Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KarelIV

Simulator po neustálých aktualizacích opravdu výborný.

Létal jsem již s beta verzí 2016, ale toto je bomba. Vyzkoušel spoustu letadel, světadílů a zajímavostí.

S verzí 2016 a 2020 celkem cca 200 hodin. Rodina mi jako dárek koupila hodinu na simulátoru B737 CL v Ruzyni. Zkušební kapitán mně bez školení poslal na podvečerní start v Innsbrucku směrem na Graz. Start let 10tis stop i přiblížení včetně měkkého přistání v noci, dopadl výborně. On nastavoval  plyn, klapky, podvozek, v sim dělám sám. Trochu nezvyk to tlačítkové vyvážení za letu na beranech, hlasitá rána při sepnutí a otáčení vyvažovacích kol na obou bocích středu palubní desky mezi sedadly.  Celý let podle azimutu zadaného kapitánem na navigaci, Pak ještě  start na západ z Ruzyně kolo doprava ve dvou tisících stopách a přílet od západu přes Chomutovskou dálnici, dosednutí trochu dál, takže jsme zastavili až v polovině dráhy.

Podobné výborné byl simulátor F16 na Zličíně s výcvikem základních manévrů včetně souvratě s forsáží, nezvyklé ovládaní, joystick je v podstatě nepohyblivý jen tlakový ve všech směrech asi kvůli G přetížení při manévrech. Start i přistání bez problémů, azimut pro přistání zadal kapitán výcviku sám, tady jsem rychlost, včetně forsáže, ovládal levou rukou sám. Oboje mohu doporučit.     

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit