Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • maros.goc

    V akom práve je Nintendo? V žiadnom. Drvivú väčšinu tých hier už Nintendo ani nepredáva, a ani konzoly, na ktoré boli tie hry určené, sa už nevyrábajú, čiže o žiadne zisky ich tie stránky neprivádzali, takže aký má Nintendo problém?

    Samozrejme chápem právnu súvislosť, no je to celé smiešne. Ja by som si tie hry kľudne kupoval, lenže to by si Nintendo muselo vidieť za špičku svojho nosa, aby sa odhodlalo pre niečo také ako svojho času SEGA.

    • radim.zaty

      Že by v právu držitele autorských práv? 

      Nelíbí se mi to, ale nemění se to, dokud bude copyright takový, jaký je.

      A co ty jsi udělal proti copyrightu?

    • Derp_1337

      Bohužel tohle je Murphyho zákon.

      Lobisté, politici a právnici dali lidem možnost žalovat kvůli kdejaké blbosti, a tak se zákonitě objevují lidé a různé firmy, které toho nesmyslně využívají.

  • victor

    No nic koukám, že Nintendo se nepolepší a tak nezbude nic jiného , než si vykopávkový archiv Nintenda z Internetu zazálohovat na klasické placky dokud to ještě jde .  Po tom co některé ROMky Nintenda zmizely z Emuparadise  se začaly objevovat Loveroms....třeba bude hra na kočku a myš pokračovat  .... 

  • Veskoslav

    Nintendo je Apple herního světa, co se týče různých žalob. I když občas ho sesadí z trůnu Konami.

    • i586

      Konami vítězí. Placené save sloty už snad nejdou ničím překonat.

      • Jack1947

        U hry která nestála za prd už před vydáním, nicméně ano je to, hnus 🤮

  • Jack1947

    At e prodávají, bude po problému 😉

    • victor

      Oni je i prodávají , ale kupuj si ROM Maria ve verzi z Gameboye  z jejich Shopu za 800Kč ... to je prostě neskonalá prasárna :/ 

      • victor

        No asi posezóní slevy . Buď jak buď obchod jsem otevřel s vidinou levné klasiky co bude hned po ruce, když už jsem měl na 3DS jen ty zatracené pokémony . U tak starých ROMek  v podstatě netknutých úpravami se mi zdála cena natolik mimo , že jsem záhy znechuceně s eShopem Nintenda  asi nadobro skončil  - Prolistoval jsem kus katalogu a při pohledu na průměrnou cenu jsem měl jasno , že  tohoto se zůčastňovat opravdu dál nechci ) .

        (A to vážně nemám často problém utratit 100-150 za download hry na PS1 v PSStore)

      • maros.goc

        tych 800 kc je vtip? tie stare hry stoja maximalne 10e, viac nie...bohuzial je tych NES/SNES hrach v programe Virtual Console velmi malo

      • 0011

        Sorry ale to si vzal kde? Teď jsem zapnul eshop na 3ds a nejdrazsi mario z gameboye stoji 99 korun. Neříkám že Nintendo má hry za hubičku, ale zas není nutné si vymýšlet.

        edit: jestli jsi tou rom verzí myslel loveroms, což si už bohužel nemůžu ověřit protože zavřeli stránku tak se omlouvám a je to fakt prasárna

        • 0011

          Sorry jako, ale já mám v ruce 3ds a ceny jsou samozřejmě v czk, a z toho je mi jasné že žádný nintendo nevlastníte a všechno jste si vygooglil když teda trváte na vykání. Teď držím v ruce 3DS - Gameboy verze supermarioland 99 czk, gameboy verze dvojky stejná cena, a to samé třetí díl, dr. mario 75 czk, všechno gameboy verze. Navíc aby jste si mohl koupit hru na 3ds za dolary musíte mít 3ds dovezené z ameriky, protože region lock. Trapas co?

        • Derp_1337

          Za 99korun? To jste se musel hodně ŠPATNĚ podívat. Za cenu pod 10$ se dají koupit maximálně tak bazarovky (i Amazon vám občas vyhodí hrané hry, které někdo znovu prodává).

          Jinak z oficiálních zdrojů Store.Nintendo nebo NintendoShop nejlevnější Mario za 20$ (cca 450kč) a spousta dílů vás klidně vyjde i na mnohem více.

          • Say10

            Jestli tohle tvrdíš, tak jsi neviděl novější konzoli od Nintenda ani z vlaku. Já vlastním obě poslední konzole od Nintenda, tedy 3DS a Switch a klasickej Mario stojí cca. 100kč a Pokemoni 250kč.  Za 450 kč se na Nintendo shopu prodávají pouze plnohodnotné remaky her pro konzole minulé generace (např. Zelda Ocarina of time 3D), ale nikdy původní emulace, ty jsou max za 10 éček, ale většinou méně. Tak nepiš o něčem o čem nic nevíš.

      • Jack1947

        Vadilo by to i kdyby to bylo zadarmo, to zase by Nintendu ucházel zisk, kterej ale nechce.

  • Pokud ty hry lze legálně koupit a jsou dobře dostupné, je nelegální a nemorální na nich takto vydělávat - je to jasné pirátství.

    Pokud ale některé hry nejsou jinak dostupné, měly by být do určité ne příliš dlouhé doby prohlášeny za opuštěný software a tyhle hry bych považoval dokonce za vhodné je šířit a umožňovat jejich hraní skrze emulátory.

    Nintendo ale bylo vždy drsné - například na youtube, kde rázně a zbytečně claimovalo videa, kde byl byť krátce zobrazena jejich hra.

  • MaliciousCookies

    Upřímně, už dlouho jsem se divil jak tyhle stránky mohou otevřeně existovat. Nechápu ale přístup Nintenda, kterému vadí, když lidi pirátí už dlouho nedostupné tituly, které, včetně konzolí, nejde legálně z první ruky koupit.

    Sony i Microsoft se alespoň snaží zajistit zpětnou kompatibilitu s populárními tituly, dokonce se remasterovaly takový vykopávky jako ROTKII, protože pár lidí projevilo zájem. Nintendo ale svoje hry zařízne okamžitě jak vyjde novější titul/konzole.

    • 0011

      Jenže právě spoustu těch her legálně koupit lze, neříkám že všechny ale ty, co stojí za to hrát se dají koupit na virtuální konzoli na wiiu/3ds(staré metroidy, mariové atd.) To že zakročují soudně zrovna teď si vysvětluju nástupem placeného onlinu na Switch, který má na tomhle nejnovějším systému nahradit virtuální konzoli.

      Zrovna Sony a zpětnou kompatibilitu bych v jedný větě moc nezmiňoval, dokud nevyšel Bloodborne byly to v podstatě samé remastery/remaky a multiplatformy, v tomhletom je v současnosti nejlepší xbox kde pravidelně přibývají hry na seznam zpětně kompatibilních titulů

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit