Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SouleateR12

    Skupina holki?Dík už vím co nebudu číst. Mamánku.

    • medveddd

      Taky děkujem.

    • Lukyz

      Dej si obklad

  • Co tomu brani? Jsou to prava ala od Konami? Prece pokud by to vzal do rukou schopny team, mohl by dost penez ze znacky Silent Hill vytezit :)

    I 1 dil, i kdyz asi neni zdrojovy kod, tak cely to predelat, udelat remake.

    3 a 4 dil by jim to vydelalo, je urcite dost fanousku co by Silent Hill chtelo :)

    • Dle mě bude záležet jak dopadne remake dvojky. Vytvořit 3A je čím dál dražší i náročnější + do toho marketing.

      • Zalezi co je vse AAA hry? Za me naopak nektere ty trochu zvlastni jsou slusna pecka. Priklad, rikal me nekdo ze Death Stranding je blbost, ta hra je super. Resident Evil 7, 8 Village a 4dil Remake - povedene.

        Alan Wake 2 - neni pro kazdeho, za me super.

        Posledni Shadow of the Tomb Raider slusnej.

        Cyberpunk hra, nejdriv asi to bude nuda a ejhle slusna hra.

        Robocop RogueCity - pecka, Horizon Zero Dawn, God of War - jsem si rikal to me bavit nebude a potom jsem to porad hral! Mam i 2 dil Ragnarok.

        Ted hraju i Sonic Superstars a hodne se povedl. Alone in the Dark 2024 bude pecka! Verim ze Silent Hill 2 se povede! Jen udrzet atmosferu. 1 a 2 dil byl super a bavil me kdysi. Skoda ze ten 1 dil nejde mit v HD 4K z PS1 mit na PC ci PS5 to by bylo neco!


        • Vše co si napsal jsou skvělé hry jediný DS jsem zkoušel rozehrát 3x ale nikds mě to nechytlo.

          Ja spíše narážel na to, že udělat remake jen mnohem snažší a levnější a zároveň tím studio zjistí, jestli je o tu hru zajem díky prodejům. Podobně jako s remakem DeadSpace kde podle prodejů se rozhodlo, že se vytvoří nový díl.

          Btw ten se jim fakt povedl osobně jsem ho dohrál už 3x fakt mě bavil.

          • Derp_1337

            No ten byl ten klíčový problém Death Stranding: Strašně pomalý a nudný rozjezd. Spoustu lidí to odradilo.

            Ale jak lidi přetrpěli ten walking simulator na záčátku hry, tak se to pak zajímavě rozjelo a lidi byli po dohrání spokojení.

      • KrPa

        viditelny trend, kdy 3A hry jsou vetsinou prumer az podprumer za ty nehorazne ceny vyvoje 😂

        • No záleží zase nahezejme všechny do jednoho pytle že.Pořád jsou tu studia který si snaží držet kvalitu.

          • Ano. Sony a Nintendo. 

            • Veskoslav

              Nintendo? Jako poslední Pokémoni třeba?😂

  • Je mi 26, takže by mi teoreticky asi mělo být téma bližší, než autorovi recenze, ale podle mě i to míření na teenagery jde udělat mnohem lépe. Všechny zápisky jsou příliš polopatické, hlavní postavy se trápí kvůli followerům, což by mi přišlo aktuální asi tak před desíti lety. I zmíněné 13 reasons why mi ve své době přišlo patetické, takže short message bohužel na tom není o mnoho lépe. Ale pár momentů nebo dobrých nápadů by se našlo, bohužel většina z nich je následována něčím, co otráví. A vizuálně to fakt nevypadá dobře. Za mě takových 5/10

    • tak vis houby, nejsi pametnik a nemas tomu takovy vztah nez my co pamatujeme :)

      Me zajma Silent Hill 2 Remaster ale vim ze to nebude takove jako puvodni.


      • uher

        Vždyť remaster vyšel už před lety.

        • Lukyz

          Myslíš tu jejich slavnou HD edici, kterou opět totálně dopras...? 

          • Ta tusim co jsem letmo koukal nevypada moc hezky :( Kez by ji nechali stejne i stejne ovladani ale jen prehodili do 4K textur, asi by me to nevadilo :)


            • Lukyz

              Chybí tam dost věcí, občas divný textury, efekty a nový bugy, který v původních verzích nebyly + nový dabing, který je oproti originálu o několik řádů níž. Obzvlášť u SH2.

              Pokud si dobře pamatuju, tak Konami nemělo zálohy původních zdrojáků, takže vývojáři vycházeli z nějakýho alfa buildu, proto ty rozdíly... 

              Pokud hraješ na PC, tak doporučuju použít Silent Hill 2: Enhanced Edition patch a budeš mít aktuálně nejlepší možnou verzi SH2.

              • Reakce na příspěvek:

                Tak to je skoda, Konami je holt predpotomni firma, spis pred krachem pokud uz neskoncila cinnost. Ja teda mel za to ze Konami uz ani nefunguje.

                Takze to byde tim. Jinak by jim bejval ten Silent Hill dnes vydelal, mit to vse a udelat to jako Capcom Resident Evil.

                Holt smula, Silent Hill uz nikdy neuvidime. Jedine ted ten 2 dil a urcite ho zkusim zahrat az vyjde pro PC i kdyz se moc neceka.

                Pokud teda vubec vyjde. To se jen pise, ale spis to nezvladnou ani vydat.

                Jo diky, vim ze neco tak bylo, jde to stahnout ten Enhanced, ale je to slabi, takova jen vec na test. Jsem koukal na youtube a treba neni ani poznat, co je vitr nebo mlha na velikem monitoru a nebo nejde poznat listi na hrbitove a ty zvuky to je moc :D

                Mam 55 palcu a budu mit monitor 65 palcu, takze to ta hra na PC by mela mit alespon lepsi textury, jinak vidim mazanici.



          • uher

            Jo, přesně tu.

  • Gulivera84

    Jeden streamer to asi zhodnotil dobre, my bomeri, tomu proste nebudeme rozumet, nepochopime co nam chteji zdelit....

    • Veskoslav

      To už neřekne nic ani mileniálům...Tohle je čistě na gen Z...

  • já v těch video ukázkách nevidím nic, co by mě nějak extra odrazovalo. Prostě to vypadá jako další hra od blooberu - Blair Witch, Layers of Fear, Observer, The Medium. Většina těchto her má na Steamu hodnocení "velmi kladné" a tak bych je hodnotil i já. Rozhodně dám přednost hrám o Blooberu (psychologické horory zahrávající si s realitou) před Resident Evil - což je prostě akční hra s omezenými náboji, která mně osobně nikdy moc nebavila, a to jsou horory po RPG můj druhý nejoblíbenější žánr. Amnesii the Bunker jste tu taky dali 6/10 a většina lidí to hodnotí jako masterpiece kvůli tomu jak tam je udělané to monstrum

    • uher

      "Prostě to vypadá jako další hra od blooberu"

      No a v tom je právě ten prüser. Silent Hill v první řadě neměl Bloober vůbec dostat do pracek přesně z důvodu jakej píšeš. Na druhou stranu je tím taky vidět jak si Konami po tom co vyházeli schopný lidi, vůbec neví rady jak se svýma značkama zacházet. Ukázal to hned Metal Gear...

      • iSpirit

        a komu bys to dal? Silent Hill 2 jedna z nejhlubších her vůbec. Já sám nevím, kdo by to měl dělat a kdo má renomé, aby zvládl udělat remake takové hry.

        Soma je letitá a od té doby se Frictional k té kvalitě ani nepřiblížili. Pár let zpátky po vydání famózního The Evil Within bych řekl Tango, ovšem Mikami tam není a kvalita her šla taky dolů alespoň v rámci The Evil Within 2. Tokyo:Ghostwire nebylo špatné, ale opravdu horor to byl jen v DLC na základní škole. Konami to samozřejmě nedá Kojimovi a ani dalším konkurentům. Vskutku nevím. Jinak Blooberu také vůbec něvěřím.

        • uher

          No to je těžká otázka na kterou asi nebudu mít odpověď. Určitě bych to nenechal dělat lidi mimo Japonsko, protože jejich přístup a chápání hororu je tak moc odlišný, že to prostě nejde zkopírovat. Ostatně proto byla ta hra tak unikátní. 

          U Blooberu je ještě horší když se podíváš na jejich Blair Witch. Když nezvládnou ctít a chápat pravidla, který velmi jednoduše nastavil originál, tak vůbec nevěřím, že poberou něco tak komplexního jako je Silent Hill. A k tomu ještě ty jejich optimalizace... já tady prostě vidím všechno špatně. Překvapilo by mě kdyby z toho vylezl aspoň průměr. Ale otázka zní jestli by jsme se u remaku tak zásadního titulu měli spokojit z průměrem...

    • iSpirit

      hodně jsi to zobecnil na FPS pohled, ale je to trošku komplikovanější.

      Observer je blízko k Somě či původním Silent Hillům. To se ovšem nedá říci o ostatní jejich tvorbě, co jsi vypsal. 

      Co jsem z toho pochopil, tak tě baví psychologické horory jako je Silent Hill, ja pak blbost plivat na survival horor typu Resi, protože to je úplně jiný typ hororu.

      Zkus Alana Wake 2. Sice to není dobré jako Silent Hill 2, ale je to kombinace psychologického hororu a částečně i survival.

    • Zrovna Observer je pomerne zajmava zalezitost, jen neni pro kazdeho :)

    • Jelikož nemám PS5, tak jsem obětoval trochu času a podíval se na kompletní průchod. Neřekl bych, že to byla ztráta času, ale taky to nebylo nic extra. Pokud to bereš jako hru od Blooberu, tak bych řekl, že je to horší. Napadá mě srovnání mezi Amnesia: The Dark Descent od Frictional Games a Amnesia: A Machine for Pigs od The Chinese Room. Je to celé trochu neuměle slepené dohromady a kvůli tomu, že to není vyvážené, to v některých místech může nudit a v jiných zase štvát. Taky je to plné momentů, které boří imerzi. Od přílišného telefonování přes videosekvence (chápu, neměli finance na převod videa do herního enginu) a příliš zmatené útěkové sekvence (v hororech se nesmí moc umírat a pokud možno ne na stejném místě několikrát) po prapodivné řešení lokace (Německo, japonské herečky, texty anglicky, ale občas něco německy). U konkurence to dostalo sedmičku, tak to prostě asi každému sedne trochu jinak.

      V každém případě souhlasím s tím, že radši krátký psychologický horor než natahovanou survival střílečku se spoustou nechutností, která straší maximálně lekačkama.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit