Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • radim.zaty

    Nintendo se bude muset otáčet, protože před pár dny právě Team-Xecuter zveřejnili video, kde na Switch Lite pustili ten jejich upravený firmware. Doteď šly hacknout jen Switche vyrobené někdy do poloviny roku 2018, které měly exploit na jednu fičuru Tegry, na kterou v Nintendu zapomněli a nejde opravit softwarově. 


    Paradoxní je, že právě Nintendo, které je na ty svoje IP tak extrémně háklivé, má nejvíce děravé konzole v historii. Wii, Wii U, DS, 3DS, všechny mají hromady exploitů, ač se je Nintendo snažilo opravovat aktualizacemi FW, vždy se objevil nějaký nový. A všechny byly softwarové, takže nebylo potřeba nic pájet ani čipovat.

  • nelegální kopie her chápu, ale který zákon zakazuje "Nesmí ani hackovat, měnit nebo jinak obcházet technická opatření na jejich konzolích."? Vím že je to USA, ale i tak.

    • clovicekO

      Co ti na tom zákazu přijde divného?

      • skaven

        ze konzola je hw, a nekupujes si licenciu na pouzivanie, ale fyzicky stroj. a ked sa rozhodnes, ze z konzoly spravis helikopteru alebo vesiak(dopln si hocico) vyrobca jedine co moze, je zrusi ti zaruku.

        • clovicekO

          To jo, ale jak říká Radim, je v té konzoli i jejich systém. On  umožňoval ostatním hrát pirátský hry. Tedy obíral Nintendo o zisk.

        • radim.zaty

          Jenže ten firmware (nebo operační systém), co v té konzoli je a běží na něm ty hry, je IP výrobce konzole a tím, že si koupíš konzoli, nezískáváš licenci na modifikaci toho OS. A pokud takto modifikované konzole ještě prodáváš, tak jsi velice lehký terč.


          Na ono hacknutí první revize switche s neopravitelným exploitem ti defakto stačí kancelářská sponka (a speciálně vyrobené jigy se prodávají normálně na amazonu), když víš jak a pak si na něm můžeš pustit Linux nebo Android, tady je to ještě OK. Ve chvíli, kdy na něm ale spustíš custom firmware upravený tak, aby šly spouštět nepodepsané aplikace (tedy i pirátské hry), už to košer není. A to co ten týpek prodával, byl dongle s microSD kartou, na kterém byl ten custom firmware nahraný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit