Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zx_spektrum

    "...se bude odehrávat 1200 let před událostmi knih, a kreativita scenáristů v něm tak může naplno vyniknout."

    Jo, přesně tato věta nechtěně ukazuje, v čem je problém. Když naplno vyniká kreativita scénáristů, která není nijak usměrněna nějakou kreativní autoritou, tak vznikají lejna jako osmá řada Game of Thrones, Abramsovy vraždy popularních sci-fi sérií (za přispění pár dalších exotů) či Kurtzmanova éra aneb poslední hřebíky do rakve Star Treku.

    • Derp_1337

      Tak J.J. Abramse jsem měl původně rád. Nejdřív natočil skvělý Star Trek 2009, potom Star Trek Into Darkness 2013.

      Ale pak přišel zlom, kdy svěřil natáčení Star Trek Beyond režisérovi Justin Lin. Nevím, kde přišel na to, že zrovna režisér Rychle a Zběsile bude zárukou kvality.

      A o tom jak natočil SW: The Rise of Skywalker snad ani nemusím mluvit. Tohle mu spousta lidí dost možná nikdy neodpustí.


      A abych řekl pravdu, tak Kurtzmanovu produkci jsem moc nesledoval. Fakt je to tak špatné???

      Minulý rok vydal Star Trek Picard (příští rok druhá série), a letos by měla vyjít prý 4. řada ST: Discovery. Příští rok by měl vyjít další nový seriál ST: Strange New Worlds. A o těch animovaných seriálech nemám vůbec přehled.

      • zx_spektrum

        Abramsův Star Trek bych se tedy jako skvělý označit neodvážil. Průměrný akční film obalený lehkou vrstvou sci-fi. V podstatě si ty zajímavější věci "půjčuje" z předchozích filmů a seriálů (tak jako SW7 přišlo lidem poněkud povědomý...), aniž by tomu příběhovému vesmíru něco přidalo. Jediné štěstí bylo, že se to dalo obhájit tak, že je to alternativní časová linie oproti všemu předtím.

        Kurtzmanova produkce Star Treku je zoufalství. Nedokážu ve stručnosti popsat co všechno je špatně, vydalo by to na knihu, tak jen stručně. Na rozdíl od filmů to má příběhově zasahovat do hlavního kánonu, ale dělá to ještě méně citlivě, než SW9. Kdyby řekli, že v životě neviděli žádný minulý Star Trek, seriál tak bych jim to naprosto věřil. A i když si člověk odmyslí anachronismy u drobností kterých si všimne jen fanoušek, tak je tam na každém kroku debilizace a zploštění původně velmi bohatých postav či ras... Stačí se na to podívat trochu zblízka, třeba hlavní postava (a její herecký přednes), má asi tak jen dvě "polohy", jednu z nich bych označil jako ukňouranej trpící prorok a je to na facku... Nedostatek zajímavého příběhu se maskuje tím, že neustále je v sázce existence všeho. I náhodná epizoda Voyageru, který se kdysi mnohými označoval jako to nejhorší ze ST, má mnohem víc hloubky, víc poučení, víc character developmentu... Z Picarda bych brečel, Patrick Stewart, fantastický herec, v rámci TNG je Picard hodně dobrá postava... ten seriál je prostě extrémně nedůstojné pokračování jeho příběhu. A opět, neustále je v sázce existence všeho, na normální příběh se nezmohli....

        Star Trek seriály by si zasloužily někoho, jako je Favreau a Filoni ve světě Star Wars, to co a jak udělali s Mandalorianem, neskutečné. 

        • Derp_1337

          Ok, díky. Seriálovou produkci jsem moc nesledoval, tak je fajn se dozvědět názory ostatních.

  • odvypráví příběh prvních zaklínačů a událostí, které vedly k často skloňované Konjunkci sfér, tedy katastrofě, kdy se prolnuly světy lidí, elfů a příšer.

    To zní jak kdyby zaklínači, nedejbože lidé, existovali před konjunkcí sfér.

    • JamesFaith

      Už podle prvních informací, které o tom spin-offu vyplavaly, bylo jasné, že to bude mít se Zaklínačem společné jen jméno a bude to jen absolutně nekanonický výtvor Netflixu.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit