Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • switch a nintendo praktiky sou to nejhorší v herním průmyslu  , ve všem lepší steam deck  si pořidi mín lidi kuli cene kterou u switche stokrát přeplatí za nesmyslné ceny app a her . Market pro hrače nehráče ale časem to přijde nintendo todle nemuže držet moc dlouho snad i braindead jedincum přijde něco divného na 6x mario tenisu za 2ku které je totožný s 5 předchozme které furt stojí 2ku ...

  • Řekl bych, že je to pokus ještě prodat pár milionů kusů o Vánoční sezóně. Konzole už silně zastarává a Steam Deck s dalšími konkurenty začínají silně Nintendu šlapat na paty. Jestli Nintendo nevyjde s novou generací příští rok, podle mě začne silně ztrácet pozice. Ano, přes sto milionů kusů zařízení je mezi lidmi a ještě roky bude konzole v plusu a žít ze starých hitů, ale řada lidí chce i pokročilejší hry a ty zkrátka nynější HW Switch nedává.  Důležitá jsou i herní studia, která musí už dnes hodně zvažovat, zda se jim vývoj často osekané verze pro Switch vyplatí.

    • lito

      Switchi nešlape konkurence ani na stín a o patách vůbec nemůže být řeč. Co sis lupl?

    • radim.zaty

      Se zastaralostí Switche a o tom, jak mu furt nějaký bastl šlape na paty, je to podobně, jako to bývalo s koncem PC gamingu. O tom taky různí "exprti" v diskusích mleli furt dokola a ono nic. HW Switch byl zastaralý už v době vydání, ale ukazuje se, že kromě pár zastydlých členů PC mistrovského závodu, je to hráčům úplně u zadele a vesele si na tom hrají a kupují jak ty pecky od Nintenda, tak tu tunu indie kousků, pro které je Switch ta nejlepší platforma. 



      Jinak mě se Steamdeck líbí a Valve fandím. Ve Valve odvedli skvělou práci jak s HW designem, tak s Protonem a tenhle refresh to ještě dost vylepší. A pokud to celé povede k vytvoření alternativní PC herní platformy a oslabení vlivu té mafianské bandy v MS v PC gamingu, tak jenom dobře.  
      Ale hrát na tom nebudu, PC jsem už úplně opustil jak pracovně tak herně a zpátky se vracet nehodlám. 

    • 0011

      No já nevím, ale necelých 3 m kusů vs 132 m bych o šlapání na paty nemluvil, když N pořád prodá za črtvletí víc jak Valve za celou historii produktu. Konkurence má zajímavé alternativy ke steamdecku, ale místo toho, aby se soustředili na jeden model tak neustále inovují a tím se připravují o to, aby se vývojáři soustředili na optimalizaci pro jejich zařízení. Ta herní studia se dívají hlavně na počet vlastníků a to, že se do toho stále pouští i s graficky náročnými hrami, viz Hogwarts Legacy mluví samo za sebe, navíc pro indie vývojáře nenáročných her je nevydat je na Switch naopak ekonomická sebevražda.

    • Ricmont

      To není pravda už jen z historického pohledu na prodeje. Nejprodávanější tři konzole jsou PlayStation 2, druhé Nintendo DS, třetí Switch a čtvrtý PlayStation 4. Podle vaší logiky by už PlayStation 2 a Nintendo DS muselo být dávno v prodeji překonané modernějšími zařízeními. Ovšem to se nejede. A stejně tak svoji pozicí neztratí ani Switch. Vždy bude více lidí co sáhnou po switchi do cca 8 tisíc než třeba na Steam deck za 12 tisíc v 64GB variantě.

      • 64 GB verze Steam Decku je v doprodeji za cca 9000 Kč a SSD se dá vyměnit za větší. Ale jinak souhlasím. Switch je mnohem lákavější zařízení se spoustou unikátních her. Steam Deck je pro ty, co chtějí hrát PC hry na cestách nebo i doma jinde než u PC, což je dost specifická kategorie (a to říkám jako celkem spokojený majitel SD). Jo, dá se tam stejně jako na jiném PC zprovoznit i emulátor Switche, ale to je spíš pro hračičky a na prodeje pravého Switche to bude mít naprosto mizivý efekt.

  • Hidden

    Jen k fotce u clanku - za tu by se pomalu nestydelo ani marketingove oddeleni Nintenda. Dobry! ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit