Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevíte kde bych sehnal češtinu k naval war?
  • Naval War velmi připomíná staré Fleet Command, například. rozvržení herní obrazovky je řešeno stejně a velmi podobné jsou i principy. Fleet Com je však daleko rozsáhlejší a má větší záběr, hlavně po aplikaci módů (mapa pokrývá celý svět a hratelných je cca. 30 národů) dále má například lépe řešené zvuky a dabing, je celkově variabilnější. Fleet com má však i řadu nevýhod: hra je již technicky zastaralá, nelze ovládat výšku letu letadel (tedy nebývá než se obranou prostě silou protlačit) atd. Naval War tak nemá rozsah staršího Fleet Com, disponuje jen omezeným množstvím jednotek a ještě menším množstvím hratelných národů, vede však v řízení leteckých operací (lze ovládat výšku letu letadel a jejich rychlost. U typu F-35 se mi osvědčil let v minimální výšce s vypnutým radarem, v blízkosti nepřátelských letadel „výskok“ do výšky, zapnutí radaru a salva AIM-120D. Výsledky vzdušných bojů jsou pak 20:1) lepe lze ovládat lodě i ponorky, celkově je ovládání příjemnější a nabízí víc možností. Tedy pokud autoři nebo komunita bude pracovat na vylepšování hry, budou přidány další jednotky, národy a mapy (v posledních dnech vyšel patch, který přidal další možnosti), stane se Naval War důstojným nástupcem Fleet Command, hra má velký potenciál.
  • Hrál jsem kdysi Jane's Fleet Command a tohle opravdu vypadá jako poněkud remastrovaná a upgradovaná věc. Fleet Command sem si opravdu užíval, takže se na tohle určitě "podívám". Je to ale futuro když tam lítají stíhačky PAK FA (takže ns čekají stealth souboje) nebo se plaví sotva existujíci (alespoň tu jednu dekádu to bude trvat než bude v provozu) letadlovka HMS Queen Elizabeth.
    U tohoto simulátoru je potřeba znalost elementárních schopností/možností/taktik válečných plavidel i letadel. V původním Fleet Command byla encyklopedie od Jane's, takže TTD byla dostupná, taktiku to ovšem neřešilo.
    Ty chybějící skirmish bitvy by hodně napomohly pochopit principy boje jednotlivých zbraní, škoda. No a samotná oblast severního Atlantiku a pouze NATO vs Rusko ale na moc dlouho nevydrží, chce to další národy. Každopádně jsem za tenhle počin opravdu rád.
  • Od začátku je vidět že hra měla velmi omezený rozpočet, naštěstí se ale autoři soustředili na to, na co měli, takže i když se občas objeví nějaká chyba a všechno působí spartánsky, hraje se to parádně.
    Snad jedinou větší výtku bych měl k optimalizaci, protože i když mám ve 3D všechno na low, občas se celá hra seká. Ve chvílích kdy se zrovna bráním salvě přilétajících řízených střel je to nepříjemné a úplně vypínat 3D se mi taky nechce, protože se občas hodí....
    Uvítal bych taky aktivní pauzu, kontextové menu jako ve Fleet Command, možnost přepnout na standartizovanou symboliku zobrazování a nějakou formu encyklopedie. Na editor se moc těším, ale ten měl být už v základu.
    • Problém nebude v nastavení grafiky, ale v tom že senzory mají strašné nároky na procesor a čím víc jednotek je na mapě, tím je to horší, trochu to vylepšili v posledním patchi, ale pořád se některé mise dost sekají.
    • Je třeba pořád mít na mysli, že je to hra od Paradoxu, navíc od malinkého týmu.
      Takže pokud se komunita vyjádří v tom stejném smyslu, jako ty, můžeš si být jistý, že updaty a případné datadisky půjdou tímto směrem. Pomalu, ale jistě. Ale s oficiální encyklopedií spíš nepočítej, teoreticky by mohla vzniknout nějaká fanouškovská knihovna na netu.
  • tech 35 milionu km čtvereční je hodne udernej marketingovej trik

    Z tech co to hrali vyskytují se tam letadlové lodě a ponorky?
    • jindra.veliky
      v demu letadlova lod byla a poustel si z ni helikoptery....
  • Shania
    Hra bohužel nedosahuje kvalit starého Fleet Commandu, ale je stále hodně dobrá a vzhledem k tomu, že tu není žádná konkurence + vývojáři stále makají na úpravách hry, tak doporučuji všem fanoušků námořních strategii hru koupit.
    • přijde mi, že hra má daleko větší možnosti, než starfleet command. V rámci možností jsme dostali kvalitního nástupce.

      Po velice zdařilé Wargame je tu hned další chutovka.....po tolika dlouhých letech....
      • edit. po dlouhé době se mi líbila forma a zpracování recenze, takže bravo autore (objektivnost a přehlednost informací, zhodnocení, dojmy...)
        • Shania myslel spíš Fleet Command od Jane`s. Nikdy EA neodpustím, že je zrušili. Ve většině případů to byly hodně kvalitní Arkado-Simulace a taky to byly super encyklopedie vojenské techniky.
          Jen vzpomenu USAF, Fleet Command, WW2:Fighters, F15 atd atd.
          • Shania
            Jo kdyby tak někdo udělal remake ATF a Navy fighters.
            • A taky Israeli Air Force *14*
          • no jo ... fleet command, já se přetuk. Já se k originálce nedostal, bohužel. Jane's býval pojem. Ani už od nich nevidím moc knížek (možná se jen nepřekládají)
        • Díky za pochvalu, to mě upřímně těší.
  • tak ta absence propracovane vnitrni "wikipedie" je teda hodne zvlastni na takovou HC hru :( byt aspon jednoduche nejpodstatenjsi poznamky jak z beznych strategii dobra na to a to, slabina v tom a vtom, na zbyte uz nak dojdes
    • nelíbí? počkej si na carrier command.
      Já žiju věcma jako ATM a určitě nebudu jedinej. Bohužel nevim, jak mám skloubit práci, školu, psa motorku a ještě si večer vedle knížky najít čas na takovej bonbonek
      • Život je otázkou priorit *3*
      • co delas ze sebe inteligenta *6* vedle knizky si najit cas bla bla bla *6*
    • Shania
      Hru dělal hodně malý team, takže na nějakou encyklopedii tam neměli čas, a to platí i pro spoustu dalších věcí, co bych tam rád viděl.

      Na druhou stranu arzenál je dost omezený a je docela snadné i s minimální znalostí hardwaru zjistit s čím na co útočit.

      A to hlavní co tě tu zajímá je dostřel a rychlost a to ve hře zjistit jde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit