Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A ted jsi vemte kdyby nekdo vzal a i upravil a udelali znova Silent Hill 1 to by byl vydelek jako exkulzivni hry pro PS5! 

  • triptich

    bloodborne je hra, ktorá mňa osobne donútila ľutovať fakt, že tieto "soulsovky" proste nie sú hry pre mňa - neviem v nich nájsť nič, čo by ma udržalo pri hre.
    tá chvála, ktorá sa na túto hru valí zo všetkých strán, dáva jasne najavo, že kvality má. a práve preto je možno aj lepšie, aby pokračovanie nevyšlo. podobne ako pri snoch o half-life 2, tu snáď ani nie je možné dostáť očakávaniam komunity a fanúšikov.

    • JohnyTheZik

      Jasně, nějaká kritika se čas od času na Souls hry objeví (nepropojenost DS2 světa, fanservice DS3, opakovaný dungeony ER), ale v kontextu všech dosud vydanejch moderních her od FS, Bloodborne určitě neni v postavení nějakýho přehnanýho očekávání, který by se nedalo splnit. 

      Dvojka se tak dost určitě může objevit, pokud se Sony s FS dohodnou.

      • triptich

        nemám dosť informácií, aby som mohol akokoľvek oponovať :) max. si prečítam pár recenzií a občas nejaký podobný článok.
        vychádzam z toho, že práve na bloodborne som snáď ani nečítal/nepočul kritiku. skôr naopak, pravidelne počúvam porovnávania všetkých "souls" hier práve s touto konkrétnou hrou. nadobudol som teda dojem, že toto je ten etalón, ktorému sa treba približovať, s ktorým treba "súperiť".
        za mňa len nech vydávajú tento druh hier. fanúšikov je dosť, nech sa bavia.

        • JohnyTheZik

          Hezky receno!

          Kult kolem BB samozrejme trochu je, ale to je spis dany tim zasazenim a atmosferou a exkluzivitou na PS. Stejne tak nevidis moc kritiky treba na Sekiro, ale tak nejak by clovek tusil, ze Sekiro 2 by FS zvladli udelat. Ten souls gameplay vzorec maj skutecne v maliku.

          • triptich

            vďaka za doplnenie pohľadu mimo moju bublinu :)

    • lito

      tak to zkus opačně, přečti si ¨bibli"  Bloodborne, třeba tě to motivuje porazit alespoň první dva bosse, pak už to půjde samo. Problém je vždy stejný, nepřejdete přes první hodiny.

      https://www.goodreads.com/book/show/28406834-the-paleblood-hunt#CommunityReviews

      • triptich

        mne nesedí samotný koncept, princíp, hrateľnosť, na ktorých sú tieto hry založené. a čo si budeme, keď nesediacu/zlú hrateľnosť nevyváži ani ten najlepší príbeh. čo vôbec nie je kritika "soulsoviek". len konštatovanie, že mne osobne nesedia.
        každopádne vďaka za čitateľský tip. vyskúšam aspoň to.

        • J.V.Stalin

          Můžeš být trochu víc konkrétní stran principu hratelnosti atd...?

          • triptich

            do soul hier treba investovať čas a ochotu "trpieť" pri objavovaní sveta a spôsobov, ako poraziť nepriateľov (aspoň na mňa tak pôsobili pri všetkých pokusoch do nich preniknúť). uložím sa pri ohni, preskúmam časť sveta, spravím chybičku a idem znovu - smrť je súčasť zážitku. vo svete treba hľadať skratky, bez ktorých to snáď ani nepôjde, buildy postáv, do ktorých som neprenikol vôbec, súbojový systém je síce pomerne jednoduchý (keď si ho osvojíš), ale ja hrávam raz za týždeň-dva a to je potom utrpenie poraziť aj tých jednoduchších nepriateľov. príbeh je skrytý v útržkoch, ktoré si treba vyskladať, ak ich vôbec nájdeš...ale opakujem - nič nie je chybou hry. plne rozumiem, čo je na tých hrách tak vychvaľované. v zásade sa jednotlivé systémy páčia aj mne a v iných hrách si ich užívam. len poskladané v štýle "souls" mne osobne z neznámeho dôvodu nesedia. P.S.: a áno, dal som tým hrám viacero šancí/pokusov (dark soul II asi 2x, dark soul remaster (2x), sekiro, nioh - ten mal najväčší úspech, no aj tak patrí k tomu málu hier, ktoré som nedohral)

    • Neexistuje hra, která je pro všechny. Synovec je šílenec do FIFY, mě to moc nebere. Kámoš zase valí formule a rallye, tak to jako vůbec. A pár dalších známých paří doma Zeldu, která má všude 10/10, ale když jsem to jednou na návštěvě hrál dvě hoďky, absolutně jsem tu chválu nechápal. Jednoduchoučká, neskutečně únavná hra s příběhem pro osmileté caparty.

      Naopak teď třeba hraju Lords of the Fallen, na které spousta lidí nadává, a asi to bude moje hra roku. Tak dobře jsem se nebavil od Elden Ringu.

      Tohle je úplně normální.

      • Ne ted co nejvic se hraje a co hrajou samotny Japonci neni ani jedno. Jsem s nima mluvil, vubec tyto hry treba Japonce nezajmaly. A co ze je to top? Super Smash Brothers. 

  • Že není PC port, to není nějak super překvapivé. Sony s portováním svých exkluzivek začala teprve nedávno, třeba to plánuje, třeba ne.

    Ale ještě pořád nevyšel PS5 remaster, to je touhle dobou už totálně absurdní. Skoro všechny slavné PS4 exkluzivky mají remaster dávno, jak dlouho chce Sony čekat? Fakt, divný příběh.

  • Kverulant

    Doufám, že se někdy aspoň dozvíme, proč tak dlouho pro Bloodborne nevyšel ani patch, věřím, že je za tím kvalitně absurdní historka. V penězích nebo ochotě From Software jistě problém nebude.

  • na PC to vyjít vůbec nemusí, ale remake nebo druhý díl na PS5, to by rozhodně stálo za zmínku. Nejlepší soulsovka co kdy vyšla.

  • omezená životnost konzolí a jejich her je pro mne osobně nejspíš primární důvod, proč jsem nikdy nepřešel na konzole a jsem PC hráč. Na PC si klidně můžu zahrát jakoukoliv hru ze 90. let, kdežto co bylo na konzolích před patnácti lety si už nezahraju. A Bloodborne je upřímně asi jediná hra, kterou konzolím "závidím", všechny ostatní exkluzivity jsou mi celkem ukradené. Doufejme že značku restartují remakem/remasterem a vydáním na PC

    • Derp_1337

      Zase to nepřeháněj s tou zpětnou kompatibilitou. Měl by ses vážně zamyslet nad tím, kolik takových her z devadesátek jsi v poslední době hrál?? Moc jich nebude, dokonce pravděpodobně vůbec žádná.

      Já si třeba chtěl po letech zahrát KOTOR a vytáhl jsem ze skříně originální balení s CD. No a ani jsem to nedokázal nainstalovat!! A to je jenom hra z roku 2003. Mělo to nějakou "ochranu proti pirátům", která nedokázala rozpoznovat nové Windows.

      Nakonec jsem si hru musel koupit na Steamu. A i ta verze měla nějaké grafické bugy. Nejdřív jsem hru nemohl spustit, dokud jsem nevypnul jedno nastavení. A pak se zase hra strašně trhala v jedné lokaci. Celkem jsem strávil tak 3-4 hodiny lozením po diskuzích a hledáním způsobů, jak to opravit.

      To už je jednodušší rozjet nějaké 23 let staré PS2 hry přes emulátor. 😂

      • triptich

        na toto existujú dva pohľady:
        1) spätnú kompatibilitu na PC aktuálne zabezpečuje digitálna distribúcia
        2) ak náhodou narazíš na exotiku, ktorá digitálne nevyšla, prípadne chceš silou-mocou rozbehať starú fyzickú kópiu, tak ťa to stojí max. pár hodín hľadania na nete, aby si našil spôsob ako. konzolové hry proste nerozbehneš bez konzoly, na ktorú boli určené (alebo cez emulátor a to sa vrátime na začiatok bodu 2 - musíš ho nájsť a nainštalovať, teda rovnaká otrava, ako pri fyzickej kópii PC hry.

        no a ak sklamú obe vyššie spomínané možnosti... tak je tu možnosť oživiť 90tky so všetkým, čo k ním patrí. aj s tým warezom. ale takýchto prípadov... nespomínam si, či som vôbec niekedy musel riešiť takto.

        • Derp_1337

          Ani ta digitální distribuce není žádný zázrak. Na Steamu mám koupenou Vampire: The Masquerade: Bloodlines. Myslíš si, že to po stáhnutí bude fungovat?? Ne! Ani po 3 hodinách lození po netu jsem to nesprovoznil.

          Ale s tím emulátor to je jednodušší. Stačí jednou nainstalovat a všechny hry z dané konzole poběží. A pak už jen stahuješ hry. Easy peasy.

          Samozřejmě mluvím o starých hrách a starých konzolích. S hrama z nejnovějších konzolí to nefunguje.

          • Tak zrovna Bloodlines na steamu jsem hrál na moderním pc a absolutně žádný problém jsem s tím neměl. Normálně jsem naisntaloval, spustil a vše běželo bez problémů.

            • Derp_1337

              Tak to buď rád, že se ti to nějakým zázrakem rozjelo.

              Jak napsal níž Kverulant, k sprovoznění Bloodlines na nových počítačích se většinou používá ten neoficiální patch z ModDB.

      • No jo. Ať žije takový ten argument "nemám rád digitál, protože to nevlastním. Fyzické kopie jsou navěky" :-D V životě jsem tuším přišel o jedinou digitálně koupenou hru. Ale těch z fyzických médií, ze kterých se stal nepoužitelný šrot, jsou mraky.

        • Derp_1337

          Ani ty digitální kopie nejsou žádný zázrak. V galerii Steamu mám třeba Vampire: The Masquerade: Bloodlines. Myslíš si, že to funguje, když to nainstaluji? NE!

          Několik hodin jsem se VTM:B snažil bezúspěšně sprovoznit až jsem to nakonec vzdal. Je to nepoužitelný šrot. Nakonec jsem stáhl nějakou verzi z warezu, která fungovala.

          • Kverulant

            Na opravu starých her většinou pomůžou tipy ze stránek PCGaming Wiki.

            Pokud ne, pomůže hledat různé fanouškovské opravné patche/vylepšení - pro Bloodlines neoficiální patch, se kterým jsem to úspěšně znova dohrál nebo nové engines (třeba pro Arenu).

            • Derp_1337

              Ok. Díky za tip.

              Myslím, že jsem nakonec stáhl verzi s tím neoficiálním patchem Bloodlines.

    • No a teď zpátky do reality. Kolik těch her z devadesátek jsi si třeba letos zahrál? Nahď prosím přesný seznam :-D

      • honcka

        Já hraju třeba starý krokovací dungeony, naposledy jsem dohrál Lands of Lore, před tím EoB.
        Dál jsou super Steel Panthers

      • triptich

        transport tycoon prakticky neopúšťa disk (mám ho nainštalovaný na každom PC a pravidelne sa k nemu vraciam)
        pravidelne sa vraciam k sérii commandos, dungeon mastrovi (tento rok z nedostatku času nie), doom, heroes III, alien vs. predator z roku 2000 už asi nepočítame, však?
        no a menej často (čas je v mojom veku stále cennou komoditou) tu máme baldury, arcanum, morrowind (viem, to už je prelom tisícročí), blitzkrieg (najmä 2), netusím, z ktorého roku sú Cossacks, deus ex je už 2000, no fallout séria už nie (raz za 2-3 roky 1 a 2 diel spolu s módom 1.5)... no a takto by som sem ešte doplnil do desiatky ďalších hier, ktoré pravidelne rotujem medzi novšími kusmi.

    • pokud Sony umí počítat do dvou, tak Bloodborne na PC vyjde. Po všech těch failech  by měli na PC vydat taky něco uspěšného :D. 

      Pokud sis hru nevyspoiloval na youtube, tak budeš mít první průchod ve finále i lepší. 

      Ta hra ve finále vypadá pořád dobře, tam by stačil bohatě remaster, remake mi připadá zbytečný.


      • já jsem klidně schopen v dnešní době hrát Gothica 1 v původní grafice a líbí se mi to, takže mně remaster klidně stačí :-) Myslím že by měli vydat remaster and oznámit Bloodborne 2. Škoda takovou značku nevytěžit. A vyspoilované to nemám vůbec

        • Dáběl je v detailech, pokud dáš Bloodborne 2 jinému studiu než FS, tak dobře nedopadne, navíc hra je dost příběhově uzavřena, takže si nejsem jistý, jestli by to nebyla nastavovaná kaše, navíc mistr prohlásil, že je to jeho nejoblíbenější hra, takže může být i obava, jestli by očekávaní se naplnila. Podle mě FS už klasické Soulslike hry dělat nebude a vůbec si neumím představit, že by se nechali překecat od Sony na Bloodborne 2.

          Tak pokud to nemáš vyspoilované, tak ti to závídím a rozhodně neklikat na žádné videa, kterých je na youtube mraky, proč je Bloodborne masterpiece/GOAT apod.


          Já jsem nedávno znovu hrál P:T, protože jsem narazil na moc pěkné video o jeho filozofii, v době dohrání jsem to tam neviděl, takže některé staré hry jsou pořád aktuální.

          Navíc se stačí podívat na Witchera 3, troufnu si říci, že bude patřit pořád k top pěti grafickým hrám na PS5 po tom updatu. 

          • myslíš že FS teď už bude dělat jen samé Elden Ringy? :-)

            • dle spekulací má mít jejich další hra zase otevřený svět ale mnohem menší než u Elden Ring. Má to mít jedno obří město a okolo nějaký menší svět. To město má mít mnohem propracovanější level- design než jakéhokoliv jiné město, co kdy vytvořili.

              Já osobně doufám v nějaký větší svět ale zas tak velký jak ER ale se Sci-fi tématikou.


              • Reakce na příspěvek:

                to zní skvěle. ER bych možná až moc velký, a proto tam bylo dost repetitivnosti např v těch dungeonech. Kolik těch skákajících koček musel člověk zabít? Desítky? Klidně by stačilo třetinová velikost a víc propracované

                • Reakce na příspěvek:

                  já jsem ty automaticky generované dungeony skipl, byl jsem tak v pěti šesti, máš pravdu, že to nebylo moc záživné spíše naopak, stejný problém má i Bloodborne. Na druhou stranu já beru za dungeony i místa jako Nokron, což byly místa, které byly nádherné a ty věčná města a to okolo by vystačilo některým hrám jako hlavní obsah, tady to byly dobrovolné lokace a možná jedny z nejlepších vůbec v rámci hry.

  • definice pro herní masterpiece. Ta hra vytáhla z herního média naprosté maximum. Kdo nehrál, tak by měl napravit. Hra her.

    • MalyZeli

      Byla to hruza.... ale to je individualni.

      • lito

        hele lásko, kdo dohraje dvakrát Horizon a pohladí si bříško(ty) a pak píše o Bloodborne jako o hrůze, není moc validní sry.

        Předpokládám, že nám tady neukážeš profil, kde máš Bloodborne načtený, abychom viděli tvůj progres.

        • MalyZeli

          Ale názor ultra fanouška kterej se objeví jen když je někde článek o soulsovce, kde jeho největší argument proti těm co se hra nelíbí je "git gud", je validní? Prosimtě. A ne, nedám sem odkaz na profil, protože tyhle srandy si udržuji v soukromí, a hlavně je mi úplně u prcky jestli si někdo myslí že sem hru vzdal bez dohrání... Nejsem zatím natolik smutný abych musel dokazovat hromadě cizích lidí že jsem dohrál nějakou hru.  Ale pro lidi jako ty je to asi kink.

          • lito

            myslíš kritiku ala "Byla to hruza"  "Bloodborne byla nuda, pár soubojů teda bylo fajn, párkrát sem se u toho příjemně na$ral, ale celkově to bylo 👎👎. Jestli tohle je hra her, tak teda potěš koště."

            Tohle je kritika děcka ze základky. Takže z takové kritiky je jasné, že nemáš co napsat, protože jsi hru buď nehrál, nebo tě vyklepl nějaký boss na začátku. Jsem přesvědčen, že tvoje PS ID by to potvrdilo. 

            • MalyZeli

              Je to kritika vhodná na bezvýznamné diskuze na games.cz.

      • ano, souhlasím, každý jedinec může individuálně selhat. Moonlight Sonatu taky jedinec může považovat za hrůzu, já si pak dovolím takového člověka nazvat inviduálně ignorantem.😉

        • MalyZeli

          Můžeš, ale říct někomu že selhal protože se mu nelíbí stejný 💩 jako tobě (Bloodborne), a pak někoho nazvat ignorantem, je trochu pokrytecké. Bloodborne byla nuda, pár soubojů teda bylo fajn, párkrát sem se u toho příjemně na$ral, ale celkově to bylo 👎👎. Jestli tohle je hra her, tak teda potěš koště.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit