novější hráče ale drží si to +- stejnou kvalitu.
-
Tak jak tady bylo napsáno níž, ve hře je na nastevení filtr. Pamětníci, co hráli původní díl, si to můžou zapnout, ať dostanou ten nostalgický pocit.
No a novým hráčům, co původní díl nehráli, bude nějaký vizuál originálu úplně ukradený.
Jinak pravdu díš, že to přepracování 1:1 z originálu působí místy divně. Akce se často odehrává na území velikosti dvorku (tak 10x10 metrů?) a nebo všude jsou dost úzké lineární koridory. Atd.
-
je tam filter, píši to dole, je tam možnost nahodit legacy filter a ta hra vypadá o hodně lépe. a má ten žlutý styl.
-
-
No nevím. Hra je v rámci příběhu, cutscén a všeho okolo zcela identická. Ale jako totálně. I střih v cutscénách, nebo taky kolikrát vtipně vypadá, když se Snake dívá dalekohledem na někoho kdo stojí snad deset metrů před ním a ještě mluví nahlas do codecu. Tehdy to bylo kvůli HW omezením a všichni jsme to tak brali, dnes to vypadá směšně. Když pominu QoL vylepšení, tak je to svým způsobem vlastně remaster. Dokonce i loadingy a uzavřený miniarény tam jsou zachovány.
Já v tom prostě vidím jen cashgrab. Podívejte se na Silent Hill 2 a tam vidíte co to znamená udělat remake. Tady máte jen převařenej čaj...
-
-
Je to tak, ve všem je to stejný a tedy starý. Cutscény působí dnes až směšně.
-
REMASTER asi ne když to má úplně novej engine
Cashgrab je silné slovo.
-
-
Píšu "svým způsobem" a za tím si stojím. Když už to je teda postavený na novým enginu, tak proč rovnou nepřestavěly celou hru? Proč tam jsou arény s loadingem? Proč se to odehrává na pár metrech čtverečních? Proč jsou cutscény 1:1? Vždyť tam je zcela nulová invence - pro mě synonymum slova cashgrab.
Je to jak když někdo napíše nějakou knihu. Pak přijde někdo jinej, po dvaceti letech ji identicky přepíše a jediný co upraví je obal a fonty (ekvivalent upravenýho vizuálu a CQC co už ale bylo v MGS V).
-
-
Podepisuju. Ta připos*anost do čehokoliv sáhnout je až moc očividná. Však taky proto neměli koule udělat remake jedničky protože tam by to vyžadovalo opravdu nějaký úsilí a ne jen vzít kopírák na kterej nalepíš současný ovládání a nějaký menší vylepšení.
Já doufal že se dočkáme skutečnýho remaku, kde by člověk fakt chodil něčím co připomíná džungli a opravdu by se herní plocha i možnosti roztáhli na mnohem víc než na identický miniarény co jsme hráli před dvaceti (!!!) lety. Vždyť jim Kojima nechal krásnej vzor v MGS V, kde ukázal že se dá ta formule pojmout i mnohem víc komplexně. Ale proč se nějak snažit no. Na devítkovou recenzi to i tak stačí...
-
-
Já souhlasím s Jakubem, že to drama bylo ve finále zbytečné a i já se toho taky docela chytl a váhal s koupí. Na PS5 Pro to vypadá dobře, vypadá to lépe než např. Obscure a další UE5 hry, jen doporučuji dát legacy filter, ten původní je dost vyblitý a tahle hra by se měla hrát se žlutým nádechem.
Jo, a nejlepší špionážní akce je stejně pořád dvojka.😉
-
-
Dvojka mě překvapuje, ještě jsem neslyšel, že by to byl od někoho nejoblíbenější díl. Je ale pravda, že ji nemám tolik nahranou. Pro mě nejlepší asi fakt trojka, ale v těsném závěsu jednička. Tu jsem jednu dobu hrál téměř denně. Když jsem přeskakoval cutsceny, tak mi to trvalo asi 4 hodiny, takže jsem ji za ten den vždycky dohrál. 😀
-
-
dvojka je hra ve hře a má spousty vrstev a je radost je objevovat věkem a moudrostí.
Myslím si, že teď názor není nějak v minoritě v současnosti, pokud půjdeš mezi fan MGS, uslyšít ten názor určitě vícekrát než v minulosti.
-
-
To že si hrál za Raidena a byla to simulace nevadilo?
(mimochodem podobnou hovadinu zopakoval Kojima i u Phantom Pain tam už to jen tak nepřešlo a dokonce to mělo i skrytej konec - ne že by to vylpešil)
-
Asi tomu dám ještě šanci. Blíží se narozeniny, tak je nejvyšší čas pořídit Master collection...
-
-
MASTER COllection byl anopak celkem průůser
-
-
V čem? Podle recenzí se vykašlali na veškeré úpravy a nechali hry v původním stavu. Technicky ale vše funguje? Nebo je to nějaké rozbité? Mi stačí původní zážitek, jsem líný a nechce se mi hrabat v emulátorech.
-
-
-
-
-